Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Για όλα τα αμαρτήματα του δικαστικού σώματος έφταιγαν τρεις δικαστές: η_Μπουρμπούλια, ο_Καλούσης και η_Ηλία... (Αθάνατη Ελλάδα!!!)

Τόνια Ηλία: Με έφαγαν ισχυρά συμφέροντα εντός και εκτός Δικαιοσύνης

Συνέντευξη στον ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
«Συμφέροντα υπαγορεύουν αποφάσεις στη Δικαιοσύνη, έχουν ‘‘δικούς τους’’ και αν κάποιος δεν ανήκει στο ‘‘σύστημά τους’’, τον καταδιώκουν»! 
Αυτό υποστηρίζει ευθέως η επί χρόνια «καταζητούμενη» δικαστίνα, Τόνια Ηλία, σε συνέντευξή της στο «Π».
Τη βρήκαμε στις φυλακές «Χόλογουέϊ» στο Λονδίνο, όπου κρατείται μέχρι να αποφασίσει η βρετανική Δικαιοσύνη αν θα την εκδώσει στην Ελλάδα, όπου κατηγορείται ακόμα παρά την αθώωση συγκατηγορουμένων της για σοβαρές κατηγορίες. Τα εισαγωγικά στη λέξη καταζητούμενη τα βάλαμε διότι η ίδια υποστηρίζει ότι, στην ουσία, δεν την έψαχνε κανείς παρά τις περί του αντιθέτου επί έξι χρόνια (2005-2011) διαβεβαιώσεις των Αρχών μας.
Η κ. Ηλία αρνείται το σύνολο των κατηγοριών, διαβεβαιώνει ότι παραμένει από τους πιο φτωχούς δικαστές και, επομένως, δεν θα μπορούσε να είναι εγκέφαλος του παραδικαστικού κυκλώματος για το οποίο κατηγορείται. ...

Όπως είναι γνωστό, η Τόνια Ηλία έφυγε τον Ιούλιο του 2005 και τότε δήλωσε από το αεροδρόμιο ότι κάποια συμφέροντα την καταδιώκουν για να της φορτώσουν αμαρτήματα, αλλά και γιατί δεν δέχθηκε «παραγγελίες» στις δικαστικές αποφάσεις που έβγαλε. Γεγονός που διαπιστώσαμε και εμείς τότε είναι ότι, όταν εξαφανίστηκε η κ. Ηλία, άρχισαν οι διαρροές πληροφοριών πως για όλα τα αμαρτήματα του δικαστικού σώματος έφταιγαν τρεις δικαστές: η Μπουρμπούλια, ο Καλούσης και η Ηλία. Η τελευταία είχε και ένα «μειονέκτημα», καθώς είχε δεσμό με γιο ανώτατου δικαστικού λειτουργού και, άρα, είχε τις «προϋποθέσεις» να γίνει κεντρικό πρόσωπο. Στα χρόνια που πέρασαν, οι δυο άλλοι δικαστές (Μπουρμπούλια και Καλούσης) καταδικάστηκαν για συγκεκριμένα αδικήματα, ενώ το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε κανείς με κανέναν άλλον δικαστή παρά την ύπαρξη στοιχείων μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι πάνω τους φορτώθηκε η «κάθαρση».
Η Ηλία έφυγε για να μην έχει την τύχη τους(;), αλλά στην απουσία της βρήκαν την ευκαιρία να «φορτώνουν» με διαρροές τεράστια σκάνδαλα χωρίς όμως να αποκαλυφθούν και ανάλογα στοιχεία. Δηλαδή, λογαριασμοί με χρήματα ή ακίνητη περιουσία, κάτι που αποκαλύφθηκε στις δύο άλλες περιπτώσεις δικαστικών. Η ίδια σε όσα μας είπε καταγγέλλει ευθέως ότι καταδιώκεται από συμφέροντα που ελέγχουν τη Δικαιοσύνη και επηρεάζουν τις δικαστικές αποφάσεις μέσω διαύλων. Όσα υποστηρίζει είναι πολύ σοβαρά. Έως τώρα σοβαρά στοιχεία σε βάρος της δεν έχουν προκύψει και η επόμενη πράξη θα γραφεί τον Νοέμβριο στο δικαστήριο του Λονδίνου.
