Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Στα χνάρια του παπού του ο Πάγκαλος, βάφτισε πρωθυπουργό τον Γ. Παπαδόπουλο…

Σχετικό: Καμμένος: «Περιφερόμενος θίασος με ροζ ρόμπα ο Πάγκαλος»
Του Κώστα Χατζίδη
Ας βρεθεί κάποιος έγκριτος πανεπιστημιακός να γνωματεύσει. Ανησυχούμε βαθύτατα για την ψυχική του κατάσταση – για την σωματική του υγεία δεν γεννάται ζήτημα, σφύζει από ζωή.
Την Κυριακή ήταν το ροζαλί μπουρνούζι και οι εκκλήσεις του στη Φοίβη.
Και τώρα ένα ανιστόρητο twitt για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα.
“Τι κοινό έχει ο Γ. Παπαδόπουλος με τον Α.Τσίπρα; Είναι οι μόνοι μετά την μεταπολίτευση Πρωθυπουργοί που δεν σπούδασαν ή έζησαν στο εξωτερικό”!
Αυτό έγραψε το πρωί της Τετάρτης στο λογαριασμό του στο twitter και τρέλανε κόσμο.
Ευλόγως λοιπόν ανακύπτουν τα εξής ερωτήματα:
1. Υπήρξε ποτέ πρωθυπουργός της Ελλάδας με το όνομα Γ. Παπαδόπουλος;
Απ’ όσο γνωρίζουμε ο Γιώργος Παπαδόπουλος υπήρξε στρατιωτικός που ηγήθηκε του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου του 1067.
2. Μήπως υπήρξε πρωθυπουργός στη μεταπολιτευτική περίοδο με το όνομα Γ. Παπαδόπουλος.
Απ’ όσο γνωρίζουμε όχι. Πρωθυπουργοί της μεταπολίτευσης ήταν κατά σειρά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Γεώργιος Ράλλης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Τζαννής Τζανετάκης, ο Ξενοφών Ζολώτας, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κώστας Σημίτης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Αντώνης Σαμαράς. Στην προαναφερόμενη λίστα συγκαταλέγονται και οι υπηρεσιακοί πρωθυπουργοί κ.κ Ιωάννης Γρίβας και Παναγιώτης Πικραμμένος.
3. Μήπως υπήρξε πρωθυπουργός με το όνομα Αλέξης Τσίπρας;
Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει υπάρξει. Όλα δείχνουν ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, αλλά αυτό αποτελεί εκτίμηση, πιθανολόγηση και τίποτε περισσότερο. ...


Γι’ αυτούς τους λόγους ανησυχούμε για την ψυχική υγεία του κ. Πάγκαλου και ζητούσε ιατρική γνωμάτευση.
Είναι δυνατόν ο κ. Πάγκαλος να υπέπεσε σε τόσο χοντροειδή ανιστόρητα λάθη;
Δυο τα τινά: Είτε ο λογαριασμός του κ. Πάγκαλου έπεσε θύμα κάποιου άγνωστου φαρσέρ, είτε ο κ. Πάγκαλος βρίσκεται σε πρωτοφανή σύγχυση.
Υπάρχει βεβαίως και τρίτο ενδεχόμενο: Να έφταιξε το πρωινό ξύπνημα του πρώην υπουργού.
Η ώρα ανάρτησης του σχολίου όμως δεν δικαιολογεί αυτό το σενάριο. Ακόμη και για έναν απόμαχο πολιτικό, όπως τον κ. Πάγκαλο, στις 10 το πρωί έχει μεσημεριάσει.
Βάσει των ανωτέρω, το μυστήριο παραμένει άλυτο…
Γιατί τώρα αποτελούν προϋπόθεση οι σπουδές ή η διαμονή στο εξωτερικό για να γίνει κάποιος πρωθυπουργός, αυτό μόνο ο κ. Πάγκαλος το γνωρίζει.
Αν, πάντως, ο κ. Πάγκαλος πιστεύει ότι πρέπει να αντικατασταθεί η “Κοινοβουλευτική Δημοκρατία” με έναν άλλο πολίτευμα, όπως επί παραδείγματι την “Κοσμοπολιτική Δημοκρατία”, ας καταθέσει πρόταση νόμου, ζητώντας την αλλαγή του συντάγματος, ώστε να μη γίνει ποτέ πρωθυπουργός ο κ. Αλέξης Τσίπρας.
Με τόσα που ζήσαμε την τελευταία τριετία, ποιος θα απέκλειε κι αυτό ακόμη το ενδεχόμενο. Κανείς..
Άλλωστε, όπως θα έλεγε και ο Αλεξανδρινός ποιητής θα ήτο κι αυτό “μια κάποια λύσις”!


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.