Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η τηλεπαρέλαση τελείωσε... είδες έλληνα τι εστί ηλεκτρονική διακυβέρνηση;


Δεν χρειάζεται να κατεβαίνεις μέσα στο κρύο. Φροντίζει η πολιτεία για αυτό. Κάθεσαι στο καναπέ σου και βλέπεις από εκεί. Πίνεις τη φραπεδιά σου και μάλιστα έχεις και την δυνατότητα της επιλογής του zapping.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ιστορικά:
"Η παρέλαση είναι στρατιωτική τελετή, κατά την οποία οι δυνάμεις προς τιμή μιας επετείου ή κάποιου άλλου σημαντικού γεγονότος εμφανίζονται δημόσια παρουσιάζοντας τα όπλα και τον εξοπλισμό τους και κάνοντας παράταξη και πορεία..."

Άρα εσύ τι θέλεις εκεί η συμμετοχή σου σε τι συνίσταται;

Διάβασε περισσότερα στη "Βικιπαίδεια"


Είχαμε την εντύπωση, ότι η συμμετοχή του κόσμου σε αυτές τις εθνικές εορτές είχαν το χαρακτήρα της ενότητας του ελληνικού λαού και της θύμησης του κάθε γεγονότος που εορτάζαμε με τον πανηγυρικό της ημέρας.
Πάνε οι εποχές που ο κοσμάκης επεδίωκε να ζητήσει ένα γιαουρτάκι, ένα φρούτο ένα ζαρζαβατικό, λίγο καφέ ή νερό από τον πολιτικό του εκπρόσωπο. Σήμερα αισθάνεται ότι μπορεί να του τα ανταποδώσει και μάλιστα αναπάντεχα και εναερίως.
Έτσι φθάσαμε στην τηλεπαρέλαση και λύθηκαν αυτόματα οι εκατέρωθεν προσφορές και ζητήσεις.
Υπάρχει η δύναμη της εικόνας. Μια εικόνας που είναι από τον θεό:
Υποταγή στους κυβερνήτες 13

"Κάθε ψυχή ας υποτάσσεται στις εξουσίες που υπερέχουν. Γιατί δεν υπάρχει εξουσία παρά μόνο από το Θεό, και αυτές που υπάρχουν είναι ταγμένες από το Θεό2 Ώστε αυτός που αντιτάσσεται στην εξουσία έχει αντισταθεί στη διαταγή του Θεού, και εκείνοι που έχουν αντισταθεί θα λάβουν στους εαυτούς τους καταδίκη3 Γιατί οι άρχοντες δεν είναι φόβος για τα αγαθά έργα, αλλά για τα κακά. Θέλεις λοιπόν να μη φοβάσαι την εξουσία; Κάνε το αγαθό και θα έχεις έπαινο από αυτή. 4 γιατί είναι διάκονος του Θεού για σένα στο αγαθό. Αν όμως κάνεις το κακό, να φοβάσαι. γιατί δε φορά τη μάχαιρα χωρίς λόγο. Γιατί είναι διάκονος του Θεού, εκδικητής, για να εκτελέσει την οργή σ’ αυτόν που πράττει το κακό. 5 Γι’ αυτό είναι ανάγκη να υποτάσσεται κανείς όχι μόνο για την οργή, αλλά και για τη συνείδηση6 Επειδή γι’ αυτό και φόρους πληρώνετε: γιατί είναι δημόσιοι υπηρέτες του Θεού που ασχολούνται συνεχώς ακριβώς σε αυτήν την υπηρεσία7 Αποδώστε σε όλους τις οφειλές: το φόρο σ’ αυτόν που οφείλεται ο φόρος, το δασμό σ’ αυτόν που οφείλεται ο δασμός, το σεβασμό σ’ αυτόν που οφείλεται ο σεβασμός, την τιμή σ’ αυτόν που οφείλεται η τιμή."

Τώρα κατάλαβες φίλε, αγνέ και τίμιε αναγνώστη μας που μας πάνε;

Εμείς από αυτό το μετερίζι θα αγωνιζόμαστε πίσω από το πληκτρολόγιο. Ξέρουμε ότι έχουμε το καθεστώς της κοινοβουλευτικής δικτατορίας οι οποίοι εφαρμόζουν επιλεκτικά:

"Όσον αφορά στην τήρηση των υποσχέσεων του, κατά τον Μακιαβέλλι, ο ηγεμόνας μπορεί κάποτε να μην τηρήσει τις υποσχέσεις του αν αυτό εξυπηρετεί την πολιτική σκοπιμότητα- επιλέγει δε την πονηριά, σε συνδυασμό με τη δύναμη, ως θεμελιακά στοιχεία του ιδανικού ηγεμόνα, μέσα από την παρομοίωσή του ως μισό αλεπού-μισό λιοντάρι. Κατ' αυτόν, ο ηγεμόνας " έχει μια ψυχή διατεθειμένη να στρέφεται όπως τον σπρώχνουν οι άνεμοι της τύχης και οι αλλαγές των καταστάσεων και προτιμά το καλό αν μπορεί, αλλά να ξέρει να γυρνά στο κακό όταν είναι ανάγκη"(Κεφ.18),"

Άρα τι θα κάνεις να κατέβεις στις παρελάσεις που είναι για την επίδειξη της δύναμης των ηγεμόνων.
Βλέπεις ότι το μόνο που θα κατάφερνες σήμερα θα ήταν να εισπνεύσεις τα διάφορα χημικά (προέλευσης ισραήλ - και μάλιστα ληγμένα... είναι λιγότερα τοξικά λένε) και στην χειρότερη να ερχόσουν σε βίαιη επαφή με κανένα γκλοπ κάποιου φουκαρά μισθοφόρου των 600 ευρώ.
(ΣΣ: Αλήθεια τόση βρώμικη δουλειά για τόσα λίγα λεφτά  - ίσως θα έπρεπε να έχουν μετρητή χρονοκτυπημάτων και να παίρνουν τα αντίστοιχα μπόνους).

Αλλά στα σοβαρά τώρα: Ας αφήσουν την υποκρισία οι Σαμαροβενιζελοκουνέληδες και ας αναστείλουν τα εκείνα τα άρθρα του συντάγματος που συνάδουν με την πολιτική τους.

Επιτέλους να αρχίσει η άρση εκείνων των αντιπροσωπευτικών άρθρων του παρόντος καθεστώτος τυραννίας και δωσιλογισμού που θα μας νομιμοποιήσει και εμάς επιτέλους για την δική μας εφαρμογή του ακροτελεύτιου (αυτού).

Νάσος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.