Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Γιώργος Παπανδρέου=Αντώνης Σαμαράς=Τρόικα!

Γράφει ο Δευκαλίων

Στην Ελλάδα του μνημονίου που μας έριξε ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του.
Στην Ελλάδα, που το Σύνταγμα έχει μετατραπεί σε κουρελόχαρτο αφού δεν ασκεί την κυβερνητική εξουσία η εκλεγμένη δια της ψήφου του Ελληνικού λαού κυβέρνηση αλλά η περιβόητη Τρόικα, γιατί έτσι αποφάσισε ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του και αποδέχθηκε η υπόλοιπη πολιτική ηγεσία.
Στην Ελλάδα που τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν παραβιάζονται απλώς, έχουν πάψει προ πολλού να ισχύουν αφού οι άρρωστοι δεν παίρνουν φάρμακα, τα παιδιά δεν τρέφονται με τις σωστές τροφές, γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα του δεν φρόντισαν ούτε καν αυτό στοιχειώδες όταν αποδέχθηκαν να υπαγάγουν την χώρα στο μνημόνιο, αλλά και η υπόλοιπη πολιτική ηγεσία δεν έκανε το παραμικρό όταν ανέλαβε την εξουσία.
Στην Ελλάδα της ανεργίας, της φτώχειας, της ανέχειας. Στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, χωρίς ούτε ένας λειτουργός της δικαιοσύνης να έχει κάνει το παραμικρό εναντίον τους ή τέλος πάντων για να διερευνηθεί όσο είναι δυνατόν αυτή η...
σύγχρονη καταστροφή που βιώνει ο Ελληνισμός.
Και εδώ βρίσκεται η πεμπτουσία του Ελληνικού δράματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου… ο άνθρωπος που έριξε την Πατρίδα σε αυτή την πρωτοφανή περιπέτεια πηγαινοέρχεται ελεύθερος στο εξωτερικό κάνοντας δηλώσεις και παριστάνοντας τον τιμητή των ηθικών και δημοκρατικών αρχών. Μα υπάρχουν άρρωστοι που δεν παίρνουν φάρμακα, συνταξιούχοι και φτωχοί που δεν έχουν να φάνε, εκατομμύρια άνεργοι κ.λπ. Υπάρχουν και κάποιος φταίει γι’ αυτό. Έχει επώνυμο και όνομα: Γιώργος Παπανδρέου και έχει εξασφαλίσει την ατιμωρησία.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν γνωρίζει τίποτε γι’ όλα αυτά. Και δεν φοβάται (γιατί για τύψεις δεν πρέπει να μιλάμε, αυτό είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό) να κυκλοφορεί στον δρόμο. Δεν φοβάται γιατί ακόμα και σήμερα οι κυβερνήσεις που διαδέχθηκαν την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου είναι συνεπείς σε μία και μόνο πολιτική: Να προστατεύσουν τον εθνικό ολετήρα από δικαστικές περιπέτειες.
Και καλά… η κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου ήταν κατά κάποιο τρόπο κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης. Όμως η «συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού», η συγκυβέρνηση του Α. Σαμαρά γιατί δεν πράττει το αυτονόητο; Να διερευνήσει την περίοδο Οκτώβριος 2009-Άνοιξη 2010, για να πληροφορηθεί ο Ελληνισμός τι ακριβώς και πώς έγινε εκείνη την μαύρη περίοδο.
Ο λόγος και η απάντηση είναι εξαιρετικά απλοί! Εάν η κυβέρνηση πράξει το αυτονόητο, δηλαδή διερευνήσει τι έγινε την μαύρη περίοδο της προδοσίας, τότε νομιμοποιεί πολιτικά και την επόμενη κυβέρνηση να πράξει το ίδιο για τα έργα και την πολιτεία της κυβέρνησης Α. Σαμαρά. Και πάει λέγοντας. Και πάντα θα βγαίνει το ίδιο δικαστικό αποτέλεσμα: Για όλα φταίει τελικά η τρόικα και το μνημόνιο.
Με απλά λόγια… ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς ασκούν ενσυνείδητα την ίδια πολιτική που καταστρέφει την πατρίδα, δικαιώνει τα συμφέροντα των δανειστών και ταυτόχρονα καλύπτουν την τρόικα. Δηλαδή… Γιώργος Παπανδρέου=Αντώνης Σαμαράς=Τρόικα!


* Φωτομοντάζ "Το Γρέκι"



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.