Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης


Σχετικά με την εντολή για την επ' αυτοφόρω σύλληψη του εκδότη και δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη, ο δημοσιογράφος και συνεργάτης περιοδικού "HOT DOC" Μ. Νοδάρος, ρώτησε τον Βουλευτή Αχαίας και συντονιστή του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκο Νικολόπουλο.
Η απάντηση του τ. Υφυπουργού Εργασίας στην ερώτηση του δημοσιογράφου έχει ως εξής:
"Στην Ελλάδα ο νόμος εφαρμόζεται για όσους αποκαλύπτουν τις λίστες με τους καταθέτες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και κάποιοι που παρανόμως απέκτησαν αυτές.
Όσοι τις διακρατούν..."ξεχασμένες" στα γραφεία τους, όσοι δεν παραδίδουν τις πρωτότυπες κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Μπορούν να ταξιδεύουν στην Γαλλία ή στις ΗΠΑ για να "δίνουν μάχες" για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ανόρθωση της χώρας.
Μπορούν να μην παραδίδουν τα πρωτότυπα στον Εισαγγελέα χωρίς καμία απολύτως συνέπεια. Μπορούν να επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, αλλά οι ίδιοι να μπορούν να αξιοποιούν και να μετατρέπουν την πολιτική σε αλληλοεκβιασμούς και "ομηρίες".
Μπορούν να κάνουν συνενόχους πολιτικούς και επιχειρηματίες σύμφωνα με το δόγμα "μαζί τα φάγαμε".
Μπορούν να μην αξιοποιούν το περιεχόμενο, παρότι στην Γαλλία και στην Ισπανία που το έπραξαν το δημόσιο εισέπραξε μεγάλα ποσά. ...

Μπορεί να συνεχίζεται το "μπαλάκι" της μετάθεσης των ευθυνών, αλλά η Δικαιοσύνη ακόμη να μην έχει βρει τους "πρωταγωνιστές".
Μπορεί οι πρώην Υπουργοί Οικονομικών να αλληλοκατηγορούνται και να αλληλοκαρφώνονται, αλλά οι ένοχοι να παραμένουν στο σκοτάδι.
Και αφού ειδοποιήθηκαν όλοι να πάνε σε άλλους "παραδείσους" τα λεφτά τους και αφού πέρασε ο κίνδυνος, ο "διώκτης" των φοροφυγάδων αποφάσισε να την παραδώσει, με τον Πρωθυπουργό να κάνει το "delivery" και να την παραδώσει...αρμοδίως!!!

30 Οκτ 2012 από 
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.