Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Γιατί τοποθετούν κάγκελα και δεν αφήνουν το λαό να υποδεχθεί αυθόρμητα την καγκελαρίο της Γερμανίας;

Πού απαγορεύονται οι διαδηλώσεις την Τρίτη στην Αθήνα

Με μια πρωτοφανή απόφαση ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής κ. Ιωάννης Δικόπουλος απαγόρευσε τις συναθροίσεις αύριο σε αρκετά σημεία στο κέντρο της Αθήνας λόγω της επίσκεψης της γερμανίδας Καγκελαρίου Αγκελας Μέρκελ. Κλειστοί θα παραμείνουν επίσης αύριο από τις 10.00 οι σταθμοί του μετρό: Κατεχάκη, Αμπελόκηποι, Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Πάντως αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν χαρακτηριστικά πως η απόφαση δεν επηρεάζει τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματίσει για τις 13.00 αύριο το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στη πλατεία Συντάγματος.

Να σημειωθεί πως το βράδυ της Κυριακής κύκλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης όταν ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους εάν συζητήθηκε το θέμα κατά την συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, απάντησαν αρνητικά.

Λόγω του «θορύβου» που δημιουργήθηκε η ΓΑΔΑ διευκρίνισε ότι «η απαγόρευση συναθροίσεων και πορειών αφορά ορισμένες περιοχές της Αττικής όπως αυτές αναλυτικά αναφέρονται στο δελτίο Τύπου».  ...


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα επιτρέπεται κινητοποίηση σε μια ακτίνα πολλών χιλιομέτρων από το Σύνταγμα και το Κολωνάκι έως τους Αμπελοκήπους, τα Ιλίσσια, το Παγκράτι και τη περιοχή κοντά στις στύλες του Ολυμπίου Διός. Ανάλογα μέτρα έχουν αποφασιστεί και για την διαδρομή που θα ακολουθήσει η γερμανίδα Καγκελάριος από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ έχει ως εξής:


«Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών».
Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή ήθελε να αποτρέψει τον αποκλεισμό της γερμανικής πρεσβείας.
Αυτό που τονίζουν οι επιτελείς είναι ότι μπορούν να γίνουν οι δυο συγκεντρώσεις σε Ομόνοια και Σύνταγμα όμως δεν θα επιτραπεί σε καμιά ομάδα η συνάθροιση μέσα στα σημεία που η ΕΛ.ΑΣ έχει αποφασίσει ότι δεν πρέπει να κυκλοφορεί ούτε πεζός.
Επίσης, με εντολή αστυνομίας την Τρίτη θα κλείσουν στις 10 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Κατεχάκη, Αμπελόκηποι, και Μέγαρο.
Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από τις 11 έως τις 4 τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και από τις 12 εως τις 3 οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.
Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα επιτηρούν πάνω από 5.000 αστυνομικοί.
Ανακοινώσεις για τις εν λόγω απαγορεύσεις εξέδωσαν:


ΠΑΣΟΚ για απαγορεύσεις λόγω επίσκεψης Μέρκελ



ΠΑΣΟΚ για απαγορεύσεις λόγω επίσκεψης Μέρκελ
Φόβο για αντίστροφα αποτελέσματα που ενδεχομένως θα αποφέρει η σχεδόν γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων την Τρίτη, λόγω της επίσκεψης της κ. Μέρκελ στην Αθήνα εκφράζει η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε ανακοίνωσή της.
"Η απαγόρευση θα χρησιμοποιηθεί από κάποιους ως πρόσχημα για εκδηλώσεις που υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας και εμφανίζει την επίσκεψη αυτή ως ζήτημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, ενώ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παρουσιαστεί με ενιαίο και πειστικό τρόπο το ελληνικό ζήτημα και η εθνική γραμμή για την ανάγκη να υπάρξει το ταχύτερο μια ολοκληρωμένη συμφωνία για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση", σημειώνει η κ. Γεννηματά.
Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μια δημοκρατική, ευνομούμενη, ανεκτική και πολυφωνική κοινωνία, που διεκδικεί την ισότιμη θέση της μέσα στην Ευρώπη.


