Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ
Κρίση η οποία σοβεί εδώ και καιρό, εκδηλώθηκε ανοιχτά τη Δευτέρα (10/12/12) στο κόμμα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" με τον Πάνο Καμμένο να καθαιρεί τον Κώστα Μαρκόπουλο από Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τέσσερις βουλευτές του κόμματος (Κ. Μαρκόπουλος, Τ. Κόλλια, Τ. Κουίκ και Τ. Κουράκος, μαζί με τον Χρήστο Ζώη) να αποστασιοποιούνται από την ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία συνήλθε με τους 16 εκ των 20 βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι είναι πρόωρο και αρκετά δύσκολο να εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα από τις κρίσεις που ξεσπούν σε ένα προσωποπαγές και αρχηγικό κόμμα με αρκετάθολά και ετερόκλητα πολιτικοϊδεολογικά χαρακτηριστικά, όπως αυτό των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Οι ίδιοι πάντως παρατηρητές τόνιζαν ότι καταβάλλονται  αρκετά συστηματικές προσπάθειες από την πλευρά του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου αλλά και ειδικότερα από τη ΝΔ, με στόχο να προσεταιριστούν στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ιδιαίτερα βουλευτές, στη λογική διαμόρφωσης μιας όσο το δυνατόν πιο συμπαγούς μνημονιακής Δεξιάς και με όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένη επιρροή, αφού η τελευταία βρίσκεται σε τροχιά ελεύθερης πτώσης!
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι το ασαφές πολιτικοϊδεολογικό στίγμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι αλλοπρόσαλες επιλογές τους και συχνά οι ακραία δεξιές τοποθετήσεις τους σε κρίσιμα θέματα, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν πίσω από τις γενικές αντιμνημονιακές διακηρύξεις και τις κορώνες για εθνική ανεξαρτησία και τους παραδίδουν βορά και εύκολη λεία στα δίκτυα της ΝΔ και του κατεστημένου. ...

Άλλοι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι οι αποστασιοποιημένοι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν αποκλείεται, εφ'όσον αποχωρήσουν, να προσεγγίσουν σταδιακά τη ΝΔ.
Η Iskra προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της παραθέτει ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες.

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΡΗΞΗΣ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά την έντονη κριτική στον πρόεδρο του κόμματος Π.Καμμένο που ασκήθηκε στην κοινή συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής και τηςΚοινοβουλευτικής Ομάδας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ασκήθηκε έντονη κριτική στον πρόεδρο του κόμματος Π.Καμμένο από τον Κ.Μαρκόπουλο για την στρατηγική που ακολουθεί.
Ο κ. Καμμένος διέκοψε πολλές φορές τον ομιλητή υποστηρίζοντας ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν βοηθά το κόμμα αυτού του είδους η κριτική και η εσωστρέφεια, καθώς και ότι το συνέδριοθα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο όπου εκεί μπορούν να συζητηθούν όλες οι διαφωνίες.
Μάλιστα όταν σηκώθηκε για να αποχωρήσει ο κ. Μαρκόπουλος αλλά και ο Χρ.Ζώης επέμεναν ότι πρέπει να παραμείνει και να ακούσει όλες τις απόψεις.
Ο πρόεδρος όμως των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποχώρησε κάτι που δημιούργησε μεγαλύτερη αναταραχή μεταξύ των στελεχών που μετείχαν στη στη συνεδρίαση.
Αργότερα, με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του κόμματος καθαίρεσε από γραμματέα της ΚΟ τον Κώστα Μαρκόπουλο. Καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας Παναγιώτης Μελάς.
Ορίστηκε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Πέμπτη στις 13:00.
Ο κ. Καμμένος εξήγγειλε το ιδρυτικό συνέδριο στις 27-29 Απριλίου.
Εξήγησε ότι δεν έγινε νωρίτερα εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού, που «μας έχουν κάνει οι σημερινοίσυγκυβερνώντες, απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο».
Το συνέδριο θα εκλέξει πρόεδρο και γενικό γραμματέα.
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το κόμμα του έχει δικαιωθεί πλήρως σε όλες του τις θέσεις και τόνισε ότι: «η διαγραφή του επονείδιστου και επαχθούς χρέους, είναι μια πολιτική την οποία σιγά-σιγά τη δέχονται οικονομολόγοι από όλο τον κόσμο».
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε Πολιτική Άνοιξη, ενώ, όπως είπε, «το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε ένα ΚΟΔΗΣΟ. Όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι τις επόμενες εκλογές το πιο πιθανό είναι να μην εκπροσωπείται στη Βουλή».
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «το ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρό του τον κ. Βενιζέλο έχουν δημιουργήσει πλέον μια ομάδα συγκυβέρνησης μαζί με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ και έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι αυτές οιπολιτικές που υπηρετούν, οι πολιτικές των μνημονίων, είναι πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά».
Τέλος ο κ. Καμμένος απηύθυνε πρόσκληση σε μια πανστρατιά «όλες τις πολιτικές δυνάμεις από όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες θα συμφωνήσουν στην καταγγελία των μνημονίων, στη διαγραφή του χρέους προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια δημιουργία πλειοψηφίας, έστω και μέσα σε αυτή τηΒουλή».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
«Πώς φτάσαμε να μιλάμε για δολάριο και για οριακή συμμετοχή στην Ευρώπη;»,αναρωτιούνται χαρακτηριστικά στο tvxs.gr κορυφαίοι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι οποίοι εξέφρασαν δυσαρέσκεια στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο για περιφρόνηση στις συλλογικές διαδικασίες. Ακολούθησε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ με τη συμμετοχή των 12 από τους 20 βουλευτές.

