Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΨΑΡΙΑΝΟΣ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ, ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ!

Γρηγόρης Ψαριανός. Ένας άνθρωπος που από τα μαθητικά του χρόνια είχε κάνει αντίσταση κατά της χούντας! Να θυμίσουμε ότι, όντας μαθητής Γυμνασίου, μαζί με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, τον εξ απορρήτων σήμερα του Α. Σαμαρά, είχε ενθυλακώσει προκηρύξεις κατά της χούντας μέσα στην διπλωμένη προς έπαρση, ελληνική σημαία. Όταν ξεκίνησε η έπαρση της σημαίας, οι προκηρύξεις απελευθερώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και με το φύσημα του αέρα απλώθηκαν παντού!
Αυτός λοιπόν, ο Γρηγόρης Ψαριανός που στα μαθητικά του χρόνια δεν φοβήθηκε να τα βάλει με την χούντα, σήμερα "προσκυνάει" Μνημόνια και δανειστές! Θεωρεί αναγκαία όσο τίποτε άλλο τα μέτρα που εξαθλιώνουν τον λαό και ξεπουλάνε τον τόπο! Για να...σωθεί η χώρα, βεβαίως!
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ατιική freepress", αναφέρει πως τα μέτρα είναι σε μεγάλο βαθμό άδικα, ωστόσο θεωρεί πως όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος!!!
Εξακολουθεί και πιστεύει πως το ελληνικό πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί με τη χώρα μας εντός της Ευρώπης. Παρέα δηλαδή με τους δανειστές και τοκογλύφους!  
Αναφορικά με το αν είναι ικανοποιημένος από την πολιτική που ασκεί το κόμμα του η ΔΗΜΑΡ, ο κ. Ψαριανός, είπε:

"Στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις ήταν η παραμονή μας στο ευρώ και την ευρωζώνη, με τη σταδιακή απαγκίστρωση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου και τονίζαμε, αν θυμάστε, ότι η δανειακή σύμβαση αποτελεί δέσμευση για τη χώρα..." (Πάνω απ'όλα οι...δανειστές και οι δεσμεύσεις μας προς αυτούς!)
Αναφορικά με την στάση και συμπεριφορά της τρόικας και των Ευρωπαίων εταίρων απέναντι στην Ελλάδα, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, προσέξτε τι απάντησε:
«Κάποιοι Ευρωπαίοι ακολουθούν μια άκαμπτη νεοφιλελεύθερη πολιτική, υπονομεύοντας ουσιαστικά την ίδια τη διαδικασία εξορθολογισμού της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Βεβαίως οι Ευρωπαίοι ούτε ενιαία έκφραση έχουν, ούτε κοινές επιδιώξεις. Μάλλον οι ηγεσίες τους αποδεικνύονται αδρανείς, ανεπαρκείς και κατώτερες των περιστάσεων, παραδέρνοντας σε κοντόφθαλμες εθνικές τακτικές και επιδιώξεις. Σκέφτονται μόνο με τη λογιστική και όχι με βάση την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης».
Πολλοί χαρακτηρίζουν τον Γ. Ψαριανό "κωλοτούμπα" (ελάτε καλέ!). Δείτε τι απάντησε  σε ερώτηση δημοσιογράφου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τον κ. Ψαριανό. 
Πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο πακέτο μέτρων, είχατε δηλώσει πως διαφωνείτε με τα εργασιακά. Ωστόσο, προκάλεσε εντύπωση η δήλωσή σας πως, εάν κάποιοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίσουν «παρών» στα μέτρα, εσείς θα τα υπερψηφίσετε, όπως και η στάση σας στην ψηφοφορία (δεν ψηφίσατε κατά την πρώτη ανάγνωση του ονόματός σας). Πώς γίνεται, αν και διαφωνείτε με ένα κρίσιμο κομμάτι των μέτρων, να επιθυμείτε τόσο πολύ την υπερψήφισή τους;
«Στην Κεντρική Επιτροπή αποφασίσαμε να ψηφίσουμε "παρών" και να τηρήσουμε ενιαία στάση και οι 16 βουλευτές, παρ' ότι κάποιοι πίστευαν ότι πρέπει να καταψηφίσουμε το πακέτο και κάποιοι ότι πρέπει να το ψηφίσουμε, έστω και πιεσμένοι. Βλέποντας το αποτέλεσμα που διαμορφωνόταν θετικά, προτίμησα να τηρήσω την απόφαση της Κ.Ε.».
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.