Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, την Πέμπτη θα είναι στην Ουάσιγκτον [Με ή χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα; θα δείξει από Δευτέρα...]


Με το χιουμοριστικό τίτλο: ''Ταραχή'' στις -προεκλογικές- ΗΠΑ με αφορμή την επίσκεψη Ε. Βενιζέλου" κυκλοφόρησε το χθεσινό  kalami.net, και συνεχίζει:

Πρόεδρος Ομπάμα: ''Μία συνάντηση με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας θα αποβεί χρήσιμη. Θα μάθουμε από πρώτο χέρι πως να επιβάλουμε χαράτσια και να κρύβουμε λίστες με ημέτερους φοροφυγάδες''.

Μιτ Ρόμνεϊ: ''Μην καταντήσουμε σαν την Ελλάδα του Bennyzelos και της παρέας του''.
Οι δηλώσεις των προεδρικών υποψήφιων, αποδεικνύουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι γνωστός μόνο στο ''Εθνος'', στο Mega, στους τραπεζίτες, στους ''νταβατζήδες'' κλπ, αλλά είναι και στην Ουάσιγκτον. Αυτό που φοβάται το επιτελείο των Δημοκρατικών, είναι μην κάνουν καμιά δύσκολη ερώτηση (γιά διαφθορά-διαπλοκή, κάλυψη ημετέρων, ''λίστα Λαγκάρντ'' κλπ) στον κ. Βενιζέλο, στο Brookings και αυτός αρχίσει να... ουρλιάζει.

Σημ.: Στο επίσημο πρόγραμμα του Ινστιτούτου ΔΕΝ αναφέρεται οτιδήποτε γιά ομιλία Ε. Βενιζέλου

Βέβαια μας δίνει και μια άλλη ανθρώπινη διάσταση:
Το ταξίδι στις ΗΠΑ, έχει και προσωπικούς λόγους (θα δει την κόρη του, που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Georgetown). Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings με θέμα ''η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, η περίπτωση της Ελλάδος και ο ρόλος των ΗΠΑ''.

Αναλυτικό ρεπορτάζ και από το "Υστερόγραφα", αλλά χωρίς να σχολιάζει την παραπάνω σημείωση:
"Το διεθνές του προφίλ φιλοτεχνεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος την προσεχή Πέμπτη μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον. Μολονότι το ταξίδι του κυρίου Βενιζέλου στις ΗΠΑ έχει και προσωπική χροιά ( θα έχει την ευκαιρία να δει την κόρη του, που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Georgetown ), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μιλήσει την προσεχή Δευτέρα 29 Οκτωβρίου σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings με θέμα “Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, η περίπτωση της Ελλάδος και ο ρόλος των ΗΠΑ”.

Πρόκειται κατ ουσίαν για συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, όπου θα συμμετέχουν περί τους 20 κορυφαίους ...
ανά τον κόσμο οικονομολόγους και καθηγητές Πανεπιστημίων, οι οποίοι και θα αναλάβουν να “ανακρίνουν” τον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με την πολιτική κατάσταση στη χώρα αλλά και την προοπτική του οικονομικού προγράμματος μετά την οριστικοποίηση των μέτρων και τη σύναψη συνολικής συμφωνίας για το ελληνικό χρέος. Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να απαντήσει και σε ερωτήσεις του κοινού, που θα παρακολουθεί την εκδήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Βενιζέλος αναμένεται να έχει σειρά επαφών και με Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, χωρίς, πάντως να έχει οριστικοποιηθεί το ακριβές του πρόγραμμα. Δε διαφεύγει της προσοχής ότι το ταξίδι του Ευάγγελου Βενιζέλου στις ΗΠΑ πραγματοποιείται μόλις μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των Αμερικανικών εκλογών, και ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να πάρει μία πρώτης τάξεως γεύση από την προεκλογική ατμόσφαιρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού."

Επειδή τελευταία είμαστε αποδέκτες διαμαρτυριών (ηλεκτρονικών εξωδίκων) για αντίστοιχα δημοσιεύματα (για την παραπάνω πηγή), κρατάμε την αυτονόητη επιφύλαξη και ελπίζουμε αυτή τη φορά σε διευκρινήσεις και όχι σε εξώδικα απειλών για φίμωση.

Εμείς δεν έχουμε μηχανισμούς και  νομικά γραφεία, που διαθέτουν τα επαγγελματικά site και για αυτό το λόγο δεν επιμένουμε στα δημοσιεύματα και αναφέρουμε την πηγή και παρακαλούμε τους νομικούς συμβούλους των πολιτικών να απευθύνονται αρμοδίως εκεί.

 Όσο αφορά τη δική μας άποψη δεν είναι δα και τόσο σημαντικό για κάποιον πολιτικό αρχηγό να επισκέπτεται 3 ημέρες νωρίτερα την Ουάσιγκτον για προσωπικούς λόγους, αλλά αυτό που καταθέτουμε ως κριτική άποψη είναι η σημείωση που υπαινίσσεται το kalami.net

Νάσος

ΥΣ: από το



Επίσης το "Ψαχτήρι" δεν μας έβγαλε σχετική εκδήλωση:
"The debt crisis in the Eurozone, the case of Greece and the role of the U.S."

και ελπίζουμε στην συνάντηση να μην δούμε παρόμοιες σκηνές...

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.