Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Νέα Σεισάχθεια 2012: Η μόνη διέξοδος… στα οικονομικά αδιέξοδα, σήμερα!

Νέα Σεισάχθεια, εδώ και τώρα

 Άρχεσθαι μαθών, άρχειν επιστήση”. 
«Αν μάθεις πρώτα να κυβερνάσαι, 

θα μάθεις και να κυβερνάς». Σόλων.
Γράφει ο Δρ  Αναστάσιος Κουτσούκος


Έλεος, οι πολίτες αυτοκτονούν και οι τραπεζίτες πλουτίζουν με ακόρεστη μανία! 
Οι ληστρικοί τραπεζίτες, θα «προσημειώσουν» όλα τα σπίτια των πολιτών, από σαδιστική μανία! Ας μπει ένα τέλος στον... κατήφορο της νέο-σκλαβιάς! Αντισταθείτε!
Να ψηφιστεί η «πραγματική Νέα Σεισάχθεια» και όχι η «παραποιημένη», εδώ και τώρα! Λευτεριά στους νεο-σκλάβους, στους ληστρικούς τραπεζίτες, πολίτες!
Σεισάχθεια < αρχαία ελληνική σεισάχθεια : σείω (ταρακουνώ) + άχθος (βάρος, χρέος).
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, όπως την είχαμε διατυπώσει από το 2006.
Τα βασικά σημεία της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ είναι τα εξής:


1) Οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να ρυθμίζουν ως ανώτατο όριο της δόσης εξυπηρέτησης των δανείων, το 30% του εισοδήματος των οφειλετών. Το προτεινόμενο σύστημα συμπληρώνεται από κυρώσεις για τα πιστωτικά ιδρύματα που δεν τηρούν την παραπάνω διαδικασία.
2) Δίνεται η δυνατότητα να υπαχθούν στις διαδικασίες του νόμου και φυσικά πρόσωπα που ασκούν την εμπορική τους δραστηριότητα και έχουν περιορισμένες οφειλές από εμπορικές πράξεις
3) Ρυθμίζονται τα υπερβολικά επαχθή επιτόκια που εφαρμόζουν τα πιστωτικά ιδρύματα για τα καταναλωτικά δάνεια, προβλέποντας ότι τα επιτόκια αυτά δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 9%.
4) Προβλέπεται, το ακατάσχετο μέχρι του ποσού 1.500 ευρώ για ατομικό τραπεζικό λογαριασμό και 2.000 ευρώ για κοινό τραπεζικό λογαριασμό.
5) Παρατείνεται για δύο περαιτέρω έτη (από την 1η Ιανουαρίου 2013 έως την 31η Δεκεμβρίου 2014) η απαγόρευση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.
6) Ρυθμίζονται τα θέματα της επιμήκυνσης για την οποία όμως υπάρχουν «κόκκινες γραμμές οι οποίες θα προστατεύσουν τον δανειολήπτη». Με αυτό το στόχο προβλέπεται ότι το ανώτατο επιτόκιο με το οποίο θα επιβαρύνονται οι οφειλέτες κατά το χρονικό διάστημα αποπληρωμής τους, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου επιμήκυνσης δεν μπορεί να υπερβαίνει το επιτόκιο των Πράξεων Κύριας Αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ, προσαυξημένο κατά 2%.Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν μπορούν να υπονομεύονται από πρακτικές των πιστωτικών ιδρυμάτων, οι οποίες έχουν ως στόχο να αποτρέψουν τους δανειολήπτες να υπαχθούν στις προτεινόμενες ρυθμίσεις.
7) Απλοποιούνται, βελτιώνονται και διευρύνονται πρόνοιες του νόμου 3869/2010.

Η «πραγματική» Νέα Σεισάχθεια: Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων και καρτών του πολίτη σε ένα δάνεια με αίτησή του (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή έχει γίνει καταγγελία, ή έχει δικαστική παραγγελία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη. Αν ένας πολίτης πληρώνει δόσεις πάνω από το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του τότε αυτόματα μετατρέπετε σε νέο-σκλάβο των τραπεζιτών, πράγμα αντισυνταγματικό και παράνομο! Τα επιτόκια των καταναλωτικών και καρτών, να μειωθούν ως επιτόκια στεγαστικών. Καμία υποθήκη ή προσημείωση. Καμία απευθείας πληρωμής-παρακράτησης δόσης από την υπηρεσία ή δημόσιο, που εργάζεται ο πολίτης. Αν υπήρχε εγγυητής, να παραμείνει μόνο ο δανειολήπτης. Να μπορέσεις να ξανα-διεκδικήσει ο πολίτης το σπίτι του που του κατέσχεσε η τράπεζα. Πόσα συνολικά σπίτια μπορούν να κατασχέσουν οι τράπεζες; Οι τράπεζες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το κράτος! Να μειωθούν στο 1/3 οι δόσεις και όχι στο ½ γιατί θα ξαναπαρουσιαστεί πρόβλημα!! Αν κάποιος έδινε π.χ. 600 ευρώ δόση να δίνει μόνο 200!! Να παγώσουν μερικά δάνεια για κάποια χρόνια όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη! Να μετατραπούν τα υπόλοιπα καρτών ή δανείων σε χαμηλότοκα δάνεια και να γίνει «ένα πακέτο ανά τράπεζα» ή όλα ένα συνολικό πακέτο σε μία τράπεζα «σεισάχθειας»! Αν ένας μισθωτός έχει μηνιαίο εισόδημα 1500 ευρώ να δίνει το μέγιστο μόνο τα 500 ευρώ για δάνειο 300.000 ευρώ! Ειδική ρύθμιση για ανέργους.  Κούρεμα δανείων τουλάχιστο 55%. Φραγμός στην λειτουργία των εταιριών ενημέρωσης – κατασχέσεων.
Η πρόταση της ΝΔ:
1. Η παραποιημένη Νέα Σεισάχθεια: δηλαδή την αυτόματη μείωση των τοκοχρεολυτικών δόσεων για 3 χρόνια κατά 35% (για κάθε δόση), χωρίς ανατοκισμό, και την επέκταση της διάρκειας κάθε δανείου για πέντε χρόνια, με απλή γραπτή αίτηση κάθε ενδιαφερομένου προς την Τράπεζά του! Απλά, είναι τέτοια η οικονομική κατάσταση σήμερα που επιβάλλει μια συνολικότερη λύση τέτοιων προβλημάτων!

2. Το κόστος του χρέους που θα αναληφθεί για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα το επωμισθεί ο έλληνας φορολογούμενος, αλλά την κατοχή και διαχείριση των μετοχών θα την έχει το ΤΧΣ.
Οι τραπεζίτες έχουν πάρει συνολικά 214 δις για να μην καταρρεύσουν δήθεν, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εντούτοις ενώ ενισχύθηκαν από το υστέρημα της φορολόγησης των πολιτών, στη συνέχεια απειλούν και εκβιάζουν όλους τους πολίτες για να τους πάρουν και τα σπίτια και να τους «αυτοκτονήσουν»! Αν ένας πολίτης πληρώνει δόσεις πάνω από το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του τότε αυτόματα μετατρέπετε σε νέο-σκλάβο των τραπεζιτών, πράγμα αντισυνταγματικό και παράνομο! Αντισταθείτε!
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
http://www.koutsoukos-anastasios.gr/

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.