Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Να γιατί η Χρυσή Αυγή θα ανεβάσει και άλλο τα ποσοστά της

Οι σχέσεις μας, ως ιστοχώρος, με την Χ.Α όσο και με το χουντικό καθεστώς απέχει παρασάγγες.
Αυτό όμως που έγινε σήμερα με την κηδεία του γιου του έγκλειστου για 38 χρόνια στις φυλακές Κορυδαλλού, Νικόλαου Ντερτιλή, δείχνει ότι η μεταπολιτευτική δημοκρατία έχει αγκυλώσεις και σαθρά πόδια. Έχει επιλεκτική μνήμη και νηπιακή σκέψη, όταν φοβάται πιθανή απόδραση ενός αμετανόητου γέρου που νομίζει ακόμη ότι οι πράξεις του θα δικαιωθούν από την ιστορία,
Οι αιτιάσεις του χουντικού Ντερτιλή είναι γνωστές και μετά από 38 χρόνια στη φυλακή και 90 χρόνια ζωής δεν θα τις άλλαζε, απλά κάποιοι αφελείς και κακεντρεχείς τον καταστούν ήρωα στα μάτια των ομοϊδεατών του.
Όφειλε ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός, έστω κατ΄εξαίρεση να δώσει την προβλεπόμενη άδεια για ανθρωπιστικούς και καθαρά οικογενειακούς λόγους. Νομίζω ότι κανένας μας δεν θα είχε αντίρρηση τη στιγμή που κοινοί ποινικοί μπαινοβγαίνουν με άδειες στις φυλακές. Δεν θα θέσω το ερώτημα εάν υπάρχει και άλλος μακροχρόνια έγκλειστος ή τι έχει να κερδίσει ή να χάσει το μεταπολιτευτικό καθεστώς ακόμη και από την αποφυλάκισή του.
Τα ερωτήματά μου αυτά δεν χρήζουν απαντήσεων, είναι αυτονόητα και καθαρά. Αυτό που παραμένει όμως ως επικοινωνιακό δεδομένο είναι η ωφέλεια που αποκομίζει η Χ.Α.

Νάσος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.