Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή Καμμένου σε πρωθυπουργό και αρχηγούς: Πείτε ναι στην εξεταστική για το Μνημόνιο

«Στριμώχνει» τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ζητώντας ευθέως απάντηση από μέρους τους για το αν είναι υπέρ  του αιτήματος για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας μας στο Μνημόνιο. Με ονομαστικές επιτολές, υπενθυμίζει στον κ. Σαμαρά πως δήλωνε ότι θα έκανε «μία μόνο εξεταστική» για το Μνημόνιο και καλεί τους κ.κ. Τσίπρα, Βενιζέλο, Κουβέλη και Παπαρήγα να τοποθετηθούν σαφώς με  την υπογραφή των βουλευτών των κομμάτων τους, για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και οι πολίτες. Δεν συμπεριέλαβε τη Κ.Ο της Χρυσής Αυγής.
Για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, απαιτούνται 60 υπογραφές. Οι οκτώ βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπορούν να είναι μόνο η «μαγιά» για την έναρξη συγκέντρωσης υπογραφών. Το γεγονός ότι δεν απάντησαν θετικά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, παρ΄ ότι τάσσονται  με παλαιότερες τοποθετήσεις τους υπέρ της εξεταστικής για το Μνημόνιο, είναι κυρίως λόγοι τακτικής, προκειμένου να μην «προσφέρουν» την πρωτοβουλία στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ωστόσο, η επιστολή του προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Καμμένου, αναμένεται να επιταχύνει τις εξελίξεις.
Στην επιστολή προς τον Πρωθυπουργό ο κ. Καμμένος αναφέρει:
«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Όπως ήδη γνωρίζετε οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» έχουν καταθέσει στην Βουλή και έχουν αποστείλει σε καθένα χωριστά εκ των Βουλευτών σας, το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο το Μάιο του 2010.
Είναι σε όλους τους πολίτες αλλά και στους βουλευτές σας γνωστή η διατυπωμένη άποψή σας ότι όταν θα γινόσασταν πρωθυπουργός θα κάνατε «μια και μόνο εξεταστική», αυτή που αφορά στο Μνημόνιο. Δεν έχουμε διαπιστώσει κάποια επίσημη εκ μέρους σας αντίδραση επί της πρότασής μας.
Ελπίζω ότι τουλάχιστον σε αυτή τη δέσμευσή σας θα μείνετε αταλάντευτος»
Με την ονομαστική επιστολή του προς τους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής:

«Όπως ήδη γνωρίζετε οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» έχουν καταθέσει στην Βουλή και έχουν αποστείλει σε καθένα χωριστά εκ των Βουλευτών σας, το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο το Μάιο του 2010.
Μέχρι τώρα δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από το κόμμα σας. Τόσο η Βουλή, όσο και οι πολίτες αυτής της χώρας περιμένουν την θέση σας. Η Βουλή μεν για την συμπλήρωση των 60 υπογραφών που είναι απαραίτητες για την συζήτηση στην ολομέλεια, οι δε πολίτες για να μάθουν επιτέλους τι συνετέλεσε ώστε να μπει η χώρα σε αυτή την κοινωνική, πολιτική και οικονομική περιπέτεια».

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.