Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ο απόηχος μιας στρακαστρούκας και το θεώρημα της στρουθοκαμήλου [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η επικαιρότητα συμβαδίζει με την πολιτική αθλιότητα της τρικομματικής διακυβέρνησης]

Μετά το "προφητικό" ρεπορτάζ που δημοσίευσε στη Real News η γνωστή δημοσιογράφος, Χριστίνα Κοραή, επικαλούμενη πηγές από την Αστυνομία και το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, όπου διατύπωσε την εκτίμηση: "ότι στις αρχές υπάρχει έντονη ανησυχία για νέο χτύπημα, μετά από την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού"... και στην συνέχεια ήρθε και η επιβεβαίωση του "Μετά  Χριστόν προφήτη", με την δήθεν Αποκάλυψη-βόμβα, Υπουργό "Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη" Νίκο Δένδια, ο οποίος υποστήριξε, με συνέντευξη που παραχώρησε στην "Καθημερινή της Κυριακής", ότι η "Ελληνική Αστυνομία είχε από τον Νοέμβριο πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα".
"Η επικαιρότητα συμβαδίζει με την πολιτική αθλιότητα της τρικομματικής διακυβέρνησης" θα μπορούσε να υπήρχε ως ο πιο ενδεδειγμένος τίτλος στα ΜΜΕ, όταν η λειτουργία τους θα ήταν η ενημέρωση και όχι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα τρέχοντα σοβαρά προβλήματα, από τις "Πράξεις Προδοτικού Περιεχόμενου" που ψηφίστηκαν με το " ΙΙΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" και τα σοβαρότερα φορομπηχτικά αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που υλοποιούνται ",  τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι" (όπου "κείνων" αντικατάστησε με "τρόικα") και αυτά που θα έρθουν με την λήξη των 55,5 δισ. ευρώ [ή το περίπου 18,3% του συνολικού χρέους της χώρας, πρέπει να καταβάλει το Δημόσιο τη διετία 2013- 2014 για τις λήξεις των ομολόγων και των δανείων του.] ...

Ο Καραμανλής για το Mall


Το "Βαθύ Κόκκινο" δίνει μάλλον την πιο σωστή διάσταση στην ενημέρωση σημειώνοντας ότι: "κάποιοι ανεγκέφαλοι (;) τοποθέτησαν μια "στρακαστρούκα" στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου «The Μall Αthens» στο Μαρούσι, (και αυτό) αποτελεί το κεντρικό θέμα ειδήσεων..." και στην συνέχεια διατηρεί μία επιφύλαξη: "Δεν θα μπούμε σε αστυνομικά σενάρια για το ποιοι μπορεί να σχεδίασαν και να πραγματοποίησαν αυτή την ενέργεια.
Στο ερώτημα, όμως ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί το κλίμα που διαμορφώνεται –από τα καθεστωτικά ΜΜΕ- με τέτοιου είδους περιστατικά η απάντηση είναι απλή:

 Ολων αυτών που θέλουν μια κοινωνία τρομοκρατημένη, παθητικοποιημένη, και ένα λαό που δεν θα βγει μαζικά στο προσκήνιο απέναντι σε μια πολιτική που τον ισοπεδώνει και τον εξαθλιώνει."
 

Το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την έκρηξη βόμβας στο Mall στο Μαρούσι, σχολίασε:

  "Η έκρηξη βόμβας στο Mall στο Μαρούσι αποτελεί ενέργεια που αντικειμενικά διευκολύνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει κλίμα αυταρχισμού και τρομοκράτησης των λαϊκών μαζών και μπορεί να αξιοποιηθεί ως άλλοθι για την επιβολή κλίματος «αντιτρομοκρατικής υστερίας».

