Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

"Αλληλεγγύη, όπως στην εποχή της δικτατορίας"... να που μας ήρθε και η επιβεβαίωσή για την "κοινοβουλευτική δικτατορία"!!!


Σχετικό: κοινοβουλευτική δικτατορία!!!

"Η Ελλάδα χρειάζεται αλληλεγγύη όπως την εποχή της δικτατορίας", διαμήνυσε ο π. καγκελάριος Χ. Σμιτ. 

Συγκεκριμενα είπε:
"...υπάρχει μία ηθική υποχρέωση για επίδειξη αλληλεγγύης. Εδώ και είκοσι χρόνια (η αλληλεγγύη) υπάρχει στο Σύνταγμα. Το κύριο κίνητρο αλληλεγγύης για την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. ήταν να στηριχθεί η ελληνική δημοκρατία, καθώς οι Έλληνες είχαν καταφέρει με δικές τους δυνάμεις να διώξουν τη δικτατορία.  
Σήμερα η αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό είναι εξίσου αναγκαία όσο και τότε..."
Είναι ένα απόσπασμα από άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα  Die Zeit και αναδημοσιευεται από τη DW

Το απόσπασμα αυτό, μετά από την τρέχουσα επικαιρότητα, έχει μείνει ασχολίαστο από ΜΜΕδες αλλά και από έγκυρα ιστολόγια.
Εμείς έχουμε μιλήσει (βλέπε παραπάνω σχετικό) γιατί αυτή η "αινιγματική αναφορά μας εγείρει μνήμες και μας διεγείρει με εύλογους συνειρμούς, για το τι ήθελε τελικά να μας πει ο π. καγκελάριος Χ. Σμιτ.

Απευθυνόμαστε σε υποψιασμένους αναγνώστες και φρονώ ότι κάθε περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή και δεν προσθέτει περισσότερα σε αυτά που έχουμε γράψει. Απλά δικαιώνονται οι νέοι μας και πολλοί γκριζομάλληδες που συμμετέχουν (όσοι συμμετέχουν) σε πορείες όταν βροντοφωνάζουν:


"Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73…"

Τελευταία αναφορά για εφέτος... από αύριο αρχίζει ένας νέος αγώνας για την τελική πτώση:
Έχουμε έναν δύσκολο αγώνα, γιατί κατά τη διάρκεια της δικτατορίας οι Έλληνες λειτουργούσαν πειθόμενοι με την ένοπλη βία των στρατοκρατών και εκτελούσαν  αυτό που επιτάσσονταν από την χούντα ως "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", αντίθετα σήμερα με την λεγόμενη μεταπολίτευση οι Έλληνες νομίζουν ότι αποφασίζουν ελεύθερα, αλλά στην πραγματικότητα η σκέψη τους είναι ετεροκατευθυνόμενη από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ της Προπαγάνδας του συστήματος στο βωμό: μας ψηφίζετε για να "αποφασίζομεν και να διατάσσομεν"
Ζούμε λοιπόν σε ένα νέο ιδιότυπο καθεστώς "δημοκρατικής βίας", μέσα σε ένα νέο ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα με δημοκρατικό μανδύα αυτή τη φορά των δήθεν  "εκλογικών επιλογών"... αλλά δυστυχώς εγκλωβισμενοι μέσα σε μία 
"κοινοβουλευτική δικτατορία" όπου κάθε φορά μας επιτρέπουν να επιλέγουμε ελεύθερα  τον δυνάστη μας..
Μετά το 2009 και την εισαγόμενη οικονομική κρίση, άρχισε ο λαός  να αφυπνίζεται και να συνειδητοποιεί ότι στην πραγματικότητα η χούντα δεν τελείωσε το 73. ...

Νάσος 

 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.