Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Στις 24 Οκτωβρίου 1917 ξεσπά η λαϊκή οργή… η μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση αρχίζει!


Γράφει ο Δευκαλίων

Στον χθεσινό Δευκαλίωνα ονομάσαμε τα χρόνια που έρχονται «σκοτεινούς χρόνους». Γιατί το κάναμε αυτό; Οι Έλληνες εδώ και πέντε χρόνια βιώνουν μία σκληρή και απότομη καθίζηση του βιοτικού τους επιπέδου. Από εδώ και πέρα καλούνται να ζήσουν αρκετά χρόνια στις νέες οικονομικές συνθήκες, που θα είναι αποτέλεσμα αρχικά μίας νέας και μεγαλύτερης ύφεσης και στην συνέχεια στασιμότητας και μαρασμού.
Αυτή είναι η οικονομική πραγματικότητα στην οποία καταδίκασε την χώρα για τα επόμενα χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα των κηπουρό-Αθανασάκηδων. Ύφεση, Στασιμότητα, Μαρασμός, Εξαθλίωση, Φτώχεια, Πείνα.
Απολαύσατε τον Γιώργο Παπανδρέου να διδάσκει στο Χάρβαρντ; Άνετος, χαλαρός, με στυλ και χάρη απάντησε σε σχετική ερώτηση για το βάσιμο ή όχι των θέσεων Ρουμελιώτη, σχετικά με την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ: «Ο κ.Ρουμελιώτης δεν είναι μακριά από την αλήθεια για το ΔΝΤ».
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Ρουμελιώτης κατηγορεί και αποδομεί στο πρόσφατο βιβλίο του την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου. Και τι απαντάει ο κρινόμενος Γιώργος Παπανδρέου; Είχε δίκιο ο Ρουμελιώτης!
Λες και μιλάει για κάποια άλλη χώρα ο άπατρις, λες και αναφέρεται σε κάποιο άλλο λαό ο αχρείος, λες και σχολιάζει ένα ιστορικό γεγονός ο ελεεινός. Και καλά κάνει αφού έχει εξασφαλίσει την ατιμωρησία από τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν φοβούνται τίποτε ο Γιώργος Παπανδρέου και η...
παρέα των κηπουρό-Αθανασάκηδων. Ο Αντώνης να είναι καλά!
Θέλετε και άλλο ένα παράδειγμα; Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήγε σήμερα στην Βουλή για να πει: «Η λίστα Lagarde χάθηκε»! Και έφυγε όπως ήρθε. Ελεύθερος και ωραίος, αντί να σταλθεί δεμένος πισθάγκωνα στο εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών. Αλλά είπαμε ο Αντώνης να είναι καλά.
Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Πόσο ακόμα θα μένουν ατιμώρητοι οι πρωτεργάτες του εγκλήματος; Για πόσο ακόμα ο Γιώργος Παπανδρέου και η παρέα των κηπουρό-Αθανασάκηδων θα βγάζει περιπαικτικά την γλώσσα στις γερόντισσες που δεν έχουν χρήματα να βγάλουν τον μήνα τους, στα παιδιά που πεινάνε και στους άνεργους νέους που βλέπουν να χάνεται η ζωή τους;
Μόνη παρηγοριά το ιστορικό προηγούμενο που δίνει ελπίδα αφού αποδεικνύει ότι η δικαίωση των λαών έρχεται αποκλειστικά μέσα από τους αγώνες τους. Η στήλη για αυτό ακριβώς το λόγο καθιέρωσε και το επετειακό αφιέρωμα στην μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση. Πρέπει ο λαός και τηρουμένων πάντα των ιστορικών αναλογιών να παίρνει κουράγιο και να μην χάνει το θάρρος του.
Σαν σήμερα, στις 24 Οκτωβρίου 1917 το πρωί, η κυβέρνηση απαγόρευσε την κυκλοφορία του κεντρικού οργάνου των μπολσεβίκων "Ραμπότσι Πουτ" κι έστειλε θωρακισμένα αυτοκίνητα στο τυπογραφείο και στα γραφεία σύνταξης της εφημερίδας. Οι κόκκινοι φρουροί όμως και οι επαναστατημένοι στρατιώτες απέκρουσαν τα θωρακισμένα αυτοκίνητα και κατά τις 11 η ώρα, η εφημερίδα κυκλοφόρησε με την προκήρυξη της ανατροπής της κυβέρνησης. Το βράδυ της ίδιας μέρας κι ενώ το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίαζε στα χειμερινά ανάκτορα, η κόκκινη φρουρά της Πετρούπολης καταλαμβάνει το κεντρικό τηλεγραφείο, τις γέφυρες, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και την Κρατική Τράπεζα. Το καταδρομικό Αβρόρα (Αυγή) μπαίνει στο ποταμό Νέβα και στρέφει τα πυροβόλα του στα ανάκτορα που ήταν έδρα της κυβέρνησης.

Στις 24 Οκτωβρίου 1917 ξεσπά η λαϊκή οργή… η μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση αρχίζει!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.