 Η ίδια αρνείται να εκδοθεί στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι θα γίνει θύμα συμφερόντων εντός και εκτός Δικαιοσύνης. Ιδού πώς απάντησε στα ερωτήματά μας η κ. Ηλία που ομιλεί για πρώτη φορά στα εφτά χρόνια κατά τα οποία οι ελληνικές αρχές (υποτίθεται ότι) την καταζητούν:
Ο ελληνικός λαός κατάπληκτος είδε μια δικαστική λειτουργό να δραπετεύει και να καταζητείται. Γιατί το κάνατε αυτό;
Θα μου επιτρέψετε να διορθώσω την ερώτησή σας με τέτοιον τρόπο που να εμπεριέχει απάντηση αντίστοιχη στο ερώτημά σας. Η ερώτηση, λοιπόν, θα έπρεπε να διατυπωθεί ως εξής: «Ο ελληνικός λαός κατάπληκτος είδε μια δικαστική λειτουργό να δηλώνει δημόσια ότι αναγκάζεται να φύγει από τη χώρα της, γιατί απειλείται σοβαρά η ζωή της από μεγάλα συμφέροντα».
Κατά καιρούς, διάφορες πληροφορίες ανέφεραν ότι για ένα διάστημα κρυφτήκατε στην Ελλάδα, στη συνέχεια ότι πήγατε στον Λίβανο σε μοναστήρι και μάλλον αιφνιδιάστηκαν όλοι με τη σύλληψή σας στη Μεγάλη Βρετανία. Ποια ήταν η διαδρομή σας όλα αυτά τα χρόνια;
Δεν εκπλήσσομαι καθόλου με την ανακρίβεια των πληροφοριών σε σχέση με τη διαδρομή μου όλα αυτά τα χρόνια, γιατί ποτέ και από κανέναν ΣΚΟΠΙΜΑ (σ.σ. τα κεφαλαία της κ. Ηλία) ασφαλώς δεν έγινε καμία ουσιαστική μη κατευθυνόμενη και σε βάθος έρευνα για μένα ως άτομο και για τη γενικότερη προσωπική και οικογενειακή μου κατάσταση. Και, φυσικά, όποιος τολμήσει, αψηφώντας οποιαδήποτε ΕΝΤΟΛΗ από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, να βάλει το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο για μένα, να είστε απόλυτα σίγουρος ότι θα διαπιστώσει πως η αληθινή διαδρομή μου όλα αυτά χρόνια και όλα τα προηγούμενα έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την ιδιότητα της «πρωταγωνίστριας» (σ.σ. τα εισαγωγικά της κ. Ηλία) του παραδικαστικού κυκλώματος που ΣΚΟΠΙΜΑ μου αποδόθηκε καθ’ υπαγόρευση βεβαίως ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
Υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες που αναφέρουν ότι από άτυχη ερωτική σχέση βρεθήκατε μπλεγμένη σε ένα κουβάρι παραδικαστικού κυκλώματος. Μιλήστε μας γι’ αυτές τις πληροφορίες.
Οι πληροφορίες που ανταποκρίνονται στην αλήθεια θα πρέπει να εκφράζονται ως εξής: «Μεγάλα και ποικιλόμορφα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, προφανώς έντονα ενοχλημένα από τις κατά καιρούς γνωμοδοτήσεις μου και τις δικαστικές αποφάσεις μου, προκειμένου να με εμπλέξουν ΣΚΟΠΙΜΑ στο κουβάρι του παραδικαστικού κυκλώματος, χρησιμοποίησαν κακόβουλα την τότε ερωτική μου σχέση με ψεύτικα και κατασκευασμένα στοιχεία».