Η κυβέρνηση, οι συμπαραστάτες και τα παπαγαλάκια της δεν πείθουν κανέναν με τα κροκοδείλια δάκρυά τους. Το ενδιαφέρον τους για την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής είναι υποκριτικό, τη στιγμή που κάλυψαν επιδεικτικά το θέμα της δολοφονίας του 27χρονου Σεχζάτ Λουκμάν, ενώ η Χρυσή Αυγή, που είναι πραγματικά τρομοκρατική οργάνωση και μέλη της έχουν βρεθεί να κατέχουν ολόκληρα οπλοστάσια, απολαμβάνει απόλυτη ασυλία.  Θυμίζουμε ότι, παρότι αυτή η είδηση δεν φτάνει ποτέ ως τα δελτία των 8, είναι πλέον γνωστό και τεκμηριωμένο ότι υπάρχουν οργανωμένες ακροδεξιές πολιτοφυλακές και παραστρατιωτικές ομάδες, ενώ έχουν έρθει στο φως αποκαλύψεις για γιάφκες με οπλισμό σε σπίτια ακροδεξιών σε Σπάρτη, Βόλο και Αττική.

Είναι η ίδια η κυβέρνηση και η πολιτική της αποκλειστικά υπεύθυνη για την κλιμάκωση της βίας σε όλα τα επίπεδα -ας μην κάνει ότι πέφτει από τα σύννεφα.

Τέτοιου είδους ενέργειες με επιθέσεις σε χώρους μαζικής συγκέντρωσης δεν έχουν καμιά σχέση με την παράδοση της Αριστεράς και του επαναστατικού κινήματος. Αντιθέτως, ιστορικά η ακροδεξιά και το παρακράτος έχουν πολλάκις επιλέξει τέτοιες πρακτικές, ενώ ακόμα και στις περιπτώσεις που αυτές γίνονταν δήθεν στο όνομα της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, στην πραγματικότητα ήταν εναντίον τους.

Ο δρόμος για την ανατροπή της βαρβαρότητας των Μνημονίων και της Τρόικας ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ περνάει μέσα από τη κλιμάκωση των μαζικών λαϊκών αγώνων, το δυνάμωμα της αλληλεγγύης, την αυτοοργάνωση του αγωνιζόμενου λαού, την αντίσταση στην κρατική και παρακρατική καταστολή."

Διαφωνεί κανείς νοήμων πολίτης;  ή πρέπει να υιοθετήσει την άποψη του Γαλλοσπουδαγμένου (ακόμη και στην θητεία του είχε έδρα Παρίσι - και μάλιστα στο κέντρο: 18, rue Auguste Vaquerie 75116 Paris) Σίμου Κεδίκογλου (μίλησε στον Real FM για τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις και επανέλαβε) ότι «η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».

