Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Βολές Πάγκαλου: [Απαλλάσσει το στικάκι... αλλά] «Δεν απαλλάσσει τον Παπανδρέου γιατί αυτός επέλεγε τους υπουργούς»... και καρφιά Πρετεντέρη "...ανόητοι ή εγκάθετοι που επιδιώκουν να οδηγήσουν τη χώρα στα πρόθυρα της κοινωνικής αποσταθεροποίησης και της πολιτικής κατάρρευσης"


«Λέει ότι δεν ήξερε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει, γιατί αυτός επέλεγε τους υπουργούς του», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σε συνέντευξη στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι πολιτικές ευθύνες έχουν όλοι όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση και τόνισε πως το ζήτημα των χειρισμών των κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου θα τεθεί και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί σε δικαστήριο, διότι -όπως ανέφερε- υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου διέγραψε ονόματα συγγενών του από τη λίστα και «αυτό είναι ποινικό αδίκημα». «Νομίζω ότι θα πάμε σε δίκη και νομίζω ότι γι' αυτά, θα αποδειχθεί αν ο κ. Παπακωνσταντίνου το έκανε ή δεν το έκανε. Αν δεν το έκανε, πρέπει να μας πει ποιος το έκανε» δήλωσε ο κ. Πάγκαλος. ...
Ο κ. Πάγκαλος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι ο υπουργός, ο οποίος πήρε στα χέρια του τη λίστα, έπρεπε να πάει στον πρωθυπουργό και να του δηλώσει ότι θα παραιτηθεί, εάν δεν του επιτραπεί να ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν τα πρόσωπα που εμφανίζονται στη λίστα με τις υψηλότερες καταθέσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα αυτά δικαιολογούνται από την εργασία τους.

Πάγκαλος: «Σοβαρές πολιτικές ευθύνες έχουν όλοι όσοι διαχειρίστηκαν τη λίστα Λαγκάρντ»...


Πολιτικές ευθύνες σε όλους όσους διαχειρίστηκαν το θέμα της λίστας Λαγκάρντ αποδίδει ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τεθεί το ζήτημα της διαχείρισης από τους πρώην υπουργούς Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

«Όσοι ενεπλάκησαν και καθυστέρησαν τις διαδικασίες έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες και πρέπει να τις αποδώσει ο πολιτικός τους χώρος και το εκλογικό σώμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Λέει ότι δεν ήξερε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει, γιατί εκείνος επέλεγε τους υπουργούς του» δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σε συνέντευξη στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι πολιτικές ευθύνες έχουν όλοι όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση και τόνισε πως το ζήτημα των χειρισμών των κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου θα τεθεί και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί σε δικαστήριο, διότι -όπως ανέφερε- υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ο Γ. Παπακωνσταντίνου διέγραψε ονόματα συγγενών του από τη λίστα και «αυτό είναι ποινικό αδίκημα».

«Νομίζω ότι θα πάμε σε δίκη και νομίζω ότι γι αυτά, θα αποδειχθεί αν ο κ. Παπακωνσταντίνου το έκανε ή δεν το έκανε. Αν δεν το έκανε, πρέπει να μας πει ποιος το έκανε» δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι ο υπουργός, ο οποίος πήρε στα χέρια του τη λίστα, έπρεπε να πάει στον Πρωθυπουργό και να του δηλώσει ότι θα παραιτηθεί εάν δεν του επιτραπεί να ενημερώσει
σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν τα πρόσωπα που εμφανίζονται στη λίστα με τις υψηλότερες καταθέσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα αυτά δικαιολογούνται από την εργασία τους.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να φύγει από το κόμμα, ωστόσο σημείωσε ότι το Κίνημα έχει κάνει την τροχιά του.

Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα και πρέπει να αλλάξει μορφή, όχι όμως απαραίτητα και πρόσωπα. «Δεν αμφισβητώ κανένα πρόσωπο...Πρέπει να πούμε κάτι καινούριο. Αν το κάνουμε θα έχουμε μέλλον», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος. (tanea)

[ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ] Τελευταία ευκαιρία
Θέλω να ελπίζω ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν θα αποδειχθεί απλώς άλλη μια ευκαιρία για να εξευτελιστεί το πολιτικό σύστημα και η συντεταγμένη Πολιτεία.
Και λέω ότι το ελπίζω, διότι αρχίζω να φοβούμαι ότι μπορεί να συμβεί το αντίθετο.
Το φοβούμαι κάθε μέρα και περισσότερο.
Το φοβούμαι διότι τα κόμματα άρχισαν ήδη τις μικροπολιτικές κατινιές.
Οι μεν να τα φορτώσουν όλα μόνο στον Παπακωνσταντίνου και να βγάλουν λάδι όσους (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο) ενεπλάκησαν στη διαχείριση της λίστας.
Οι δε να τα φορτώσουν όλα σε όλους μήπως και βγουν κερδισμένοι οι ίδιοι. Πώς το είπε πρωτοχρονιάτικα ο Τσίπρας; «Το πολιτικό κατεστημένο της διαφθοράς» - αυτός προφανώς είναι κάτοικος Παρθένων Νήσων...
Το φοβούμαι διότι ακούω ξανά τους γνωστούς ανόητους να επαναλαμβάνουν τις ίδιες ανοησίες περί «παραγραφής των αδικημάτων».
Και το λέω έτσι διότι μόνο ανόητοι μπορούν να υποστηρίζουν ότι στη σημερινή Ελλάδα είναι ποτέ δυνατόν να παραγραφούν τα αδικήματα που σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρντ.
Εκτός και αν δεν είναι ανόητοι αλλά εγκάθετοι που επιδιώκουν να οδηγήσουν τη χώρα στα πρόθυρα της κοινωνικής αποσταθεροποίησης και της πολιτικής κατάρρευσης.
Το φοβούμαι διότι ακούω πολλούς πρώην ή νυν πολιτικούς να ονειρεύονται ότι μπορούν να πέσουν στα μαλακά.
Και δεν καταλαβαίνουν ότι το μόνο που μπορούν πλέον να προσφέρουν στη χώρα και στη δημοκρατία είναι ακριβώς αυτό: να μην πέσουν στα μαλακά!...
Το φοβούμαι όταν βλέπω το ΠαΣοΚ να μην αναλαμβάνει στο ακέραιο τις ευθύνες γι' αυτή τη μελανή σελίδα της διακυβέρνησής του.
Να μη μιλάει ανοιχτά, με σεμνότητα και με ειλικρίνεια.
Κυρίως όμως να μην αντιλαμβάνεται πόσο αναντίστοιχη είναι η υπερφίαλη αυταρέσκεια που εκπέμπει με την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία.
Το φοβούμαι όταν ακούω τους γνωστούς επιτηδείους της πολιτικής να περιφέρουν αμφιβολίες, επιφυλάξεις, ενστάσεις, δικαιολογίες, συμψηφισμούς, «γιατί να το κάνει ο Παπακωνσταντίνου;», χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι τέτοιου τύπου αντιδράσεις μάς οδήγησαν ακριβώς εδώ όπου βρισκόμαστε σήμερα.
Θέλω να ελπίζω τελικά ότι το πολιτικό σύστημα και η συντεταγμένη Πολιτεία θα αρπάξουν την ευκαιρία της λίστας Λαγκάρντ όχι για να εξευτελιστούν ξανά, ούτε για να επιβεβαιώσουν την καχυποψία που προκαλούν, αλλά για να αποδείξουν ότι πήραν το μάθημα και ότι έχουν αποφασίσει να αλλάξουν.
Οτι αυτό θα το κάνουν όχι για άλλους λόγους, αλλά επειδή έχουν συνειδητοποιήσει πως αυτή η ευκαιρία είναι η τελευταία τους ευκαιρία.
Και ότι, αν καταφέρουν να περάσουν πάλι κάτω από τον πήχη, θα είναι πραγματικά άξιοι της μοίρας τους. (tanea)

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.