ΔΗΜΑΡ για ανακοίνωση ΓΑΔΑ



ΔΗΜΑΡ για ανακοίνωση ΓΑΔΑ
Στην ευκαιρία της χώρας μας, λόγω της επίσκεψης την Τρίτη της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκέλας Μέρκελ, να προβάλει τις Ελληνικές θέσεις αναφέρεται η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ενόψει των μέτρων που ανακοινώνονται για την Αθήνα.
"Η ΔΗΜΑΡ υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας, είναι μια ευκαιρία για αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που μπορεί να προκύψει από τις συναντήσεις της με την ελληνική πολιτική ηγεσία", σημειώνει.
Από την Αγ. Κωνσταντίνου κάνουν λόγο για μη ψύχραιμη από την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ απέναντι σε λαϊκές διαμαρτυρίες, επειδή αυτή δίνει την εντύπωση γενικευμένης απαγόρευσης συναθροίσεων. "Η ΔΗΜΑΡ απαιτεί σοβαρότητα και σύνεση από όλες τις πλευρές", τονίζεται.

"Ανεξάρτητοι Έλληνες" για μέτρα λόγω Μέρκελ


 Ανεξάρτητοι Έλληνες  για μέτρα λόγω Μέρκελ
Για πρωτοφανή απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής να απαγορεύσει στην πραγματικότητα, με αφορμή την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, την προγραμματισμένη από την Παρασκευή συγκέντρωση του κόμματος έξω από τη γερμανική πρεσβεία, μιλά ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, λέγοντας ότι η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ προκαλεί με το αυταρχικό και αναιτιολόγητο περιεχόμενό της.
"Καταγγέλλουμε την πρωτοβουλία αυτή ως αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική, καθώς στερεί από Έλληνες πολίτες το δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης και παραπέμπει δυστυχώς, δεδομένης και της συγκυρίας, σε άλλες εποχές", σημειώνει ο κ. Ζώης.
"Ανεξαρτήτως όμως των προθέσεων του εμπνευστή αυτής της προκλητικής πρωτοβουλίας, το αποτέλεσμα είναι να παγιώνεται οριστικά η διαπίστωση ότι η κυβέρνηση παίρνει διαζύγιο από τον ελληνικό λαό, αγνοεί και περιφρονεί τα συναισθήματα και τις απόψεις του και επιλέγει την ολομέτωπη αντιπαράθεση και τη φίμωσή του", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

KKE για τα μέτρα της Τρίτης στην Αθήνα


KKE για τα μέτρα της Τρίτης στην Αθήνα
Καταγγελία στην επίδειξη πυγμής εναντίον του λαού από την κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, κάνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή της ανακοινώσεις της ΓΑΔΑ για τα μέτρα που λαμβάνονται ενόψει της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου την Τρίτη στην Αθήνα.
"Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με τον εντεινόμενο αυταρχισμό του κράτους και των μηχανισμών του θα κάμψουν τη δίκαιη λαϊκή οργή. Τα μέτρα αστυνομοκρατίας ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ πρέπει να πάρουν την απαιτούμενη απάντηση με τη συμμετοχή χιλιάδων και χιλιάδων στις ταξικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που χτυπάνε στην καρδιά την αντιλαϊκή πολιτική", αναφέρουν από τον Περισσό.
«ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ»

Χρυσή Αυγή: Η Μέρκελ έρχεται να περιφρουρήσει τα γερμανικά κεφάλαια

Την επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, την Τρίτη στην Αθήνα, σχολίασε η Χρυσή Αυγή.

Χρυσή Αυγή: Η Μέρκελ έρχεται να περιφρουρήσει τα γερμανικά κεφάλαια
«Η επικεφαλής των ευρωπαίων τοκογλύφων έρχεται στην Ελλάδα για να περιφρουρήσει τα γερμανικά κεφάλαια και τα υπερκέρδη του τραπεζικού συστήματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χ.Α.
«Δεν μας παρέχει στήριξη, αλλά διαιωνίζει την οικονομική κατοχή της πατρίδας μας», καταλήγει.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.