Η "Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται" οι πολίτες είναι αυτοί που πρέπει να τρομοκρατηθούν,  μετά το "Δόγμα του shock"  ας δούμε και κάποια στοιχεία του Ιού της Κυριακής (Ελευθεροτυπία  27-1-2001):
 Οι περισσότεροι μιλούν για ενέργεια που "αποπροσανατολίζει το λαό από τα πραγματικά του προβλήματα", δίχως ωστόσο οι ίδιοι να περιορίζουν τη δική τους φλυαρία, αποφεύγοντας να αναρωτηθούν αν και αυτοί συμβάλλουν με σειρά τους στον περαιτέρω ...αποπροσανατολισμό του λαού τους. Ολοι υποψιάζονται ότι πίσω από τους τρομοκράτες υπάρχει ένα "κέντρο αποσταθεροποίησης". Επειδή κάθε τρομοκρατική ομάδα εξ ορισμού αποσταθεροποιεί, κάτι άλλο θα θέλουν να πουν. Ετσι, το "μυστικό κέντρο" μπορεί ο καθένας να το τοποθετήσει κατά πώς τον συμφέρει. Σάμπως μπορεί κανείς να τον διαψεύσει; Οσο πιο μυστικό και ισχυρό είναι το "κέντρο της ανωμαλίας", τόσο περισσότερο ο αστέρας που το "εντοπίζει" ή το υπαινίσσεται συνταράσσει τις σχετικές παρέες των καφενείων - και τα μηχανάκια της τηλεθέασης. Ο Ντάνος Κρυστάλλης, ένας ευφάνταστος πληροφοριοδότης της ΚΥΠ της δεκαετίας του '80, καλείται ως ο εξπέρ με τις "λίστες υπόπτων" από τα πάνελ και τα τηλεπαράθυρα τροφοδοτώντας τη γενική σύγχυση. Και όσο πιο εξωφρενικό είναι το κάθε σενάριο που ακούγεται τόσο περισσότερο θα "εξηγήσει", εξίσου εξωφρενικά, το "γιατί δεν τους πιάνουνε". "Τα νήματα των τρομοκρατικών οργανώσεων", λέει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντ. Σκυλάκος, "πρέπει να αναζητηθούν στη δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα των ξένων" (23/1). Χρήση παρόμοιου στερεότυπου κάνει και ο Χρήστος Πασαλάρης: "Χάρη στη δολιότητα των ξένων μυστικών υπηρεσιών (η 17Ν) μεταποιήθηκε σε εργαλείο πολιτικών παρεμβάσεων από εκείνα που επιμελώς αποστειρώνονται στους κλιβάνους της CIA (...) Η '17Ν' είναι ένας μπαμπούλας που δεν πρόκειται να εκλείψει αν δεν το θελήσουν αυτοί που τον χρησιμοποιούν" ("Ελ. Τύπος", 24/1).
Δεν είναι όμως μόνο οι ξένοι. Η "Χώρα" (23/1), εμφανίζει τον Κώστα Καραμανλή, οργισμένο να φωνάζει στον Χρυσοχοϊδη "Είστε βρώμικοι. Σταματήστε να χτυπάτε ανθρώπους της Ν.Δ". Ο Γιώργος Κύρτσος σημειώνει ότι "η κυβέρνηση επιθυμεί την πάταξη της τρομοκρατίας μόνο στο βαθμό που δεν θα απειληθεί η σταθερότητά της. Ο φόβος κάποιας διασύνδεσης μεταξύ τρομοκρατίας και 'ιστορικού' ΠΑΣΟΚ κάνει τα κυβερνητικά στελέχη εξαιρετικά διστακτικά" (23/1). Η ίδια εμμονή διακατέχει από παλιά και τον Δ. Ρίζο. Δηλαδή ο Σημίτης δεν τους πιάνει διότι "τι γίνεται έτσι και αποκαλυφθεί ότι κάποια στελέχη της '17 Νοέμβρη' έχουν σχέση με το παπανδρεϊκό ΠΑΚ;" (23/1). 

Πρώην υπουργοί Δημόσιας Τάξης βγαίνουν στον αφρό ισχυριζόμενοι ότι ήταν έτοιμοι να συλλάβουν τρομοκράτες -με βόμβες της ΚΥΠ και της CIA, όπως λέει ο κ. Σκουλαρίκης ("Χώρα", 25/1)- αλλά κάτι "σκοτεινό" συνέβη και τους έδιωξαν. Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι ξένες δυνάμεις, μετά από κάθε τρομοκρατική πράξη (την οποία, αν έχουμε εννοήσει καλά, οι ίδιες αποφασίζουν και εκτελούν!), πιέζουν την κυβέρνηση ώστε να περιστείλει τις ελευθερίες των Ελλήνων. Κατά σύμπτωση (με την εξαίρεση του ΚΚΕ) αυτοί που υποτίθεται ότι ανθίστανται στις επεμβάσεις των ισχυρών του κόσμου, προτείνουν τα ίδια μέτρα αστυνομικής και νομικής θωράκισης του κράτους μ' αυτά που επιδιώκουν οι ξένοι. 

Στο τέλος, όλοι ανεξαιρέτως, προβλέπουν ότι η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό θα "αμαυρωθεί" και ότι πάση θυσία η κυβέρνηση οφείλει να μην το επιτρέψει. "Η αποποίηση των ευθυνών της κυβέρνησης και η ομολογία της ανικανότητάς της να αντιμετωπίσει τη μάστιγα αυτή έχουν ως αποτέλεσμα να διασύρεται συστηματικά η χώρα μας ότι ανέχεται την τρομοκρατία", σημειώνει π.χ. ο Γ. Τράγκας (24/1).

Φυσικά, όταν τα παραπάνω απίθανα, αναλάβει να τα σχολιάσει μια ξένη εφημερίδα, από τις λεγόμενες έγκυρες, σύσσωμο το έθνος θα κληθεί να τη λιθοβολήσει. Το εθνικό φιλότιμό μας δεν θα επιτρέψει σε κανένα, πουθενά (εκτός των δικών μας καφενείων) να έχει άποψη για τις αδιέξοδες ιδεολογικές νευρώσεις μας."


