Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Με ύβρεις και καθυστέρηση η αντίδραση Μεϊμαράκη - Ν.Χατζηνικολάου: «Συνεχίζω. Δεν πτοούμαι»

Με ύβρεις και απειλές κατά του Νίκου Χατζηνικολάου, αλλά και με καθυστέρηση τριών ημερών απάντησε o πρόεδρος της Βουλής στην κατάθεση-μηνυτήρια αναφορά που τον εμπλέκει σε σκάνδαλο real estate ύψους 10 δισ. ευρώ και αποκάλυψε η Real news.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας με τους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με όσα του καταλογίζουν και επανέλαβε ότι θέλει με κάθε τρόπο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Ο πρόεδρος της Βουλής απέφυγε να δώσει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για το πόσο θα διαρκέσει η ιδιότυπη αναστολή των καθηκόντων του, σημειώνοντας ότι «όσο δεν ξεκαθαρίζουν αυτές οι κατηγορίες, δεν μπορώ να προεδρεύσω σε συνεδρίαση για τα μέτρα, εκτός αν μου το ζητήσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες». 

Σε ό, τι αφορά τα όσα ακούγονται περί παραίτησης του, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν παραιτείται είναι επειδή δεν θέλει να εμπλέξει την κυβέρνηση, ταυτόχρονα όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησής του, επαναλαμβάνοντας ότι θα κάνει «ό, τι χρειαστεί». ...

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου είπε ότι «δεν έχει κανένα θέμα με το Μαξίμου» και ότι «συμπορεύονται σε μία προσπάθεια απέναντι στην αποσταθεροποίηση της χώρας».

Ο κ. Μεϊμαράκης, αποφεύγοντας να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα για την ουσία της υπόθεσης, εξαπέλυσε ευθείες απειλές κατά του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας Real news κ. Νίκου Χατζηνικολάου. «Εγώ θα βγάλω το κουστούμι και θα τον αντιμετωπίσω στην αρένα. Δεν θα πάω σαλονάτα. Ξέρω πού πάω να δώσω την μάχη και δεν με φοβίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής ενώπιον 30 περίπου κοινοβουλευτικών συντακτών. 

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα της Realnews «μαφιόζικα, αλήτικα, εκβιαστικά», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι είναι και κατευθυνόμενα. «Εγώ είμαι καθαρός και χτύπησε λάθος πρόσωπο, όποιος το χτύπησε, για να δημιουργήσει αποσταθεροποίηση» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και συμπλήρωσε : «Ο Νίκος Χατζηνικολάου μου πίνει το αίμα με το καλαμάκι, αλλά θέλει να μου το πιει λίγο λίγο».

Ο εκδότης της Realnews κ. Νίκος Χατζηνικολάου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με έκπληξη και θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και ύβρεις εναντίον μου, διαπράττοντας πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ολίσθημα, για το οποίο θα μπορούσα να προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Δεν θα το πράξω. Θα συνεχίσω απερίσπαστος τη δημοσιογραφική έρευνα. Δεν πτοούμαι. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι από τον πολύπειρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ιδίως τώρα που φέρει και τον τίτλο του Προέδρου της Βουλής, θα ανέμενα ψύχραιμη και θεσμική αντίδραση. Το μέγα σκάνδαλο, άλλωστε, είναι η συγκάλυψη επί 1,5 και πλέον έτος της καταγγελίας που έφερε στο φως η Real news. Και σε αυτό το σκάνδαλο η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: πλήρης δικαστικός έλεγχος, με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιρειών. Αυτός είναι ο δρόμος για να απαντήσει ο Πρόεδρος της Βουλής σε όσους δικαίως ή αδίκως τον κατήγγειλαν και όχι οι ύβρεις και οι απειλές εναντίον μου».

Την ενόχληση του από την απόφαση του πρόεδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη να αναστείλει προσωρινά την άσκηση των καθηκόντων του, μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος, εξέφρασε στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος
Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι: 
«ή θα πρέπει να εμμείνει στην παραίτησή του που κατέθεσε στον Πρωθυπουργό ή θα πρέπει να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του». 

«Να έρθει ο πρόεδρος της βουλής στο έδρανο και να απαντήσει σαφώς: Ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του ή όχι;», συμπλήρωσε. 





==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.