Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Καταδικάζουμε την βλακεία απ' όπου κι αν προέρχεται


Με έχει νευριάσει πραγματικά η ηλιθιότητα. Η προσπάθεια συγκεκριμένα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης να καταγγείλουν και να καταδικάσουν τη βία, την τρομοκρατία, όπως αυτοί την εννοούν, μονομερώς. Ζητούν επίμονα δηλώσεις μετανοίας και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.
Θα πω λίγα πράγματα κι ας παρεξηγηθώ, δεν πειράζει. Υπάρχει μια σκοπιμότητα από τη μεριά του συστήματος. Να καταδικαστούν οι βομβιστικές επιθέσεις απ' όλους. Δεν λέω όχι, αλλά να δούμε και μερικά πράγματα.
Σε κάθε παρόμοια ενέργεια αποφεύγεται συστηματικά να ερευνηθούν τα κίνητρα, οι ΑΙΤΙΕΣ. Αυτό σημαίνει, ότι υποκριτικά καταδικάζουν, αλλά στην πράξη ευνοούν με τη συμπεριφορά τους τέτοια φαινόμενα. Εξηγώ:
Είτε δεχθούμε την θεωρία, ότι αυτοί που βάζουν βόμβες είναι παρακρατικοί του σαμαρά, που σκοπό έχουν την δημιουργία αποπροσανατολισμού και φόβου και φυσικά γίνονται αφορμή για κατασταλτικά μέτρα, είτε δεχτούμε, ότι τα κάνουν άλλοι, αντίθετοι στην πολιτική αυτή, η αποκλειστική ευθύνη βαρύνει και στις δυο περιπτώσεις την μνημονιακή κυβέρνηση.   
Είτε  είναι ο σαμαράς, που υπό το κράτος πανικού επιστρατεύει τους πράκτορες, για να συσπειρώσει τη διαλυμένη πλέον ΝΔ, είτε είναι άνθρωποι, που με την συμπεριφορά της κυβέρνησης αγανάκτησαν και επέλεξαν αυτό τον τρόπο διαμαρτυρίας, η ΑΙΤΙΑ έχει εκφραστή:  το σαμαρά.
Είχαμε πει, ότι οι συνεχιζόμενες προκλήσεις, δυστυχώς, προμηνύουν και κλιμακούμενες απαντήσεις.
Η συνεχιζόμενη καταστολή, η βία, οι δολοφονίες αθώων, οι ρατσιστικές επιθέσεις, δεν ανήκουν στην Αριστερά. Ο μόνος ακόμη πολιτικός αρχηγός που καταδικάστηκε για βομβιστικές επιθέσεις, με την ελαφριά ποινή για τέτοιο αδίκημα των 13 μηνών, είναι ακροδεξιός.
Προχθές δολοφονήθηκε, άδικα, άνανδρα, ένας φτωχός εργαζόμενος από ρατσιστές.  Χτες ήδη με μεγάλα συλλαλητήρια, η Αριστερά εξέφρασε έμπρακτα την αντίθεση της σε φόνους απλών και αθώων ανθρώπων. Αλλού λοιπόν αναζητήστε φονιάδες. ...

Είναι όμως επίσης γεγονός, ότι η βία της κυβέρνησης θα φέρει βία. Όταν κάνει κάποιον άστεγο, αφού πρώτα έχασε τη δουλειά του, όταν τον χτυπά και του ρίχνει χημικά, αν διαμαρτυρηθεί, όταν του απαγορεύει ως και να δει το παιδί του στην παρέλαση, όταν τον εξαναγκάζει να παγώνει, να πεινά, όταν τον υβρίζει και τον κατηγορεί κι από πάνω, τότε τον εξωθεί στα άκρα.
Σκεφτήκατε το ενδεχόμενο, να είναι κάποιος ή κάποιοι, που έπαθαν πραγματικά πολλά απ’ αυτή την κυβέρνηση; Η πολιτική της έπληξε εκατομμύρια. Ορισμένοι απ’ αυτούς ίσως ν’ αντέδρασαν έτσι. Άλλοι αυτοκτόνησαν (μεγάλο λάθος). Μπορεί να μην είναι Δεξιοί ή Αριστεροί, αλλά φανερά θυμωμένοι, απογοητευμένοι, οι οποίοι δεν περιμένουν από κανένα τίποτα.
Ή ακόμα, ότι κάποιες ενέργειες που τις βάπτισαν τρομοκρατία, μπορεί να έχουν άλλες μη πολιτικές προεκτάσεις; Προσωπικές διαφορές, κομπίνες για να εισπραχτούν ασφάλειες, χίλιοι δυο λόγοι. Τίποτα δεν θα έπρεπε να αποκλεισθεί. Περιμένετε λίγο την έρευνα, τα στοιχεία και μετά μιλάτε.
