Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η λίστα Λαγκάρντ κλονίζει Βενιζέλο

Χιονοστιβάδα που μπορεί να φέρει ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της λίστας Λαγκάρντ, εξελίσσεται αυτές τις ώρες. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, δέχεται επιθέσεις από όλα τα κόμματα και δικά του στελέχη και πολλοί ζητούν να επιληφθεί η δικαιοσύνη για την απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ.
Από χθες άρχισαν παρασκηνιακές κινήσεις με κεντρικό πρόσωπο τον Ανδρέα Λοβέρδο να δέχεται τηλεφωνήματα στελεχών του ΠΑΣΟΚ με εκκλήσεις «κάνε κάτι γιατί τελειώσαμε». Ο κ. Λοβέρδος δεν εκδηλώνεται ακούει και είπε τη φράση σε συνομιλητή του «όλα στην ώρα τους».
Η αποχώρηση του Γιάννη Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ, άρχισε να ξηλώνει το πουλόβερ και η επίθεσή του εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έχει προκαλέσει σεισμό στην Ιπποκράτους.
Νέα και Καθημερινή με άρθρα τους αφήνουν ακάλυπτο τον κ. Βενιζέλο, αφού γράφουν ακόμη και για ενδεχόμενη εν κρυπτώ χρήση της λίστας και κάνουν ευθέως λόγο για συγκάλυψη. Τα Νέα με τίτλο «Το cd που απαξιώνει την πολιτική», γράφουν «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, από εκείνες οι οποίες παρέλαβαν τα CD με τις καταθέσεις πολιτών τους στην Ελβετία, που δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει στο παραμικρό αυτόν τον «θησαυρό». Όχι μόνο δεν προέκυψε ούτε ένα ευρώ φόρου από τα στοιχεία αυτά, αλλά η διαχείρισή τους έγινε με τέτοιον τρόπο που εγείρει στους πολίτες υποψίες ακόμη και για συγκάλυψη...» Σήμερα οι κατά καιρούς αρμόδιοι ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλον, χωρίς να αντιλαμβάνονται πόσο βλάπτουν το αξιακό σύστημα της κοινωνίας, την ώρα που εκείνη καλείται να υποστεί και νέες, οδυνηρές θυσίες». ...

Στην Καθημερινή αφήνονται υπόνοιες για τη χρήση της λίστας από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με τίτλο «Το μυστήριο της λίστας Λαγκάρντ» αφήνονται ότι είναι αδιανόητο το επιχείρημα ότι η λίστα Λαγκάρντ αποτελούσε προϊόν εγκλήματος. «Και εάν έτσι αποφάσισαν, ότι είναι άχρηστη δηλαδή, γιατί δεν την πέταξαν; Γιατί δεν την έστειλαν πίσω στην κ. Λαγκάρντ με τις ευχαριστίες τους για την προθυμία της να τους συνδράμει; Αλήθεια η λίστα που έδωσε ο κ. Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η πρωτότυπη ή είναι αντίγραφο αυτής που θα έπρεπε να υπάρχει στο ΣΔΟΕ ; Είτε πρωτότυπη είτε αντίγραφο γιατί την είχε ο πρώην υπουργός Οικονομικών ; Και τέλος, έχει άραγε και άλλα τέτοια... άχρηστα ενθύμια από τη θητεία του στο υπουργείο;», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προεκλογική χρήση της λίστας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία Αυγερινοπούλου σε ραδιοφωνικό σταθμό αφήνει υπόνοιες ότι η λίστα έχει παραποιηθεί και ότι έστειλε επιστολή στην κ. Λαγκάρντ για το πρωτότυπο αντίγραφο για να γίνει παραλληλισμός με τη λίστα που παρέδωσε ο κ. Βενιζέλος χθες στο Μαξίμου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κάνουν σφοδρή επίθεση στον κ. Βενιζέλο και καταλήγουν με τη φράση «πλάκα μας κάνει ο κ. Βενιζέλος».
Αλλά και η ΔΗΜΑΡ αφήνει αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ευάγγελου Βενιζέλου και λένε ότι «μεταφέρει ευσχήμως ευθύνες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στους σημερινούς κυβερνητικούς εταίρους». Η ΔΗΜΑΡ στέλνει μήνυμα δυσαρέσκειας προς το ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς στη λίστα Λαγκάρντ και θεωρεί ότι παρόμοια ζητήματα πλήττουν ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Αιχμηρός ο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκος Τσούκαλης, είπε: «Με το «μη νόμιμο» αρχείο (όπως το χαρακτήρισε ο Βενιζέλος), η Ισπανία εισέπραξε 6 δις ευρώ, η Γαλλία 4.2 δις ευρώ και η Ιταλία 570 εκ. ευρώ. Στην Ελλάδα της νομιμότητας όχι μόνο δεν εισπράχθηκε ούτε ένα ευρώ αλλά αναζητείται η λίστα. Οι εξηγήσεις καθίστανται πλέον επιτακτικές».
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται...

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.