Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Θα χάσει τις εκλογές για μια γκάφα! [Obama Hits Romney 47% on Letterman]

Απίστευτη έκρηξη ψηφοθηρίας από τον Ρεπουμπλικάνο Μιτ Ρόμνεϊ καταγράφηκε σε κρυφή κάμερα και εξαγρίωσε τους Αμερικάνους φηφοφόρους των Δημοκρατικών.
Την αυθεντικότητα ενός βίντεο που τον εκθέτει στα μάτια των Αμερικανών ψηφοφόρων και μάλιστα σε μία περίοδο που οι δημοσκοπήσεις δίνουν σοβαρό προβάδισμα στον αντίπαλό του, Μπαράκ Ομπάμα, αναγκάστηκε να παραδεχτεί σήμερα ο Μιτ Ρόμνεϊ.
Ο προεδρικός υποψήφιος του ρεπουμπλικανικού κόμματος, ανακοίνωσε ότι πράγματι ότι τα υποτιμητικά σχόλια που έκανε σχετικά με τους υποστηρικτές του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σε ένα βίντεο που γυρίστηκε με κρυφή κάμερα, δεν ήταν καλά αλλά προφανώς δεν μετανιώνει για αυτά!
«Δεν είναι κομψά. Επιτρέψτε μου να το θέσω έτσι», είπε ο Ρόμνεϊ ο οποίος εμφανίστηκε εσπευσμένα σε συνέντευξη Τύπου στην Καλιφόρνια για να επιχειρήσει την αναστροφή του αρνητικού κλίματος σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία. «Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να το αναφέρω με μεγαλύτερη σαφήνεια και με πιο αποτελεσματικό τρόπο από ότι τα έκανα σε ένα περιβάλλον όπως αυτό», προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο Ρόμνεϊ. ...
Στο βίντεο λέει ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πρόθεση για να επιχειρήσει να προσελκύσει το 47% των αμερικανικών ψηφοφόρων που είναι οπαδοί των Δημοκρατικών καθώς θεωρεί ότι εξαρτώνται από την κυβέρνηση και δεν πληρώνουν φόρους.
Το επίμαχο βίντεο δημοσίευσε μια αμερικανική εφημερίδα τη Δευτέρα, κι εμφανίζει τον Μιτ Ρόμνεϊ να μιλά προφανώς ειρωνικά για την “νοοτροπία θύματος” που διέπει τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών!
Η ημερομηνία που καταγράφηκε το γεγονός δεν καθορίζεται στο βίντεο και το μόνο πρόσωπο που μπορεί κανείς να αναγνωρίσει στην εικόνα είναι του Μιτ Ρόμνεϊ, καθώς η υπόλοιπή σκηνή είναι θολή.
Η φωνή του ομιλητή ωστόσο είναι ξεκάθαρα του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου.
«Υπάρχει το 47% που είναι μαζί του, (εννοεί τον Ομπάμα) οι οποίοι εξαρτώνται από την κυβέρνηση, που είναι θύματα, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να φροντίζει γι ‘αυτούς. Η δουλειά μου είναι να μην ανησυχείτε για αυτούς τους ανθρώπους. Ποτέ δεν θα με πείσουν, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πείσετε το 5% με 10% στο κέντρο που είναι ανεξάρτητοι. Αν είχα γεννηθεί από γονείς Μεξικανούς, θα είχα μια μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσω», λέει ο Ρόμνεϊ στο επίμαχο βίντεο σε ένα ακροατήριο που αποτελείτο από χορηγούς της εκστρατείας του.

 Δείτε το!


Η συνομιλία του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Μιτ Ρόμνεϊ που καταγράφηκε χωρίς εκείνος να το γνωρίζει και στην οποία κάνει λόγο για «φοροφυγάδες» υποστηρικτές του Ομπάμα, έβγαλε τον τελευταίο από τα ρούχα του και ήταν αρκετά σημαντικό σχόλιο για να ωθήσει τον Ομπάμα να απαντήσει.

O μεν Ρόμνεϊ δεν προσπάθησε να «μαζέψει» τα αρνητικά σχόλιά του, ο δε Ομπάμα έδωσε τη δική του ερμηνεία, λέγοντας ότι «ο (εκάστοτε) ‘ένοικος’ του Οβάλ γραφείου (εννοώντας το προσωπικό γραφείο των Αμερικανών προέδρων στον Λευκό Οίκο) πρέπει να εργάζεται για όλους και όχι για μερικούς».

Η αναφορά του ήταν σχετική με τα λεγόμενα Ρόμνεϊ που τον αφορούσαν, σχετικά με το ότι ως υποψήφιος δεν ενδιαφέρεται για τους «κρατικοδίαιτους» ψηφοφόρους του, οι οποίοι δεν αποδίδουν φορολογία, αναφέρει το πρακτορείο Associated Press.

Ο Ρόμνεϊ είπε τα όσα είπε αγνοώντας ότι μια κρυφή κάμερα τον κατέγραφε και θέλοντας να υπογραμμίσει τις ουσιαστικές διαφορές του από τον Ομπάμα στον τομέα της οικονομίας, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να στερούμε χρήματα από κάποιους για να τα καρπώνονται άλλοι».

Έπειτα και από αυτήν τη γκάφα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου και με μόνο ενάμιση μήνα να απομένει για τη μεγάλη μάχη Ρόμνεϊ-Ομπάμα, πολλά είναι τα μέλη των Ρεπουμπλικανών που δεν βλέπουν θετικά τα «ολισθήματα» του αρχηγού τους και αναρωτιούνται ανοιχτά κατά πόσο αυτά θα επηρεάσουν την τελική επιλογή των ψηφοφόρων.
Ο Ομπάμα έδωσε την απάντησή του στην εκπομπή του David Letterman, τονίζοντας ότι αυτό που έμαθε κατά την προεδρική του θητεία είναι ότι «εκπροσωπώ ολόκληρη τη χώρα».

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.