Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

"Τέσσερις αλήθειες για το μισθολόγιο των δικαστών"... και πολλές αιχμές για δικαστικούς λειτουργούς, από την Γιάννα Παπαδάκου


Γενικά και αόριστα και η ισοπέδωση στο τέλος επικρατεί.

Η εν θέματι αρθρογράφος του Βήματος, παλιά και έμπειρη στο δικαστικό ρεπορτάζ, βλέπει μεν τα νούμερα που αιτείται η τρόικα και όχι το θεσμικό ρόλο που συνταγματικά θέλει τον δικαστή ανεξάρτητο και κατά συνείδηση αδέκαστο λειτουργό.
"Έχω δει πολλές φορές δικαστές να τιμάνε το λειτούργημα τους. Έχω δει ανθρώπους με πάθος στην ιδέα της Δικαιοσύνης να μην μπορούν να φροντίσουν ούτε τα ανήλικα παιδιά τους για να επιτελέσουν το καθήκον τους. Αλλά έχω δει και άλλους να εκμεταλλεύονται στο έπακρον την ιδιότητα τους..."
και καταλήγει:
 "Γι' αυτό και η κυβέρνηση πρέπει να νομοθετεί πρωτίστως υπέρ των ανθρώπων, που θυσιάζονται και ζουν πράγματι από το μισθό τους. Όσο για την περίφημη λευκή απεργία, αυτή πραγματοποιείται ήδη από τους οπαδούς της δεύτερης ομάδας - εκείνους που δήθεν θίγονται, αλλά στην πραγματικότητα είναι αυτοί που δεν ζουν από τους μισθούς τους. Και γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί τι εννοώ!"

Τι εννοείτε κυρία Γιάννα Παπαδάκου; 

Εμείς μαθαίνουμε κατά καιρούς, από δημοσιογράφους φυσικά (πηγές άλλες δεν έχουμε) ότι μερικοί ανώτατοι δικαστικοί διαπλέκονται με το άρμα της πολιτικής και είτε πολιτεύονται είτε διορίζονται στις λεγόμενες (ο θεός να τις κάνει) "Ανεξάρτητες Αρχές". Αυτά βέβαια τα γνωρίζουμε με ονοματεπώνυμα, εσείς γνωρίζεται και άλλους που δεν έχουν δει τα ονοματεπώνυμα τους το φως της δημοσιότητας;

Και εάν ΝΑΙ, τι εννοείτε ή τι σημαίνει: "Και γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί τι εννοώ!" ;

  Νάσος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.