Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς = Ύφεση 10%!


Γράφει ο Δευκαλίων

Λοιπόν για να τελειώνουμε μία και έξω με την περιβόητη δόση. Το σύνολο της δόσης είναι 43,7 δις ευρώ. Η καταβολή αυτών των χρημάτων θα γίνει τμηματικά. Η 1η δόση ύψους 34,4 δις ευρώ θα δοθεί στο Ελληνικό Κράτος μετά τις 13 Δεκεμβρίου, ενώ τα υπόλοιπα 9,3 δις ευρώ θα δοθούν στο Ελληνικό Κράτος, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Α΄ τρίμηνο του 2013 και αφού πρώτα ελεγχθούν οι μνημονιακές επιδόσεις της φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά.
Η κατανομή της 1ης δόσης των 34,4 δις ευρώ θα είναι η εξής:
- Τα 23,8 δις ευρώ για την ανά-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών
- Τα 3,5 δις ευρώ για την πληρωμή προμηθευτών του Δημοσίου
- Τα 3,2 δις ευρώ για πληρωμή εντόκων γραμματίων και ομολόγων
- Απομένουν 3,9 δις ευρώ,
τα οποία θα δούμε που θα διατεθούν γιατί οι κυβερνητικές απόψεις ότι από αυτά τα χρήματα θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις δεν ευσταθεί. Θυμίζουμε ότι λίγα 24ωρα προτού...
ανακοινωθούν  η πρόσφατη συμφωνία της ΕΕ και η καταβολή της δόσης ο υπουργός εργασίας είχε ανακοινώσει ότι οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά στις 20 - 21 Δεκεμβρίου. Το πιθανότερο είναι ότι θα διατεθούν για επαναγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων από την δευτερογενή αγορά.
Η καταβολή της 2ης δόσης των 9,3 δις ευρώ θα γίνει απρόσκοπτα εφ’ όσον οι μνημονιακές επιδόσεις της φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά είναι αυτές που προβλέπονται από το μνημονιακό πρόγραμμα. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταβληθούν τα 9,3 δις ευρώ αφού πρώτα ενεργοποιηθούν αυτόματα τα ισοδύναμα μέτρα που θα καλύψουν την απόκλιση από τους μνημονιακούς στόχους.
Αυτά είναι τα πραγματικά και εν ισχύ δεδομένα. Και τα δεδομένα δείχνουν ότι μόνο 3,5 δις ευρώ θα φτάσουν ως σύνολο, στην πραγματική οικονομία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αλλοδαποί προμηθευτές του Ελληνικού Δημοσίου, που και αυτοί θα πληρωθούν από αυτά τα χρήματα.
Η παραπάνω ανάλυση των κατανομών των πόρων της περιβόητης δόσης αποδεικνύει την ορθότητα της θέσης μας ότι αυτό το δάνειο είναι ένα άχρηστο δάνειο, γιατί καταλήγει στο μεγαλύτερο μέρος του στις τσέπες των δανειστών και στην εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών.
Θα πούμε δύο λόγια τώρα για την περιβόητη αναπτυξιακή πολιτική της φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά. Θα κοιμούνται στα υπουργεία, θα δουλεύουν συνεχώς, θα ενεργοποιήσουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ. είναι μερικές από τις μεγαλοστομίες των επικοινωνιακών εγκεφάλων του Μαξίμου. Καλά ακούγονται όλα αυτά αλλά η παγκόσμια οικονομική ιστορία και η οικονομική επιστήμη μας οδηγούν σε εντελώς διαφορετικά συμπεράσματα.
Η στήλη εδώ και πολύ καιρό (18 Ιανουαρίου 2011-«Jobless Recovery: Ένα σουτιέν μία ημέρα δουλειά», 30 Ιανουαρίου 2011-«Σύντροφοι, Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Μουμπάρακ», 7 Φεβρουαρίου 2011- «Σύντροφοι μας δίνετε μεροκάματο ένα σουτιέν» ) απέδειξε ότι:
• Δεν φτάνει μία στατιστική αύξηση του ΑΕΠ για να ευημερεί μία κοινωνία. Απόδειξη οι αραβικές κοινωνίες π.χ. Τυνησία που ενώ είχε σημαντική αύξηση του ΑΕΠ, ταυτόχρονα μαστίζονταν από τεράστια ανεργία
• Το παγκόσμιο νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο σπρώχνει μαζικά εργαζόμενους με ελάχιστες αμοιβές στην εξαθλίωση και την φτώχεια. Απόδειξη η εργάτρια της Κίνας και η πωλήτρια στην Ελλάδα που δεν μπορούν να αγοράσουν με το ημερομίσθιο μίας ημέρας το σουτιέν που η πρώτη κατασκευάζει και η δεύτερη πουλά.
Λοιπόν, και η παγκόσμια οικονομική ιστορία και η οικονομική επιστήμη μας οδηγούν στο εξής συμπέρασμα: Όλες αυτά για αναπτυξιακή εργασιοθεραπεία και για προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι λίαν επιεικώς ανοησίες.
Η ανάπτυξη έρχεται πάντα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που στην Ελληνική περίπτωση έχει συρρικνωθεί στο ελάχιστο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του μνημονιακού προγράμματος. Εμείς λοιπόν επιμένουμε Σαμαράς = Ύφεση 10%!

* Φωτομοντάζ «Το Γρέκι»

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.