Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Aπάντηση στον ραββίνο Μορντεχάϊ Ι.Φριζή



Σεβαστέ ραββίνε, Μορντεχάϊ Ι.Φριζή

Σας αποκαλώ σεβαστό, όπως θα αποκαλούσα κάθε ιερωμένο, οποιασδήποτε θρησκείας, διότι πιστεύω ότι ο θεός είναι ένας. Οι όποιες διαφορές πηγάζουν από τη ζωή και τις αντιλήψεις των ανθρώπων, από τη φύση, τη γλώσσα, τις επιδιώξεις… Αλλά εδώ δεν θα μιλήσουμε για τα περί Θεού, αλλά για την επίθεσή που εξαπολύετε κατά της πατρίδας μου και όσων ψήφισαν το δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν κράτος. 
Επίθεση ανεπίτρεπτη, εκβιαστική, γεμάτη μένος, με εκδικητικούς υπαινιγμούς και λαθεμένες παρομοιώσεις.
Μάθετε λοιπόν κε Φριζή, κάτι που έπρεπε να έχετε καταλάβει από τα χρόνια της γέννησης ή της παραμονής σας στην Ελλάδα. Ο Έλληνας δεν είναι αντιεβραίος, αλλά αντισιωνιστής, και μην τα μπλέκετε.
 Ο σιωνισμός είναι ρατσισμός, ο εβραϊσμός είναι εθνότης. 
Το έθνος σας συχνά μπερδεύεται με τον ρατσισμό, γι’ αυτό έχει υποφέρει. Διότι δεν εντάσσεται σε μια παγκόσμια κοινότητα αλλά κρατώντας στερεότυπα θέλει να την ποδηγετήσει.
Θα υποστηρίζουμε πάντα, κε Φριζή, το δικαίωμα στα παιδικά μάτια να βλέπουν ήλιο, να γελούν, να έχουνε πατρίδα, να μη ζούνε σε γκέτο, το οποίο τους δημιουργήσατε εσείς, έχοντας ζήσει σε γκέτο, έχοντας υποφέρει, έχοντας κλάψει τα μάτια των παιδιών σας στη σκιά για το δικαίωμα να έχουν μια πατρίδα. Και αυτά που ζήσατε, αντί να τα αποτάξετε ως ιστορικά βδελύγματα, τα εφαρμόζετε σε άλλους. Μπράβο σας κε Φριζή.
Πρέπει να γνωρίζετε, μάλλον, κε Φριζή, ότι το Παλαιστινιακό δεν είναι πρόσφατο, αλλά χρονολογείται από τα τελευταία χρόνια της ζωής του Μωυσή. Οι 10 εντολές αφορούν τις μεταξύ σας σχέσεις για το παλαιστινιακό, έτσι δεν είναι; Το χρονικό της Δεββώρας για αυτό δεν ομιλεί; Αρα, κε Φριζή, φταίνε οι Χαναναίοι, που θέλουν να έχουν μια πατρίδα ή εσείς που τους την στερήσατε; Ποιος σας είπε να φύγετε με τους Υκσώς στην Αίγυπτο και να θυμηθείτε να γυρίσετε μετά από 400 χρόνια;
 Τι είναι οι πατρίδες κε Φριζή, καρέκλες στο θέατρο;
Όσο αφορά τις συμμαχίες, εμείς κε Φριζή τις κλείνουμε ως λαός με βάση το συναίσθημά μας, εσείς με βάση το συμφέρον. Πληρώνουμε για το συναίσθημά μας, εσείς πληρώνεστε από το συμφέρον. Αυτό είναι μια ουσιώδης διαφορά. ...
Αν ποτέ, βρεθείτε στο χείλος της αβύσσου, κε Φριζή, θα σας στηρίξουμε με κόστος της ζωής μας, όπως κάναμε στη Θεσσαλονίκη, κατά τα χρόνια της μαύρης σας εποχής. Έχουμε πονέσει κε Φριζή, και σαν λαός συντρέχουμε κάθε πονεμένο. Έχετε πονέσει κε Φριζή, και σαν λαός πονάτε και εσείς τους άλλους.
Δεν γράφω περισσότερα, αλλά σκεφτείτε τη θέση μας, σκεφτείτε και τη δική σας, πίσω από τις κουίντες της πολιτικής εθνικιστικής εμπάθειας.

Νάσος



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.