Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να βαπτίσει το κρέας ψάρι»

«Όσο κι αν ο πρωθυπουργός προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι, η πραγματικότητα τον διαψεύδει οικτρά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στη Γερμανική εφημερίδα Bild. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξεί να μετατρέψει την Ελλάδα από ένα «άσχημο παράδειγμα γεμάτο με προβλήματα», σε «υπόδειγμα οικονομίας» (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ).  
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι «όταν ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι φιλοδοξία του είναι η ελληνική οικονομία να γίνει μια ‘οικονομία-μοντέλο’, φανταζόμαστε ότι εννοεί μοντέλο διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, του ασφαλιστικού συστήματος, των δημόσιων αγαθών, του κοινωνικού κράτους».  ...

Προσθέτει επίσης ότι «όσο κι αν ο πρωθυπουργός προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι, η πραγματικότητα τον διαψεύδει οικτρά. Δεν μπορεί να μιλά για ανάπτυξη όταν υπάρχουν μόνο λουκέτα, για μεταρρυθμίσεις εκεί που υπάρχει μόνο ισοπέδωση. Η μνημονιακή πολιτική της λιτότητας, που  σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, αποτελεί την αιτία της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία και δεν αποτελεί τη λύση».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «αυτό δεν μπορούν να το αντιληφθούν οι Έλληνες ταλιμπάν του νεοφιελελευθερισμού, που είναι οι μόνοι που θεωρούν ότι το χρέος είναι βιώσιμο κατεδαφίζοντας παράλληλα κάθε προοπτική της χώρας για ανάπτυξη και ευημερία».

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.