Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Σκληραίνει τη στάση το καθεστώς της τρικομματικής μνημονιακής δοσίλογης κυβέρνησης!!! Προέβη σε σύλληψη μπλόγκερ επειδή φωτογράφισε αστυνομικούς με τις κατηγορίες τάχα... για «εξύβριση» και «παραβίαση προσωπικών δεδομένων» αλλά και «διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος».


Oμόφωνο ψήφισμα υπέρ του Αλέξανδρου Χονδρογιάννη


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Ο φασιστικός κατήφορος δεν έχει τέλος

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της αντιφασιστικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου συμμετείχαμε μαζί με όλο τον λαό της Κέρκυρας.
Στην τελετή για την κατάθεση των στεφάνων δεχθήκαμε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να οπισθοχωρήσουμε μερικά μέτρα.
Ένας από τους συμπολίτες μας που αντιστάθηκε ήταν ο Θεόδωρος Μπούκας, καπετάνιος του Ελληνικού πλοίου της Γάζα.
Τον ρίξανε κάτω και προσπάθησαν να του βάλουν χειροπέδες.
Στην συμπλοκή που ακολούθησε για να αποτρέψουμε την σύλληψη του, ένας συμπολίτης , ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης, έβγαλε φωτογραφίες και τις δημοσίευσε στο διαδίκτυο.
Σήμερα τον συνέλαβαν άνδρες της αστυνομίας και τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στην ασφάλεια.
Εν συνεχεία τον πήγαν ξανά στο σπίτι του με χειροπέδες διασχίζοντας τα καντούνια του Καμπιέλου.
Έκαναν έρευνα στο σπίτι του ψάχνοντας μέχρι και τα συρτάρια με τα ρούχα του μικρού του παιδιού τους.
Κατάσχεσαν τον υπολογιστή του παιδιού τους , τον υπολογιστή του, μια κάμερα και μια φωτογραφική μηχανή ως "πειστήρια του εγκλήματος".
Περιμέναμε για ώρες έξω από την ασφάλεια υπό βροχή να μάθουμε τις κατηγορίες για τις οποίες συνελήφθη.

Αργά τη νύχτα μάθαμε ότι κατηγορείται για:
1. Διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος.
2. Παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
3. Έργω εξύβριση.

Δεν πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο περιστατικό κάποιων ανεγκέφαλων. Εντάσσεται σε ένα συνολικό πλαίσιο τρομοκράτησης και εκφασισμού της δημόσιας ζωής.
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών συνηγορούν υπέρ αυτού.
Η υποταγή της κοινωνίας στις απαιτήσεις της Τρόικα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ και η ψήφιση των νέων μέτρων μπορεί να περάσει με την τρομοκράτηση του λαού και την οριστική καθυπόταξη του.
Θα πάρουν την απάντησή τους τις επόμενες μέρες στους δρόμους του οργανωμένου και ανυποχώρητου εργατικού αγώνα μας...


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ , ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Κέρκυρα 30/10/2012
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας ζητάει την «άμεση απόσυρση των κατηγοριών». 
«Το "αδίκημα" για το οποίο κατηγορείται είναι ότι ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην Κέρκυρα την 28η Οκτωβρίου, όπου φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να απωθούν διαδηλωτές. Οι... ψευδείς (!!!) αυτές ειδήσεις δημοσιεύθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ, μεταδόθηκαν από τα τοπικά κανάλια, είχαν ως μάρτυρες εκατοντάδες παρευρισκόμενους συμπολίτες μας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012


Oμόφωνο ψήφισμα υπέρ του Αλέξανδρου Χονδρογιάννη
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Iόνιο Πανεπιστήμιο

(πέρασε ομόφωνα από το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.)

Στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η νεοσύστατη «Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κέρκυρας», αποτελούμενη από άτομα προερχόμενα από διάφορους πολιτικούς χώρους αλλά και ανένταχτους πολίτες έδωσε δυναμικό παρόν, φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού και αποδοκιμάζοντας το νεοναζιστικό έκτρωμα της Χρυσής Αυγής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έπραξαν το καθήκον τους: Στην τελετή κατάθεσης στεφάνων επιτέθηκαν στους διαδηλωτές αναγκάζοντάς τους να οπισθοχωρήσουν, απείλησαν να βγάλουν όπλο, έριξαν στο έδαφος και προσπάθησαν να βάλουν χειροπέδες στον Θεόδωρο Μπούκα, καπετάνιο του ελληνικού πλοίου της Γάζας.

Στη συμπλοκή που ακολούθησε για να αποφευχθεί η σύλληψη ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης έβγαλε φωτογραφίες από το περιστατικό και τις δημοσίευσε στο διαδίκτυο. Στις 29/10 άνδρες της αστυνομίας τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν σιδηροδέσμιο στην ασφάλεια. Εν συνεχεία εισέβαλαν στο σπίτι του, κατάσχεσαν τον υπολογιστή του παιδιού τους, τον υπολογιστή του, μια κάμερα και μια φωτογραφική μηχανή ως πειστήρια του εγκλήματος. Το βράδυ της ίδιας ημέρας πάνω από πενήντα άτομα συγκεντρώθηκαν υπό βροχή έξω από την ασφάλεια για να διαμαρτυρηθούν και να μάθουν επιτέλους τις κατηγορίες για τις υποίες συνελήφθη. Αργά το βράδυ οι κατηγορίες έγιναν γνωστές: Διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος, παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, έργω εξύβριση.

Αυτή η κατάσταση δεν μας σαστίζει ούτε είναι ένα ατυχές συμβάν. Ζούμε καθημερινά την τρομοκρατία που μας ασκεί η τρικομματική κυβέρνηση, περικόπτοντας τους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Η ελευθερία του λόγου αποτελεί ανέκδοτο με τις καθημερινές διώξεις και απολύσεις δημοσιογράφων τολμούν να αντιστέκονται στη φίμωση της ελεύθερης γνώμης και της αναζήτησης της αλήθειας. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ότι ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία. Τα πιόνια του Δένδια και τα τάγματα εφόδου του Μιχαλολιάκου είναι το αμακιγιάριστο πρόσωπο του συστήματος και η τελευταία του ελπίδα την ώρα που καταρρέει.

Ζητάμε από σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα (Σύλλογοι Φοιτητών, Γενικές Συνελεύσεις Τμημάτων, Σύγκλητος) του Ιονίου Πανεπιστημίου να καταδικάσει τα προαναφερθέντα γεγονότα. Δεν τρομοκρατούμαστε. Η ανοχή απέναντι στους φασίστες και το σύστημα που διαλύει τις ζωές μας έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Η απάντηση πρέπει να είναι μαζική και οργανωμένη.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.