Υπήρξε παραδικαστικό κύκλωμα στη δική σας περίπτωση και ποια διάσταση του αποδίδετε εσείς;
Σε συνέντευξή μου τον Μάιο του 2005 στην τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του κ. Τριανταφυλλόπουλου, δήλωσα δημόσια ότι και οι ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ. Με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη σε εσάς θα ήθελα, απαντώντας στην ερώτησή σας, να προσθέσω σε εκείνη την τότε δήλωσή μου τα εξής: «Προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται». Και τελευταίο εκβάν, φυσικά, στην προκειμένη περίπτωση, αποτελούν οι αντίστοιχες αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που αθώωσαν τους συγκατηγορουμένους μου Νικολακόπουλο, Κεχαγιόγλου και Γιοσάκη για όλα τα κακουργήματα (δωροδοκία, απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα), για τα οποία τους είχε αποδοθεί από κοινού με εμένα κατηγορία ΣΚΟΠΙΜΑ και στο πλαίσιο φυσικά της προσπάθειας από μέρους των «ΑΡΧΩΝ» ποινικοποίησης της οποιασδήποτε τυχόν υφισταμένης μεταξύ μας απλής γνωριμίας ή και ενδεχομένως οποιασδήποτε τυχόν υφισταμένης απόλυτα θεμιτής φιλικής σχέσης.
Πώς γνωρίσατε τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη και ποιος ήταν ο ρόλος του δίπλα σε εσάς και σε άλλους δικαστικούς λειτουργούς;
Τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη τον γνώρισα τον Φεβρουάριο του 2001 στον γάμο της αδελφής του Λιάνας, την οποία γνώριζα από παλιά. Ουδέποτε αρνήθηκα ότι με τον κ. Γιοσάκη με συνέδεε προσωπική και οικογενειακή φιλία, την οποία απεγνωσμένα, αλλά ανεπιτυχώς, προσπάθησαν «ΟΙ ΑΡΧΕΣ» να ποινικοποιήσουν. Εύχομαι, όμως, όλοι οι ιερείς να τιμούν τον όρκο της ιεροσύνης τους όσο τον τιμά ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης. Το αναφέρω αυτό, διότι είναι ο μόνος συγκατηγορούμενος που, αν και κρατούμενος τότε, ήλθε σε τηλεφωνική επαφή αμέσως με την οικογένειά μου για να εκφράσει τη συμπαράστασή του, όταν πληροφορήθηκε τη σύλληψή μου. Όσον αφορά στη σχέση του με άλλους δικαστικούς λειτουργούς, αρμόδιος να απαντήσει σε αυτό το σκέλος της ερώτησής σας είναι ο κ. Ι. Γιοσάκης και όχι εγώ.
Πώς απαντάτε στις διαδοθείσες φήμες ότι δικαστικές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων και δικές σας, έχουν γραφεί από άλλους και εσείς απλώς τις υπογράψατε;
Αν εννοείτε ότι κατά καιρούς έχω αντιγράψει νομικές σκέψεις συναδέλφων μου, σας απαντώ ότι και βέβαια πολλές φορές έχω ενσωματώσει στις αποφάσεις μου επιχειρήματα και τρόπο διατύπωσης και επίλυσης νομικών ζητημάτων άλλων συναδέλφων μου. Αυτό, άλλωστε, αποτελεί συνήθη πρακτική στον χώρο μας. Δεν είναι κακό να παραδεχθεί κάποιος δικαστής ότι κάποιος άλλος συνάδελφός του έχει την ικανότητα να εκφράζει αρτιότερα τις σκέψεις του και κατ’ επέκταση να ενστερνιστεί και να τοποθετήσει τον συγκεκριμένο τρόπο σκέψης των συναδέλφων του και στις αποφάσεις του. Αν εννοείτε ότι συνάδελφοί μου έγραψαν αποφάσεις μου και εγώ απλά τις υπέγραψα, σας βεβαιώ ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Ουδέποτε, άλλωστε, είχα κάποια καθυστέρηση στη δημοσίευση αποφάσεων για να βρεθώ στην ανάγκη να ζητήσω αυτού τους είδους τη βοήθεια από οποιονδήποτε.
