Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

«ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΑΣ»



 Του Γεωργίου Παπασίμου Δικηγόρου*

 Από την περίφημη «Αινειάδα» του μεγάλου Ρωμαίου ποιητή Βιργιλίου, προήλθε η διάσημη φράση «timeo Danaos et dona ferentes» και στα Ελληνικά «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας».

            Αυτή η μνημειώδης φράση, και μάλιστα παραφρασμένη, προέκυψε από την πρόσφατη είδηση, ότι η Γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία αποτελεί το έγκυρο δημοσιογραφικό όργανο του Γερμανικού Κεφαλαίου, ανακήρυξε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, ως «Ευρωπαίο πολιτικό για το 2012». Στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας, μεταξύ άλλων, αναφέρεται, ότι «ο Σαμαράς προτίμησε να θέσει τον δάκτυλο στην πληγή της εσφαλμένης ελληνικής πολιτικής του παρελθόντος. Αυτό του προσέδωσε τον σεβασμό του λαού του, ο οποίος διανύει μαζί του τον δύσβατο δρόμο μιας νέας αρχής».

            Κατ’ αρχήν, είναι σημαντικό και ευπρόσδεκτο να τιμώνται Έλληνες, πόσω μάλλον ο πρωθυπουργός της Χώρας, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, όταν, όμως, τιμώνται για κάτι, το οποίο έχει υπαρκτά θετικά «αποτυπώματα» για τον Ελληνικό Λαό, είτε αυτό αφορά το εσωτερικό της Χώρας, είτε τις διεθνείς σχέσεις της ή τυχόν προσφορά σε παγκόσμια θέματα. Όταν, όμως, η τιμή γίνεται γιατί ο σημερινός πρωθυπουργός μετατράπηκε σε «πιστό υπηρέτη» της αδιέξοδης και καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, που καθορίζεται από τον νεοφιλελεύθερο δογματισμό και οικονομικό εθνικισμό της Γερμανικής οικονομικοπολιτικής «ελίτ», τότε πρόκειται για «κάλπικη» τιμή, που περισσότερο ομοιάζει με τον «Δούρειο Ίππο των Δαναών», μέσω του οποίου αλώθηκε η Τροία. ...


            Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε, ότι ο πρωτεργάτης της εισαγωγής της Χώρας στην «ατσάλινη μνημονιακή κηδεμονία», Γιώργος Παπανδρέου, τιμήθηκε «μετά βαΐων και κλάδων» στο Βερολίνο, με το Γερμανικό βραβείο «Γκουάντριγκα», το οποίο, μάλιστα του παραδόθηκε από τον διοικητή της Ντόιτσε Μπανκ, Γ. Ακερμαν. Και εκείνο το βραβείο δόθηκε τότε, για τους ίδιους περίπου λόγους, δηλαδή τιμήθηκε ο άνθρωπος, που «είχε την τόλμη» να ακολουθήσει την σωστή, σκληρή νεοφιλελεύθερη, μνημονιακή πολιτική». Μόνο, όμως, που αυτή η πολιτική, που ακολουθιέται πιστά και από την σημερινή τρικομματική κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά, έχει εξαθλιώσει την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού και μετατρέπει την Ελλάδα, από ισότιμο Ευρωπαϊκό Κράτος, σε ιδιότυπη «αποικία χρέους».

            Μεσολάβησε, βέβαια, και ο έτερος πρωθυπουργός, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Αυτός δεν τιμήθηκε απλά, αλλά «δαφνοστεφανώθηκε» από την Γερμανική «ελίτ», που τον επέβαλε ως πρωθυπουργό της Χώρας. Είναι αυτός, που ως αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας το 2010, όταν η Ελλάδα έπρεπε να απαιτήσει το «κούρεμα» του δημοσίου χρέους, και μάλιστα με βάση το Ελληνικό δίκαιο, αφού οι ξένες τράπεζες είχαν Ελληνικά ομόλογα πάνω από 70 δις ευρώ, μετά βδελυγμίας αρνούνταν και την παραμικρή συζήτηση για «κούρεμα» του Ελληνικού χρέους. Το 2012 όμως, ως διορισμένος πρωθυπουργός, επέβλεψε το «κούρεμα» (PSI), το οποίο, όμως, έγινε σε βάρος των Ελληνικών τραπεζών, των ασφαλιστικών ταμείων και των κυπριακών τραπεζών, κάτι που οδήγησε τον «δεύτερο πόλο του Ελληνισμού» στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου στην μνημονιακή «δαγκάνη».

            Δικαίως, λοιπόν, οι Έλληνες, μακρινοί απόγονοι των Δαναών, σήμερα μπορούν να ανακράζουν «Φοβού τους Γερμανούς και δώρα φέροντας».
 *Μέλους δ.σ. «ΠΡΑΤΤΩ»



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.