Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Νέφος και αιθαλομίχλη από τα τζάκια σ΄ολόκληρη τη χώρα

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΥΣΗ ΞΥΛΟΥ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ
Τριπλάσια η ρύπανση από τα τζάκια
Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι τις τελευταίες εβδομάδες η ατμόσφαιρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης λόγω της θεαματικής αύξησης της καύσης ξύλου. Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη το πρωί της Τρίτης και λόγω της βροχής, καθώς η αιθαλομίχλη κάλυπτε για αρκετή ώρα τον αττικό ουρανό, δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα. Από τις απογευματινές ώρες ολόκληρες περιοχές καλύπτονται με κάπνα από σωματίδια διάφορων διαμετρημάτων που είναι εισπνεύσιμα. ...


Η χρήση τζακιών και ξυλοσομπων έχει ραγδαία αύξηση με αποτέλεσμα έως το 70% της χειμωνιάτικης ρύπανσης με ενώσεις άνθρακα να προέρχεται από την καύση ξύλων. Η εμφάνιση του νέφους απασχολεί σοβαρά τους επιστήμονες και ήδη τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσει μια μεγάλη έρευνα με τη συνεργασία διαφόρων επιστημονικών φορέων, όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο Δημόκριτος, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.