«Φεύγω», αναφώνησε σε εκείνο το σημείο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος αποχώρησε, κατηγορώντας τους αντιδρώντες βουλευτές ότι προκαλούν κλίμα εσωστρέφειας. Εκείνοι αντέδρασαν λέγοντας πως ο ίδιος δημιουργεί «χάσμα» στο εσωτερικό του κόμματος, ζητώντας να συζητηθούν τα ζητήματα κομματικής λειτουργίας.
Μετά από λίγη ώρα, ο Πάνος Καμμένος κήρυξε τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης της ΚΟ, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 12 εκ των 20 βουλευτών του κόμματος. Καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής Παναγιώτης Μελάς, αντικαθιστώντας τον Κώστα Μαρκόπουλου που αρνήθηκε να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μεταξύ άλλων από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι κ.κ. Μαρκόπουλος, Κόλλια, Κουίκ, και Κουράκος.
«Πώς θα φτάσουμε μέχρι το συνέδριο; Πώς έχουν προκύψει θέσεις όπως αυτή της παραίτησης βουλευτών για να πάμε σε εκλογές;», αναρωτιούνται στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι οποίοι χαρακτηρίζουν «μύλο» την κατάσταση στο κόμμα τις τελευταίες ώρες.
Στο μεταξύ, οι βουλευτές οι οποίοι παρέστησαν στη νέα συνεδρίαση της ΚΟ εξέδωσαν ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία:
«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.
Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.
Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα. Ορίστηκε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Πέμπτη στη 1 μ.μ.
Σημειώνεται ότι το συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν έχει γίνει έως σήμερα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, «εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού που μας έχουν κάνει οι σημερινοί συγκυβερνώντες, απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο».

Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ  ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος, ο Πάνος Καμμένος εξήγγειλε το ιδρυτικό συνέδριο το οποίο πρότεινε να διεξαχθεί στις 27-28-29 Απριλίου 2013 και θα εκλέξει πρόεδρο και γενικό γραμματέα.

«Το συνέδριο, δεν έγινε νωρίτερα εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού, που μας έχουν κάνει οι σημερινοί συγκυβερνώντες, απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο» ανέφερε και υποστήριξε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν δικαιωθεί πλήρως σε όλες τους τις θέσεις.

Επιπλέον κατηγόρησε τον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε Πολιτική Άνοιξη, ενώ πρόσθεσε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε ένα ΚΟΔΗΣΟ». «Όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι τις επόμενες εκλογές το πιο πιθανό είναι να μην εκπροσωπείται στη Βουλή», σημείωσε.

«Το ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρό του τον κ. Βενιζέλο έχουν δημιουργήσει πλέον μια ομάδα συγκυβέρνησης μαζί με την ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ και έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι αυτές οι πολιτικές που υπηρετούν, οι πολιτικές των μνημονίων, είναι πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

Καταλήγοντας ο Πάνος Καμμένος κάλεσε σε «πανστρατιά όλες τις πολιτικές δυνάμεις από όπου κι αν προέρχονται, οι οποίες θα συμφωνήσουν στην καταγγελία των μνημονίων, στη διαγραφή του χρέους προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια δημιουργία πλειοψηφίας, έστω και μέσα σε αυτή τη Βουλή».
Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ο ΧΡ.ΖΩΗΣ


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι διαφωνίες στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Χρήστος Ζώης.