«Οι ελληνικές φυλακές θα είναι η αρχή του τέλους»
Παρακάμπτοντας το εάν δικαίως ή όχι βρίσκεται στις φυλακές, η Αντωνία Ηλία υποστηρίζει ότι προτιμά την κράτησή της στις βρετανικές. Όπως επισημαίνει, οι βρετανικές φυλακές τής προσφέρουν ασφάλεια. «Οι ελληνικές φυλακές για μένα θα είναι η αρχή του τέλους» καταλήγει σκωπτικά.
Αν μπορούσατε να επιλέξετε μεταξύ των βρετανικών και των ελληνικών φυλακών, τι θα προτιμούσατε;
Ομολογώ ότι εκπλήσσομαι που δεν με ρωτάτε αν «δίκαια» βρίσκομαι στις φυλακές και αν οι λόγοι για τους οποίους οι ελληνικές αρχές ζητούν την έκδοσή μου είναι νόμιμοι, καθώς θεωρώ ότι είναι κάτι που θα έπρεπε να το πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, διότι με την οξυδέρκεια που τον διακρίνει, παρά την πλύση εγκεφάλου, που έχει ΣΚΟΠΙΜΑ υποστεί για μένα από τη μεθοδευμένη σύμπραξη των ΜΜΕ με τις «ΑΡΧΕΣ», έχει την ικανότητα να κρίνει καλύτερα ακόμα και από τους πλέον ΕΓΚΡΙΤΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα σας υπερβώ και θα περιοριστώ να απαντήσω στην ερώτησή σας, όπως ακριβώς τη θέσατε. Σαφώς και θα επέλεγα τις βρετανικές φυλακές, διότι μου παρέχουν ασφάλεια. Γνωρίζω ότι οι ελληνικές φυλακές για μένα θα είναι Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ…
«Δεν ήμουν ποτέ παιδί του συστήματος»
Υπάρχει η εντύπωση ότι θέλησαν να σας φορτώσουν πολλές αμαρτίες στη Δικαιοσύνη για να ξεπλυθούν αμαρτίες άλλων. Συνέβη αυτό; Και τι μπορείτε να πείτε πιο συγκεκριμένα;
Θα μου επιτρέψετε και πάλι να διορθώσω την ερώτησή σας προς το ορθότερο. Αυτό που συνέβη στη δική μου περίπτωση είναι ότι θέλησαν ΣΚΟΠΙΜΑ να μου προσάψουν αμαρτίες που εν γνώσει τους ποτέ δεν διέπραξα για να με τιμωρήσουν και να με εκδικηθούν ταυτίζοντάς με τη διαφθορά, επειδή δεν ήμουν ποτέ το «ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» ή «ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ». Αντίθετα, ως «ΑΠΕΙΘΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟ ΠΑΙΔΙ» δεν δίστασα ποτέ, αψηφώντας τις οποιεσδήποτε συνέπειες, να μειοψηφώ κατά συνείδηση και να επιδικάζω λίαν υψηλές αποζημιώσεις υπέρ ταλαιπωρημένων από το άδικο σύστημα εξουσίας πολιτών, να διαφωνώ νόμιμα και όχι παρασκηνιακά με τους εισαγγελείς και να μην προφυλακίζω τοξικομανείς χρήστες και όχι εμπόρους ναρκωτικών, νεαρά άτομα, πτωχούς και ανήμπορους πολίτες και γονείς ανήλικων παιδιών, κυρίως μητέρες. Παρακαλώ, να μη διαφεύγει την προσοχή σας ότι ήμουν και παραμένω «ο πτωχότερος» δικαστής, σύμφωνα και με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και όχι μόνο με τα ελληνικά.