Κι όμως, μόλις σκάσει ένα γκαζάκι σ' ένα κατάστημα, καεί ένα αμάξι πχ, αμέσως να το βαπτίσουμε «τρομοκράτες που έχουν στόχο τη δημοκρατία»! Κινδυνεύει δηλαδή το πολίτευμα απ’ αυτά;  Και δεν κινδυνεύει από τα δισεκατομμύρια που έφαγαν οι κουμπάροι, τα μυριάδες σκάνδαλα και το χειρότερο, το κουκούλωμα αυτών, που εξευτελίζει τη χώρα;
Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη βόμβα στα θεμέλια της βουλής, από την αμοιβαία συγκάλυψη των κλεφτών, των απατεώνων; Τέτοια διάλυση του κράτους, που έγινε εξ αιτίας της ανικανότητας και τη διαφθοράς των κηφήνων, δεν θα μπορούσαν να την πετύχουν όλα τα τρομοκρατικά χτυπήματα κι όλες οι οργανώσεις του κόσμου. Αν μη τι άλλο, και βομβαρδισμός με πυρηνικά να γίνονταν, θα έμενε κάτι όρθιο. Τώρα κατέστρεψαν τα πάντα.   
Επίσης, θεωρώ παραμύθι τα περί ξένων κατασκόπων, που στέλνουν μήνυμα για ΑΟΖ, αγωγούς κλπ. Θεωρίες δηλαδή από τα δεξιά. Η κυβέρνηση είναι ανδρείκελα, υπηρέτες, μαριονέτες. Μια διαταγή του πρέσβη των ΗΠΑ είναι αρκετή, για να κάνουν αυτά που θέλουν οι ξένοι. Τέτοιες ενέργειες κάνουν οι υπερδυνάμεις σε όσους είναι αντίθετοι, όχι σε δούλους.
Σαν Αριστερός πιστεύω στην επανάσταση, δηλαδή την ραγδαία αλλαγή της πολιτικής και του άδικου συστήματος, γι αυτή προσπαθώ και αυτό θέλω να γίνει. Αλλά θα γίνει μόνο με τη συμμετοχή της μεγάλης καταπιεσμένης πλειοψηφίας.
Παρόλα αυτά δεν μπορώ να καταδικάσω απερίφραστα μια πράξη, αν δεν ξέρω, ποιοι την έκαναν, και με ποιο σκοπό και γιατί. Μπορώ όμως να καταδικάσω μετά βδελυγμίας, τις αιτίες που δημιουργούν τη βία, δηλαδή την εκμετάλλευση, την αλαζονεία των πλουσίων, την κρατική αναλγησία και καταστολή, τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, την άδικη εν τέλει οικονομική πολιτική.
Οι τρομοκρατικές πράξεις, όπως τις χαρακτηρίζουν τα κανάλια, ποτέ δεν επηρέασαν ουσιαστικά την πολιτική ζωή. Δεν εμπόδισαν, τα χτυπήματα της 17Ν πχ για πάνω από 30 χρόνια, την αλλαγή κυβερνήσεων. Το μόνο που γίνεται από το κράτος είναι η τρομολαγνεία, η άδικη συκοφάντηση πολιτικών αντιπάλων, όπως έκαναν πιο παλιά με τον Ανδρέα Παπανδρέου, και οι σπασμωδικές κινήσεις με συλλήψεις για το θεαθήναι, Αναρχικών κυρίως, ασχέτων με τις υποθέσεις. Χαρακτηριστική προσπάθεια σπίλωσης αθώου, η σύλληψη παλαιότερα του Αναρχικού Νώντα Σκυφτούλη (θα το θυμάστε πολλοί από εσάς).
Οι αιτίες όμως παραμένουν ανέγγιχτες, επειδή είναι στον πυρήνα της πολιτικής που ακολουθείται. Πολιτική διχασμού, βίας, άδικων κατηγοριών, προκλήσεων, αλαζονείας, εκμετάλλευσης. Πολιτική που οδηγεί στην φτώχεια και την απόγνωση, που με τη σειρά τους τρέφουν τη βία.
Αν θέλει λοιπόν ο σαμαράς να δει το μεγαλύτερο τρομοκράτη, τότε δεν έχει παρά να κοιτάξει στον καθρέπτη του. Το ζήτημα είναι, θα διατάξει να κλείσουν τον εαυτό του μέσα, όχι κατ ανάγκη στη φυλακή, σ ένα ψυχιατρείο, για να γλυτώσουμε επιτέλους;
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.