Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Εκεί κατάντησες Αντώνη Σαμαρά!


Γράφει ο Δευκαλίων

Η θέση της στήλης είναι πλέον γνωστή. Η Ελλάδα οδηγείται στην χρεοκοπία λόγω της αδιαλλαξίας της τρόικα η οποία εμμένει στην πιστή εφαρμογή των ανέφικτων οικονομικών μνημονιακών προγραμμάτων.
Μοιραία, κάποια χρονική στιγμή που θα επιλέξουν οι διεθνείς αντιδραστικοί κύκλοι, μία έκθεση της τρόικα που θα επισημαίνει την αποτυχία εφαρμογής των ούτως ή άλλως ανέφικτων οικονομικών μνημονιακών προγραμμάτων θα συνοδευτεί από μη καταβολή της απαραίτητης δόσης.
Άρα, χρεοκοπία.
Πότε θα είναι αυτή η χρονική στιγμή;
Όταν η Ελληνική Χρεοκοπία θα είναι το αναγκαίο και ικανό γεγονός που θα συνεισφέρει στην απόλυτη επιτυχία των σχεδιασμών όλων αυτών των διεθνών αντιδραστικών κύκλων.
Και ποιος μπορεί να είναι ο σχεδιασμός των διεθνών αντιδραστικών κύκλων; 
Σίγουρα χρηματιστηριακός για βραχυπρόθεσμα κέρδη. Αυτή την εποχή όλα τα διεθνή χρηματιστήρια, παρά την διεθνή αναταραχή, καταγράφουν νέα υψηλά. Όποιος γνωρίζει ή μπορεί να προσεγγίσει με ασφάλεια μία χρονική περίοδο κατά την οποία θα...
συμβούν αρνητικής γεωπολιτικής σημασίας γεγονότα (π.χ. μία κρατική χρεοκοπία) και παίξει την αγορά long, θα έχει τεράστια κέρδη εφ’ όσον προκύψουν τα αρνητικής σημασίας γεωπολιτικά γεγονότα.
Προσέξτε σ’ αυτό το σημείο ένα πολύ πραγματικά σοβαρό δεδομένο. Όποιος παίξει την αγορά long με παράγωγα προϊόντα και επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του, θα κερδίζει για κάθε 1 ευρώ πονταρίσματος πάρα πολλά ευρώ κέρδη. Αυτή είναι η λογική των παράγωγων χρηματοοικονομικών προϊόντων.
Όποιος αποδέχεται το παραπάνω συλλογιστικό πλαίσιο θα πρέπει να αποδεχθεί ότι οποιαδήποτε γεγονός, τυχαίο ή μεθοδευμένο, που αποσταθεροποιεί αυτή την κρίσιμη στιγμή το Ελληνικό Πολιτικό Πλαίσιο συμβάλει στην επιτάχυνση της Ελληνικής Χρεοκοπίας.
Και εξηγούμαστε. Μιλάμε για την υπόθεση σκανδάλου Μειμαράκη. Είμαστε οι τελευταίοι που θα υπεραμυνθούμε της αθωότητας ενός πρώτης γραμμής παραδοσιακού δεξιού πολιτικού.
Ας το κάνουν άλλοι αυτό.
Αλλά μία υπόθεση που έχει στοιχειοθετηθεί το 2010 και την οποία κρατούσε στο συρτάρι του ο τότε υπουργός οικονομικών, βγαίνει σήμερα σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία στον αέρα. Αρκεί να πληροφορηθούμε το όνομα του υπουργού οικονομικών το 2010 για να καταλάβουμε ότι κάτι πάει στραβά και δεν πρόκειται για μία τυχαία αποκάλυψη.
Υπουργός Οικονομικών το 2010 ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Καλά καταλάβατε. Ο άνθρωπος που αντί να βρίσκεται στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου συμμετέχει έστω και έμμεσα στην επιχείρηση κάθαρση.

Εκεί κατάντησες Αντώνη Σαμαρά!

 * Φωτομοντάζ από το "Γρέκι"

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.