Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ: «Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ...»


Του Γιάννη Κανελλάκη


Έρχεται η Μέρκελ, και;;;  
Είναι η πρώτη φορά που αρχηγός κράτους επισκέπτεται την χώρα μας; 
 Και βέβαια όχι. 
Ούτε η πρώτη φορά είναι, ούτε η τελευταία.  Με αφορμή , όμως, την επίσκεψη στη χώρα μας της γερμανίδας καγκελαρίου,  ακούσθηκαν πράματα και θαύματα αυτές τις μέρες, από ορισμένους.  Ότι θα ήθελαν να την κρεμάσουν στο Σύνταγμα, ότι θα ήθελαν να τις πετάξουν γιαούρτια,  ότι θα ήθελαν να τις πετάξουν αυγά, ότι θα ήθελαν να της απαγορεύσουν να μπει στη χώρα μας , και πολλά άλλα. 

Κι εγώ μαζί σας σε όλα αυτά και μάλιστα με περισσότερη, από πολλούς από εσάς, αποφασιστικότητα.  Έλα, όμως , που η ευαισθητοποίηση όλων μας, είναι μόνο στα γιαουρτώματα και γιουχαΐσματα και όχι στην ουσία των γεγονότων, που μας γονάτισαν, τον λαό και την χώρα. ...

Ποιοι ευθύνονται,  κύριοι  του συνδικαλισμού,  και των άλλων φορέων της εργατιάς, που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε ; 
Ποιοι ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας, τον κατακερματισμό των μισθών και συντάξεων, την μείωση των εισοδημάτων του λαού, τα χαράτσια, το κλείσιμο εκατοντάδων καταστημάτων, την ανεργία, αλλά και τόσα άλλα δεινά που μάτωσαν την ψυχή του έλληνα ; 
Πόσοι «συνδικαλιστοπατέρες» έχουν πλουτίσει σε βάρος αυτού του λαού, κύριοι ; 
 Πόσοι πολιτικοί κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία και τα έκαναν βίλες και κότερα ;

Πόσοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, λαμόγια, νταβατζήδες και ένα σωρό παρόμοια τρωκτικά  έχουν βγάλει εκατομμύρια στο εξωτερικό ; 
Πόσοι επιχειρηματίες σε συνεργασία με υπουργούς, υπουργάκια, γραμματείς και φαρισαίους , πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού ; Χιλιάδες... Γιατί χιλιάδες είναι αυτοί, μην πω εκατομμύρια, που δεν πλήρωσαν ποτέ φόρους,  σ΄αυτό το κράτος, αλλά τους έκαμαν βίλες και κότερα.  

Που είναι η ευαισθησία σας , αγαπητοί κύριοι συνδικαλιστές και εκπρόσωποι άλλων φορέων της εργατιάς,  στα τόσα σκάνδαλα δισεκατομμυρίων , που αποκαλύπτονται κάθε μέρα, και τα περισσότερα απ΄αυτά κουκουλώνονται ; 
Που είναι οι ευαισθησίες σας, κύριοι συνδικαλιστές – εργατοπατέρες και προστάτες των εργαζομένων στα εργοστάσια και σε οποιουσδήποτε χώρους δουλειάς, στις αποκαλύψεις αυτών των σκανδάλων από υπουργούς, επιχειρηματίες και πολλούς άλλους ;

Φόρα παρτίδα βγήκε το σκάνδαλο, από την εφημερίδα «Real News»,  για το «τρίο μπελκάντο»  Μεϊμαράκη – Βουλγαράκη – Λιάπη,  οι οποίοι κατηγορούνται ότι καρπώθηκαν δέκα δις ευρώ, αλλά δεν είδα να κινητοποιείσθε, να ευαισθητοποιείστε και να διαμαρτύρεσθε σε πλατείες, πάρκα και δρόμους, γι αυτά τα αίσχη, τα οποία  προκαλούν κάθε έλληνα και ελληνίδα που υποφέρει.  Και όπως θα παρακολουθείτε βέβαια, άρχισαν σιγά –σιγά να τα κουκουλώνουν όλα. 
Κι εσείς , αντί να κινητοποιείτε τον κόσμο να μην κουκουλωθούν τα σκάνδαλα, τους αφυπνίζετε μόνο, με την Μέρκελ, και κάθε Μέρκελ.  Ωραία, ήρθε η Μέρκελ, είδε και απήλθε.  Τα πήρε όλα , και άντε γεια.

