Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτοί είναι οι «μεγαλοκαταθέτες» του εξωτερικού!


Έλληνας φοιτητής του εξωτερικού καλείται από την εφορία να πληρώσει φόρους για τραπεζικό λογαριασμό 1000 ευρώ!
 Την ίδια ώρα, ούτε κουβέντα για τους μεγαλο-φοροφυγάδες!
Λέμε ότι εδώ και πολλά χρόνια, οι αρμόδιες αρχές έκαναν τα «στραβά μάτια» στην πρακτική να μεταφέρονται από την πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας, κεφάλαια στο εξωτερικό, κυρίως σε εξωτικούς φορολογικούς παραδείσους.
Ε λοιπόν, κάναμε λάθος!  Βρήκαν οι φορολογικές αρχές μεγάλο φοροφυγά και τον καλούν να πληρώσει. Πρόκειται για Έλληνα βουλευτή του εξωτερικού, που έχει στην κατοχή του τραπεζικό λογαριασμό με το «αστρονομικό» ποσό των 1000 ευρώ!
Τη λίστα Λαγκάρντ ακόμη την ψάχνουμε. Τα 1747 ονόματα της λίστας του ΣΔΟΕ ακόμη τα ελέγχουμε. Αλλά καλούμε Έλληνα φοιτητή να πληρώσει φόρους για 1000 ευρώ!
Ειδικότερα, ο φοιτητής απέκτησε κάποιους τόκους από τα χρήματα που του έστελναν οι γονείς του να σπουδάσει, καθώς και από εισόδημα περιστασιακών εργασιών που έκανε για να μπορέσει να σπουδάσει. Το ποσό των τόκων αυτών για το 2009 ήταν 1000 ευρώ. Η ΔΥΟ με πρόσκληση των καλεί τώρα να προσέλθει στα γραφεία της και να αποδώσει φόρο 10% πλέον προσαυξήσεις εκπρόθεσμης δήλωσης. Ξέρετε πόσα θα πληρώσει συνολικά, για αυτό το «τεράστιο» ποσό.172 ευρώ περίπου!
Κατά τα΄άλλα περιμένουμε ακόμη από τους Γάλλους να μας αποστείλουν τα πρωτότυπα στοιχεία με τους μεγαλοκαταθέτες στην τράπεζα HSBC της Γενεύης, αφού εμείς τα κάναμε μαντάρα.  ...

Και από την άλλη, έπρεπε να επέμβουν οι δικαστικές αρχές για να δούμε τι έχει γίνει με τη λίστα των 1747 φορολογούμενων που ελέγχονται για αιφνίδιο πλουτισμό από το ΣΔΟΕ, με ονόματα πολιτικών, βουλευτών, πρώην υπουργών, και άλλων «μεγαλόσχημων»!
Έχουν άδικο λοιπόν, όσοι υποστηρίζουν ότι στην Ελλάδα δεν κυνηγιούνται οι εξέχοντες φοροφυγάδες και την πληρώνουν πάντα οι απλοί πολίτες;




==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.