Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η Εφορία της Γερμανίας μήνυσε τον Σόι-μπλε...


Πριν δούμε την είδηση ας θυμηθούμε μια παλιά ιστορία:
Ο Βασιλιάς της Πρωσίας Φρειδερίκος ο Μέγας είχε παλάτι το Σαν Σουσί στο Πότσδαμ. Δίπλα στο παλάτι του υπήρχε ένας ανεμόμυλος που.... έκανε θόρυβο και δεν άφηνε το Βασιλιά να κοιμηθεί ήσυχα. Ο Βασιλιάς ζήτησε να αγοράσει τον ανεμόμυλο, όμως ο μυλωνάς αρνήθηκε, επειδή τον θεωρούσε ιερή κληρονομιά. Ο Φρειδερίκος ο Μέγας τον απείλησε ότι θα πάρει τον μύλο με τη βία. Ο μυλωνάς δεν πτοήθηκε καθόλου και απάντησε με τη φράση που έμεινε παροιμιώδης «Ναι, αλλά υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο». Ο Βασιλιάς δεν θύμωσε καθόλου. Αντίθετα, ικανοποιήθηκε για την εμπιστοσύνη που έτρεφε ο λαός του στη Δικαιοσύνη της χώρας του.
Η είδηση λοιπόν που έρχεται από τη Γερμανία είναι η μήνυση που κατέθεσε η Εφορία της Γερμανίας στον Υπουργό Οικονομικών και στο λόγο που το έκανε:

Δυο βιολιά είναι η αιτία που ο Γερμανοί εφοριακοί υπέβαλαν μήνυση για φοροδιαφυγή στον υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μήνυση κατά του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπέβαλαν σύμφωνα με τη Bild γερμανοί εφοριακοί. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Σόιμπλε ελέγχεται για παρακώλυση δίωξης για φοροδιαφυγή....
ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από δύο γιαπωνέζες βιολονίστριες.

Τον Αύγουστο του 2012 κατέσχεσαν τελωνειακοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης το βιολί αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ της γιαπωνέζας μουσικού Γιουζούκο Χοριγκόμε, ενώ δύο μήνες αργότερα επανελήφθη το ίδιο με τη βιολονίστρια Γιούκι Μανουέλα Γιάνκε.

Η Γιάνκε είχε αφιχθεί, όπως η συμπατριώτισσά της, από την Ιαπωνία και η αξία του σπάνιου Στραντιβάριους της εκτιμήθηκε στα έξι εκατ. ευρώ. Εις βάρος των δύο μουσικών υποβλήθηκε μήνυση για απόπειρα φοροδιαφυγής, καθώς έλειπαν τα απαιτούμενα έγγραφα για τη νόμιμη εισαγωγή των βιολιών στη Γερμανία.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι και στις δύο περιπτώσεις παρενέβη το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και διέταξε την παράδοση των δύο οργάνων στις βιολονίστριες.

Η υπόθεση προκάλεσε εκνευρισμό στους τελωνειακούς και εφοριακούς, ώστε κατέθεσαν μήνυση κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.