«Eάν είχα μια ελαχιστότατη επιφύλαξη μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσας Επιτροπής, σήμερα το πρωί, ακούγοντας τη συνέντευξη του προεδρεύοντος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ραδιοφωνικό σταθμό, εγκατέλειψα κάθε ελπίδα. Κανείς δεν μπορεί να συνομιλήσει με το 'χάος', την αφερεγγυότητα, την υποκρισία και την πολυγλωσσία» αναφέρει.

Παράλληλα, ευχαριστεί και εύχεται καλό κουράγιο στους συνεργάτες του «με τους οποίους δούλεψα 24 ώρες το 24ωρο σε συνθήκες πολιτικά και τεχνικά δύσκολες».

«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλους όσοι μοιραζόμαστε όχι μόνο τις ίδιες πολιτικές απόψεις αλλά και το ίδιο πλαίσιο αρχών και αξιών» υπογραμμίζει ο κ. Ζώης και καταλήγει:

«Ο αγώνας μας είναι ιερός. Οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε και να τον προστατέψουμε από άστοχες έως και επικίνδυνες για τη χώρα ιδέες, που είναι άγνωστο πού και πώς κυοφορούνται το τελευταίο διάστημα.»

Ο κ. Καμμένος έκανε αποδεκτή την παραίτηση, λέγοντας: «Ευχαριστώ τον Χρήστο Ζώη για την συνεισφορά του όλο αυτό τον καιρό. Είναι αλήθεια ότι η πορεία που έχουμε επιλέξει είναι ο δύσκολος και επικίνδυνος για το καθεστώς δρόμος. Εμείς συνεχίζουμε.» 

Το απόγευμα της Δευτέρας η σύγκρουση μεταξύ Πάνου Καμμένου και Κώστα Μαρκόπουλου οδήγησε στην καθαίρεση του δεύτερου από τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

O κ. Καμμένος έχει ανοίξει πόλεμο δηλώσεων με τον επίσης αποχωρήσαντα από το κόμμα Γιάννη Μανώλη, ο οποίος χαρακτήρισε «λαγό» τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφερόμενος στην αποχώρησή του κατά την συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

Ο κ. Μανώλης είπε μάλιστας ότι αυτός ήταν που έδωσε το non paper στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα μέσα Μαΐου.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Μανώλης κατήγγειλέ ότι «ο Καμμένος έδωσε το non paper για να μπει στη συγκυβέρνηση, για να μπει υπουργός Άμυνας. Έκανε το πρώτο λάθος που το 'δώσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Και πρόσθεσε: «Δεν συζητάει με κανέναν και μιλάει συνεχώς για ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σα να λεει στον κόσμο 'πήγαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ', μάς χωρίζει χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά τον ακούσαμε να μιλάει για δολάριο, (...) δεν είχαμε συζητήσει απολύτως τίποτε. Σήμερα λεει άλλα, το βράδυ άλλα, αύριο άλλα».

Απαντώντας ο Πάνος Καμμένος διέψευσε τα περί non paper και δήλωσε: «Όποιοι αντέχουν θα συνεχίσουν μαζί μας. Όσοι δεν αντέχουν να επιστρέψουν στα μαντριά τους».

«Εγώ είχα υπουργεία όπως και οι περισσότεροι που ξεκινήσαμε, αφήσαμε υπουργεία για να πάμε στους ΑΝΕΛ. Ο επαγγελματίας πολιτευτής κ. Μανώλης λειτούργησε ως αποστάτης. Το non paper το οποίο ανέφερε, ήταν ένα χαρτί που φαίνεται ότι κάποιοι εμπνεύστηκαν προκειμένου εμείς να υποταχθούμε στην συγκυβέρνηση της τρόικας. Ούτε υποταχθήκαμε, ούτε ποτέ θα υποταχθούμε.


» Και αυτά τα non paper μπορούν να τα χρησιμοποιούν μεταξύ τους εκείνοι που διαπραγματεύονται καρέκλες και μισθούς. Οι ΑΝΕΛ δεν διαπραγματευόμαστε με κανένα από αυτούς, συνομιλούμε μόνο με τον ελληνικό λαό

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.