Είχατε γνωριμία με την ανακρίτρια Μπουρμπούλια και τον ανακριτή Καλούση που καταδικάστηκαν, είχατε συνεργασία ή δεν τους γνωρίζατε καθόλου;
Με την κ. Μπουρμπούλια και τον κ. Καλούση είχα μόνο τυπικές συναδελφικές σχέσεις, όπως άλλωστε είχα, αν και «πρωταγωνίστρια παραδικαστικού κυκλώματος», με όλους τους συναδέλφους μου. Με την κ. Μπουρμπούλια υπηρετήσαμε για ένα μικρό διάστημα (2000-2001) σε ποινικό τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών, στο οποίο προήδρευε η κ. Διονυσία Μπιτζούνη. Θεωρώ χρέος μου να αναφέρω ότι με είχε εντυπωσιάσει η ταχύτητα με την οποία διεκπεραίωνε βουλεύματα με πολύ δυσχερή νομικά ζητήματα. Δεν γνωρίζω ούτε τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν, ούτε και τους λόγους για τους οποίους καταδικάστηκαν και, ως εκ τούτου, δεν είμαι σε θέση να αναφέρω οτιδήποτε άλλο.
Προκαθορίζονταν συνθέσεις στα δικαστήρια χωρίς κλήρωση και ανάλογα με τις επιθυμίες κάποιων ισχυρών στα παρασκήνια και αυτό συμβαίνει σήμερα;
Ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο. Οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι ουδέποτε διετέλεσα προϊσταμένη ή μέλος της διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, αν και «πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού κυκλώματος», όπως κατ’ επανάληψη έχει γραφεί στον Τύπο. Ήμουν μια απλή πρωτοδίκης – ανακρίτρια του διαγωνισμού του 1989. Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ να σας αναφέρω είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της δικαστικής μου καριέρας, οι συνθέσεις των ποινικών δικαστηρίων προέρχονταν πάντα από κληρώσεις. Οποιοδήποτε κώλυμα δικαστή για συμμετοχή του στην έδρα ή οποιοδήποτε αίτημα για αντικατάστασή του, για οποιονδήποτε λόγο, έπρεπε πάντα να γνωστοποιείται στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, ο οποίος ήταν ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει για όλα τα περαιτέρω.
Πολιτικοί παρενέβαιναν και παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη για έκδοση συγκεκριμένων αποφάσεων ή όλα είναι ανυπόστατες φήμες και οι δικαστές αποφασίζουν, όπως εκείνοι κρίνουν;
Από προσωπική μου εμπειρία σας αναφέρω ότι κανένας, ούτε πολιτικός, από οποιονδήποτε χώρο και να προέρχεται, δεν πιστεύω ότι έχει ασκήσει ή θα ασκήσει άμεση  παρέμβαση σε οποιονδήποτε δικαστή. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι να διαβιβάζονται «μηνύματα» από τους εκάστοτε ΙΣΧΥΡΟΥΣ στους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ (όπως χαρακτηριστικά λέγεται), κυρίως συνδικαλιστές, στον χώρο της Δικαιοσύνης, οι οποίοι με τη σειρά τους τα μεταφέρουν ενδεχομένως σε δικαστές για συγκεκριμένες υποθέσεις. Βεβαίως, οι δικαστές οφείλουν από το Σύνταγμα να αποφασίζουν όπως εκείνοι κρίνουν, με γνώμονα μόνο τη συνείδησή τους και τους νόμους του κράτους. Δυστυχώς, όμως, στην πράξη η μη συμμόρφωσή τους με επιθυμίες – εντολές ΙΣΧΥΡΩΝ μπορεί να τους κοστίσει με κάποια δυσμενή μετάθεση ή με παράλειψή τους στις προαγωγές, όπως συνέβη στην περίπτωση του εισαγγελέα Λογοθέτη στη Θεσσαλονίκη, ή με την απόλυσή τους πολύ συχνά δήθεν για λόγους ανεπάρκειας ή και με άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους, όπως στην περίπτωση της εισαγγελέως (σήμερα βουλευτίνα) κ. Γιαταγάνα, ή και με βεβιασμένη ακόμα, λόγω των συνθηκών πίεσης, παραίτησή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων λέω αποτελούν οι πρόσφατες παραιτήσεις των εισαγγελέων κ.κ. Κολιούση και Σωτηροπούλου με τη γνωστή υπόθεση του Βατοπεδίου. Aς σημειωθεί βεβαίως, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ότι η ηγεσία όλων των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας επιλέγεται μέχρι και σήμερα από το εκάστοτε Υπουργικό Συμβούλιο.