Τελειώνοντας... και μετά τα πολλά δάκρυα που έχυσαν ομού, καναλάρχες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι "πρώτης γραμμής κρούσης" της ενημέρωσης, αυτό που δεν ειπώθηκε είναι τι έχει γίνει με το:
AthensMall : To μεγαλύτερο ελληνικό ΣΚΑΝΔΑΛΟ. ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ 1999-2010 και την περιβόητη: "Δίκη του Mall"...

Καλημέρα σας και να προσέχετε τις επόμενες στρακαστρούκες και τα πασχαλινά βαρελότα, ενίοτε όχι μόνον αποπροσανατολίζουν, αλλά βγάζουν μάτι και συσκοτίζουν την κρίση μας...

Νάσος

ΥΣ: Στρατηγική της έντασης... "κτύπημα" με υπογραφή που έχει ονοματεπώνυμο!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΙΟΥ»:

1. FUAN: Νεοφασιστική φοιτητική οργάνωση, καθοδηγούμενη από το MSI.

2. Στα επεισόδια αυτά δολοφονήθηκε και Ιταλός αντιφασίστας φοιτητής.

3. Πρόκειται για ελληνοϊταλική κωμωδία: οι Ιταλοί γιόρταζαν την άνοδο του Μουσολίνι στην εξουσία, μαζί με τους Ελληνες που γιόρταζαν το «Οχι» στο φασισμό!

4. Είναι η γνωστή «Έκθεση Κοττάκη». Αναδημοσιεύεται πλήρης στα βιβλία του Νίκου Κλειτσίκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νίκος Κλειτσίκας, Andrea Speranzoni
«Φαινόμενα Τρομοκρατίας»

(εκδ. «Προσκήνιο» - Αγγελος Σιδεράτος, Αθήνα 2003). Ο ελληνικός νεοφασισμός μέσα από τα απόρρητα έγγραφα των Μυστικών Υπηρεσιών. Ντοκουμέντα για το ταξίδι των ιταλών νεοφασιστών στην Ελλάδα των συνταγματαρχών.

Νίκος Κλειτσίκας
«Το ελληνικό φοιτητικό κίνημα και ο αντιδικτατορικός αγώνας στην Ιταλία»

(πρόλογος Βάσος Λυσσαρίδης, εκδ. «Προσκήνιο» - Αγγελος Σιδεράτος, Αθήνα 2000). Ντοκουμέντα για τη δράση του ΕΣΕΣΙ και τις σχέσεις ελλήνων και ιταλών νεοφασιστών την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας.

Eduardo di Giovanni, Marco Ligini
«La Strage di Stato»

(Ρώμη, 1970). Εξαιρετικά τεκμηριωμένη «αντι-έρευνα», που ξεκίνησε την επομένη της σφαγής του Μιλάνου (12/12/69) και ολοκληρώθηκε ένα χρόνο αργότερα. Εξέχουσα θέση στην ανάλυση έχει το ταξίδι των νεοφασιστών στην Ελλάδα το Πάσχα του 1968. Για τους ιταλομαθείς μπορεί να αναζητηθεί στο Διαδίκτυο. Προσφέρεται ελεύθερα σε πολλούς δικτυακούς τόπους αντιπληροφόρησης. Το βιβλίο υπέστη αλλεπάλληλες δικαστικές διώξεις αλλά τελικά δικαιώθηκε.

Stuart Christie
«Stefano Delle Chiaie, Portrait of a black terrorist»

(Black Papers, London 1984). Η καριέρα του διαβόητου ηγέτη της ιταλικής μαύρης τρομοκρατίας. Περιλαμβάνονται ενδιαφέροντα στοιχεία για την «ελληνική κρουαζιέρα».

«Θέλουμε τους κολονέλους»
(Vogliamo i colonnelli).του Μάριο Μονιτσέλι (1973). Παρωδία της απόπειρας πραξικοπήματος στην Ιταλία με σαφή αιχμή στην ευθύνη του δημοκρατικού κράτους.

 
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.