Λες και δεν ξέρουμε την πολιτική των γερμανών απέναντι στην Ελλάδα. Μα τόσο αφελείς είσθε; Αυτός ο έρημος ο λαός όμως, που έχει γονατίσει,  πότε θα δει άσπρη μέρα από τους συνδικαλιστές ;  Φυσικά,  όπως ακούγεται, δεν είναι λίγοι οι συνδικαλιστές, που τα ονόματά τους είναι στη λίστα της ντροπής, γι’ αυτό κι αποφεύγετε, προφανώς, να οργανώνετε συγκεντρώσεις για τις λίστες της Λαγκάρντ , δηλαδή  τους φοροφυγάδες, τα σκάνδαλα των δισεκατομμυρίων, τη σήψη, την μπόχα και τη διαφθορά και το γκρέμισμα του κράτους και της οικονομίας.
Πολιτικοί, συνδικαλιστές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, εφοριακοί, δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, δικηγόροι, Εκκλησία και πολλές άλλες ειδικότητες , φέρουν τεράστια ευθύνη για την εξαθλίωση της χώρας και το βιοτικό επίπεδο του λαού μας. 

Φυσικά σε όλα αυτά τα επαγγέλματα, υπάρχουν εξαιρέσεις, γιατί σε όλα αυτά τα επαγγέλματα , υπάρχουν και έντιμοι και ηθικοί και τίμιοι και αξιοπρεπείς και άμεμπτοι και άσπιλοι και αμόλυντοι.  Ευτυχώς που υπάρχει και ένας αριθμός ανθρώπων, οι οποίοι καταπολεμούν την σήψη και την μπόχα σε όλα τα επαγγέλματα, διαφορετικά θα είχαμε σβήσει από τον χάρτη, του ήθους και της αξιοπρέπειας σ΄αυτή την χώρα. 
Για έξι ώρες, που θα μείνει στη χώρα μας η κυρία Μέρκελ, ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες και καλά έκαναν. 

Και λέω, καλά έκαναν,  γιατί στην Γερμανία με την πολιτική τους επιχείρησαν να ταπεινώσουν τον λαό μας και την χώρα μας.  Αλλά δεν τα κατάφεραν όπως θα ήθελαν.
 Και τώρα προσπαθούν να μας προσεγγίσουν, με αγάπη και στοργή. Ψεύτικα μεν, αλλά ... Για έξι ώρες λοιπόν,  ξεσηκώθηκε το σύμπαν στη χώρα μας.  

Για δεκαετίες τώρα, που τα λαμόγια, οι απατεώνες και οι κλέφτες πολιτικοί, οι οποίοι άδειασαν τα δημόσια ταμεία και κατέκλεψαν τον ελληνικό λαό,  δεν κουνήθηκε, στην ουσία, ούτε... φύλλο, το οποίο σημαίνει ότι θέλουν, σώνει και καλά, αυτοί οι οποίοι οργανώνουν τις συγκεντρώσεις και τις πορείες, να δικαιώσουν τον Πάγκαλο, ο οποίος είπε ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».  Αν αυτό ισχύει, τότε κι εσείς, «φέρτε πίσω τα κλεμμένα...». 

Κι ας αφήσουν κατά μέρος τα νταηλίκια ορισμένοι , ότι θα βγάλουν τα σακάκια και θα κατέβουν στην αρένα. Σε ποια αρένα δεν μας εξήγησαν. Της λαμογιάς; 
Καληνύχτα σας... 
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.