Ανώτεροι σε βαθμό δικαστές επηρεάζονται από πολιτικούς; Και αν ναι, αυτές τις επιρροές τις μεταφέρουν στους μικρότερου βαθμού δικαστές για συγκεκριμένες υποθέσεις;
Ισχύουν όσα σας είπα στην αμέσως προηγούμενη ερώτησή σας.
Και εσείς και άλλοι δικαστές έχετε εκδώσει αποφάσεις που νομιμοποίησαν ιδιωτικές ιδιοκτησίες σε δημόσιες εκτάσεις, όπως π.χ. στον Υμηττό. Αυτές οι αποφάσεις λένε ότι υπαγορεύονται κυρίως από πολιτικούς θαλάμους, γι’ αυτό και μετέχουν δικηγόροι που κινούνται εντός της πολιτικής. Με ειλικρίνεια στην απάντησή σας, τι μπορείτε να πείτε γι’ αυτό;
Δεν γνωρίζω αν άλλοι δικαστές έχουν εκδώσει αποφάσεις που νομιμοποίησαν ιδιωτικές ιδιοκτησίες σε δημόσιες εκτάσεις. Όσον αφορά σε εμένα, αν αναφέρεστε στην «Αιξωνή», σας δηλώνω, όπως άλλωστε έχω δηλώσει και στο παρελθόν, ότι «ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ» παρά το κόστος που έχω υποστεί για «ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΙΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ» που κατά καιρούς εισήγαγα στον χώρο της Δικαιοσύνης. Δεν υπήρξα ποτέ δεκτική παρεμβάσεων ή υποδείξεων έστω και από ομοϊδεάτες μου, φίλους μου ή ακόμη και από τον σύντροφό μου. Επαναλαμβάνω με ειλικρίνεια ότι, και τώρα ακόμα, αν έπρεπε να εκδώσω αποφάσεις στις ίδιες υποθέσεις που κατά καιρούς έκρινα, να είστε απόλυτα σίγουρος ότι θα εξέδιδα ακριβώς τις ίδιες αποφάσεις.
Θα έπρεπε να βρεθούν πολιτικοί στη φυλακή ή πιστεύετε ότι όσα κατά καιρούς λέγονται για συμμετοχή τους σε εγκληματικές πράξεις είναι απλή φημολογία;
Πιστεύω ότι, δυστυχώς, ορισμένες φορές και πολιτικοί ακόμη είναι θύματα «ΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ» όπως –κατά την άποψή μου– συνέβη το 1989, με αποτέλεσμα ορισμένοι πολιτικοί να βρεθούν στη φυλακή χωρίς να πρέπει. Αν αναφέρεστε στην πρόσφατη οικονομική κρίση στην Ελλάδα που την οδήγησε στο μνημόνιο, δεν γνωρίζω αν υπάρχουν πολιτικοί, οι οποίοι διέπραξαν εγκληματικές πράξεις, που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Οπωσδήποτε, αν αποδειχθεί ΝΟΜΙΜΑ και όχι ΣΚΟΠΙΜΑ κάτι τέτοιο, πιστεύω ότι θα πρέπει να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη φυλακή.
Τι πρέπει να γίνει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να αποδίδεται πιο σωστά δίκαιο;
Για να απολαύσει ο Έλληνας πολίτης, που τόσο άδικα ταλαιπωρείται από την εξουσία, «δικαιότερη δίκη», θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, οι Έλληνες δικαστές να πάψουν να φοβούνται τις οποιεσδήποτε συνέπειες που μπορεί να επιφέρει η άρνησή τους να συμμορφωθούν με εντολές ή και επιθυμίες από οποιονδήποτε ΙΣΧΥΡΟ και αν προέρχονται.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.