Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ομιλία του Βουλευτή Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθη Παναγούλη για τον "Κρατικό Προϋπολογισμό 2013"


«Αν θεωρείτε τους εαυτούς σας έντιμους, ελάτε να ψαχτούμε…. Όλα στο φως…
Να παρακαλάτε κύριοι και κυρίες που υπογράψατε τα μνημόνια, να περάσετε από ειδικό δικαστήριο… αυτό σας εύχομαι κι εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη.
Καλή σας τύχη»




















Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αντί απαντήσεως στα λεγόμενα του ομιλητή, άρχισε να λοιδορεί και να απειλεί με ανυπόστατες κατηγορίες,  ότι τάχα θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει αποστάσεις ή και ακόμη να προβεί σε διαγραφή του Στάθη Παναγούλη.

Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Για όσους δεν κατάλαβαν, τα όσα είπε ο κ. Παναγούλης δεν είναι απλά λεκτικές υπερβολές. Είναι κάτι πολύ σοβαρότερο: Ο φόβος να διαγράψει τον κ. Παναγούλη κάνει τον κ. Τσίπρα να προσθέσει και μια 13η συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή που προωθεί εμφύλιο πόλεμο»

Ο Στάθης Παναγούλης, όπως προκύπτει από την παραπάνω ομιλία του, τόνισε με ηχηρότατο τρόπο, ότι εκφράζει τις προσωπικές απόψεις και όχι την κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.
Άρα κ. Σίμος άλλαξε απαντητική κασέτα...δεν σε   ωφελεί, γίνεσαι επαναλαμβανόμενα κουραστικός.
Το Copy-Paste δεν ωφέλησε ούτε τον ίδιο το Γκεμπελς στο "Πες-πες... κάτι θα μείνει"

Νάσος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2013»

10/11/2012

ΘΕΜΑ: «Προϋπολογισμός φτώχειας και εξαθλίωσης του Λαού, ο Προϋπολογισμός  του κ. Στουρνάρα»
Ο Βουλευτής Β΄Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Στάθης Παναγούλης τοποθετήθηκε σήμερα, στη συζήτηση για τον «Κρατικό Προϋπολογισμό 2013» στη Βουλή, καταγγέλλοντας το έργο του Υπουργού Οικονομικών, ως σχέδιο φτωχοποίησης και δυστυχίας των Ελλήνων φτώχειας.
Ο κ. Παναγούλης επέρριψε τις ευθύνες της κακοδιαχείρισης και της διαφθοράς του Ελληνικού Δημοσίου στα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο από τη μεταπολίτευση έως σήμερα, καταρρίπτοντας τις ελπίδες των Ελλήνων για μια νέα κοινωνία βασισμένη στις αρχές της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Ερμηνεύοντας το πολιτικό πλαίσιο που συστήθηκε μετά τις πρόσφατες εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε ως εκλογές εκβιαστικών διλημμάτων, είπε: «δημιουργήθηκαν ανίερες συμμαχίες μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και μιας μικρής μερίδας που επιμένει να παριστάνει με θράσος την Αριστερά».
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μίλησε σκληρά για το σύστημα των Μέσων Ενημέρωσης που ενώ θα έπρεπε να είναι υπόλογο στο Ελληνικό Δημόσιο λόγω των τεράστιων οφειλών του προς αυτό, αλλά και την παράλληλη απουσία συχνά της νόμιμης λειτουργίας τους, συνεργάζεται με την κεντρική εξουσία με σκοπό την παραπληροφόρηση και την τρομοκράτηση του Ελληνικού Λαού.
Ο κ. Παναγούλης διεμήνυσε με αιχμηρό τρόπο προς όλους, ότι η Χώρα μας διοικείται από μια πολιτική και οικονομική χούντα, που έχει εδραιώσει ένα αστυνομικό κράτος άλλων σκοτεινών εποχών της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Από τη δριμεία κριτική που άσκησε στην τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου, δεν γλίτωσαν ούτε οι πρώην υπηρεσιακοί Πρωθυπουργοί κκ. Παπαδήμος και Πικραμμένος, τους οποίους χαρακτήρισε πολιτικές μαριονέτες που στήριξαν με πάθος τη διαφθορά των κομμάτων εξουσίας, ευχόμενος σε αυτούς που υπέγραψαν τα Μνημόνια της υποτέλειας να περάσουν από ειδικό δικαστήριο παρά να υποστούν το τέλος του Πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη.
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Παναγούλης έχρισε την εσωτερική Τρόικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνένοχη για τα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, ενώ δεν απέφυγε να αναφερθεί στα πρόσφατα οικονομικά σκάνδαλα «ENERGAHELLAS POWER» και «Λαυρεντιάδη».
Ο κ. Παναγούλης επεσήμανε την ολική αδυναμία του Ελληνικό Δημόσιο να συγκεντρώσει έσοδα από την φοροκαταιγίδα που έχει εξαπολύσει, βασιζόμενος σε επίσημα στοιχεία της Γεν. Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για το υψηλό επίπεδο των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τις αρχές του έτους. Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε από την κριτική του το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και ειδικότερα, η εξευτελιστική πώληση του ΟΠΑΠ παρά τη σημαντική του κερδοφορία. 
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την Κυβέρνηση να προβεί σε επίσημο έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων όσων διετέλεσαν κυβερνητικά στελέχη και άσκησαν ρόλο στη διοίκηση του Κράτους από τη μεταπολίτευση έως και σήμερα.


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.