Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Εορτασμός Μενετιάτικου Κινήματος, ο ξεσηκωμός της Καρπάθου...

Στην εποχή του ανάποδου χαμόγελου, στις στιγμές που αμφιβάλλουμε ακόμη και για τον εαυτό μας, επιστρέφουμε με φόρα στις  αναλλοίωτες αξίες του παρελθόντος μας, εμείς, οι Καρπάθιοι, οι Μενετιάτες κάθε Φθινόπωρο έχουμε μια καρδιά που σκιρτά περισσότερο, έχουμε την επέτειο μιας όχι και τόσο γνωστής , στον πολύ κόσμο, εξέγερσης. Ένας ξεσηκωμός που δεν έγινε με ευλογίες περισπούδαστων πολιτικάντιδων, ούτε...
κρύβονταν περίεργα μυστικά στην σκιά της απόφασης των ξεσηκωμένων, επαναστατημένων Μενετιατών.

Μονάχα ο πόθος για λευτεριά, η αγάπη για την Ελλάδα έσπρωξε, σήκωσε τα χέρια τους   απέναντι στον  κατακτητή.

Ο σύλλογος Απανταχού Μενετιατών Καρπάθου, τιμά και καμαρώνει από την ίδρυση του τους πρωτεργάτες αυτού του κινήματος, που δεν είναι άλλοι από τους δικούς μας, εκείνους τους συντοπίτες που  πήραν θέση μάχης απέναντι την ξένη παρέμβαση, απλά και ξεκάθαρα.

Την Κυριακή 14 Οκτώβρη 2012 στον πολυχώρο “Κ. Κωσταράκος”, Θήρας και Μαντινείας στα Καμίνια του Πειραιά, λοιπόν θα μαζευτούμε, με ομιλητές τους καθηγητές πανεπιστημίου, κ.κ.  Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης (ο δικός μας άοκνος εργάτης της λαογραφίας) μα και ο Χάρης Μπαμπούνης καθώς και τον πρόεδρο του Ελληνοιταλικού επιμελητηρίου κ.  Γιάννη Τσαμίχα, για την σημερινή επέλαση των τουριστών αλλά και με χαιρετισμό από τον δήμαρχο Πειραιά, κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο καθώς και με τον μελετητή Καρπαθιακής ιστορίας κ. Γιώργο Τσαμπανάκη, θα ξαναθυμηθούμε την ιστορική διαδρομή των ημερών του Οκτωβρίου 1944, αλλά και θα φωτίσουμε άγνωστα σημεία εκείνων των ημερών, τέλος το χορευτικό συγκρότημα του Ομίλου Νέων Καρπαθίων θα αποτυπώσει τον παλμό του νησιού μας, της Καρπάθου, με μουσική και χορό.
Την όλη εκδήλωση θα συντονίσει μα και θα φωτίσει, η δικιά μας, ηθοποιός κα. Ρίτα Λυτού.

Σας περιμένουμε όλους φίλους και γνωστούς, μα και όσους θα ήθελαν να γίνουμε φίλοι.

Είναι τέτοιες οι στιγμές που δεν πρέπει να αμφιβάλλουμε για τις αξίες μας, μα αλήθεια, τι μας έχει απομείνει αν όχι η μοιραία μα λαμπερή μας πορεία στον χρόνο;

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.