Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Εξέλιξη Νο. 2 - Το Εφιαλτικό Σενάριο!

Γράφει ο Δευκαλίων

Απόσπασμα από το βιβλίο του Δευκαλίωνα «Αυταρχικός Καπιταλισμός», που θα εκδοθεί τον σύντομα.
Το παρακάτω απόσπασμα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Hot-Doc (Τεύχος 11, Α΄ Οκτωβρίου)
«Εξέλιξη Νο.2 Οι Πρόεδροι Obama και Hollande κάνουν την κίνηση ματ. Επεμβαίνουν στο Ιράν και στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού κόλπου. Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και η συμμετοχή του Ισραήλ είναι δύο καθοριστικοί και αλληλένδετοι παράγοντες που θα σπρώξουν προς αυτή την τακτική επιλογή. Όμως ο κυρίαρχος, όλοι το κατανοούμε, είναι το άφθονο πετρέλαιο που υπάρχει στο υπέδαφος των χωρών του Περσικού Κόλπου.
Χρειάζεται όμως και η επιδοκιμασία της κοινής γνώμης των χωρών της δύσης. Και σε αυτό το πρόβλημα μία ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, απόρροια μίας χρεοκοπίας, μπορεί να συμβάλει θετικά. Το επικοινωνιακό μήνυμα προς τις κοινωνίες της δύσης θα είναι σαφές:
•    Είτε αποδεχόσαστε και συμμετέχετε στην πολεμική περιπέτεια είτε θα έχετε την τύχη των Ελλήνων.
Μην ξεχνάμε ποτέ ότι το μήνυμα αυτό απευθύνεται σε παραδοσιακά αποικιοκρατικές κοινωνίες. Κοινωνίες οι οποίες αναπτύχθηκαν οικονομικά πολιτικά και πολιτιστικά με τα υλικά οφέλη της αποικιοκρατίας. Άρα το έδαφος είναι γόνιμο για να...

ευδοκιμήσει το παραπάνω μήνυμα.
Η πολεμική περιπέτεια εξαπλώνεται σε όλη την Μέση Ανατολή. Οι πετρελαιοπηγές περιέχονται στην κατοχή της δύσης. Οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην αρχή εκτινάσσονται στα ύψη και στην συνέχεια μειώνονται δραματικά αφού δεν θα υπεισέρχεται στο κόστος των προμηθειών που εισπράττουν οι διεφθαρμένες βασιλικές οικογένειες.
Η Γερμανία και οι υπόλοιπες ισχυρές οικονομικά χώρες της ευρωζώνης που επιχείρησαν να αμφισβητήσουν την FED υποκύπτουν και σύρονται στην πολεμική περιπέτεια για να εξασφαλίσουν εναλλακτική πρόσβαση σε καύσιμα και να αποφύγουν την μονομερή εξάρτηση από την Ρωσία. Κερδίζουν άλλωστε από τις τελικές χαμηλές τιμές των καυσίμων. Η τελική μείωση της τιμής των καυσίμων έχει ευεργετικές τιμές στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης. Η ανεργία των δυτικών χωρών διοχετεύεται στην πολεμική περιπέτεια. Η κυκλοφορία χρήματος αυξάνεται με ότι αυτό σημαίνει σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί σε προηγούμενες ενότητες. Η Ρωσία μένει μόνη άρα οι πιθανότητες δικής της αντίδρασης σχεδόν μηδενίζονται ενώ η οικονομία της αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω της τελικής μείωσης των τιμών του πετρελαίου.
Βέβαια παραμένει το ερωτηματικό πότε θα κάνουν την κίνηση ματ οι Πρόεδροι Obama και Hollande. Δεν θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τον χρόνο μίας τέτοιας εξέλιξης. Σίγουρα θα εξαρτηθεί από το μελλοντικό διεθνές πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον εντός του οποίου θα διεξαχθεί η επαναδιαπραγμάτευση για την κοινή η όχι πορεία των κεντρικών τραπεζών το επόμενο καλοκαίρι. 

Είναι μία εξαιρετικά σύνθετη συνάρτηση με πληθώρα παραμέτρων στις οποίες ακόμα και ένας τυχαίος παράγοντας (πχ σεισμός Φουκουσίμα) είναι δυνατόν να έχει καθοριστική επίδραση και σημασία.
Θα ασχοληθούμε όμως με τις επιπτώσεις. Στην περίπτωση αυτή η Ελλάδα είναι το πρώτο φαβορί για να παίξει τον ρόλο και να έχει την τύχη της Lehman Brothers. Δηλαδή να συρθεί στην χρεοκοπία για λόγους κύρια επικοινωνιακούς και γέω-στρατηγικούς λόγους.
Συνεπώς η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση θα καταλήξει σε χρεοκοπία και μείζονος κλίμακας ανθρωπιστική κρίση σε οποιαδήποτε από το δύο κύρια σενάρια ή κάποιες εναλλακτικές τους μορφές τελικά πάρουν σάρκα και οστά
».

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.