Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ποιος ξέρει; Ίσως τελικά είχαν δίκιο οι Μάγιας για το τέλος του κόσμου, κι η επανάσταση έχει ήδη αρχίσει...


(Δύο ιντερνετικοί φίλοι φωτογράφοι ήρθαν για ρεπορτάζ σήμερα στο Κερατσίνι)

  
Γράφει η Στεφανία Λυγερού,

Του Νικόλαου Κοκοτσάκη

Οι Έλληνες απογοητευμένοι από τους κομματάρχες και το δημόσιο, έχουν αρχίσει να καταφεύγουν στην αυτό-οργάνωση και την αλληλεγγύη.
Οι πολίτες του Κερατσινίου, (αλλά και άλλων περιοχών), έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τις οικιακές τους κουζίνες και να κατεβαίνουν για να μαγειρέψουν μαζί με τους γείτονες τους στα πάρκα.
Φέρνοντας ο καθένας απ' το σπίτι του ότι του περισσεύει, συμβάλει στο μαγείρεμα του φαγητού που θα φάει ο ίδιος αλλά κι οι γείτονες του, σε καθημερινή βάση.
Χωρίς κομματικές ταμπέλες και μηχανισμούς, οι Έλληνες έχουν αρχίσει να προσέχουν και να συνδράμουν ο ένας τον άλλο.
Ποιος ξέρει;
Ίσως τελικά είχαν δίκιο οι Μάγιας για το τέλος του κόσμου, κι η επανάσταση έχει ήδη αρχίσει.

Οι καταλήψεις δημόσιων αναξιοποίητων χώρων για την δημιουργία μποστανιών, κι κατσαρόλες που μπαίνουν στην φωτιά στα πάρκα της Αθήνας, μάλλον αυτό δείχνουν!...





Tου Γιώργου Παναγάκη

Neighbors in Greece organice themselfs to face the crisis

Neighbors all over Greece facing the devasting economic crisis are movening towards making themselfs tottally autonomous in their basic needs. We visit an neighbor in Keratsini region of Athens to see for ourselfs.
http://www.demotix.com/news/1693109/neighbors-greece-organice-themselfs-face-crisis?fb_action_ids=411008455643100&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=246965925417366#media-1693059

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.