Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Πως μας πηγαίνουν για τον φόρο διοξειδίου του άνθρακα ...

Ζούμε ως γνωστόν … στη χώρα των φόρων και των χαρατσιών , της ανεργίας αλλά και της ρεμούλας των πολιτικών .

Αυτά είναι τα προβλήματα μας …. και λογικό είναι να ασχολούμαστε με αυτά .
Να όμως που την τελευταία εβδομάδα κάτι φαίνεται να αλλάζει στο κλεινόν άστυ.
Ξαφνικά ο κοσμάκης σταμάτα να ασχολείται με τα χαράτσια και τα τέλη και … να που μπαίνει σε ένα νέο κόλλημα ….
Τώρα πια αρχίζουν και τον απασχολούν τα τζάκια …. τα καυσόξυλα …. το μονοξείδιο του άνθρακα … το νέφος .
Πως και έτσι ; δηλαδή σήμερα τα ανακαλύψαμε … όλα αυτά ;
Λες και τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια δεν βρωμοκοπούσε η Αθήνα ιδίως από τους ασυντήρητους λέβητες των καλοριφέρ και ιδίως από το κακής ποιότητας αφιλτράριστο φυσικό αέριο αττικής  ...



Βέβαια η κυβέρνηση … τρίβει τα χέρια φανερά ικανοποιημένη από την τακτική της καθώς ετοιμάζεται να κάνει την κίνηση «ματ» κατά του μόνιμου αντιπάλου της … δηλαδή κατά του ελληνικού λαού …. ετοιμάζοντας τον νέο Φόρο για τα καυσόξυλα , τον φόρο στα τζάκια …. τον φόρο διοξειδίου του άνθρακα (Carbon tax). ή όπως αλλιώς σκοπεύει να τον ονομάσει …. ώστε να εκδικηθεί τον κάθε απείθαρχο Έλληνα πολίτη που δεν υπέκυψε … στην υπερφορολόγηση του πετρελαίου … τουναντίον ο αθεόφοβος … ανάβει το τζάκι ή την ξυλόσομπα του για να μην ξυλιάσει από το κρύο θεός φυλάξοι)
Το παιχνίδι ακολούθησε κατά γράμμα το επιτελικό σχέδιο της νέας τάξης πραγμάτων .
Πρώτο βήμα :
Η τρομοκράτηση του αγαθού κοσμάκη … επισείοντας διάφορα φοβικά κατασκευάσματα και προπαντός τον φόβο και τον τρόμο του θανάτου από τους εκπεμπόμενους στην ατμόσφαιρα, ρύπους των τζακιών ….

Ας δούμε όμως πως ξεκίνησε το παραμύθιασμα ;
Ένα « περίεργο» δημοσίευμα της iefimerida.gr στο διαδίκτυο ήταν υπεραρκετό !
«Πώς ο καπνός από τα τζάκια σκότωσε 4.000 Λονδρέζους το 1952»

Πηγή: Πώς ο καπνός από τα τζάκια σκότωσε 4.000 Λονδρέζους το 1952 | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/82110#ixzz2GuepGacy


http://www.iefimerida.gr/news/82110/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B5-4000-%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF-1952

Όπου παντρεύοντας τα πραγματικά γεγονότα με τα ψέματα …. κατάφεραν να συνθέσουν τελικά … ένα αληθοφανές άρθρο .
Πρώτο και καλλίτερο … ψέμα …. το παρακάτω :

«Λόγω του κρύου και των έντονων χιονοπτώσεων, οι Λονδρέζοι έκαιγαν μεγάλες ποσότητες ξύλων στα τζάκια και τεράστιες ποσότητες καπνού εκλύονταν στον ουρανό.»

Πηγή: Πώς ο καπνός από τα τζάκια σκότωσε 4.000 Λονδρέζους το 1952 | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/82110#ixzz2GugT47Xq


Χα, χα, χα ….

Βέβαια η αλήθεια απέχει παρασάγγας διότι ως γνωστό η ρύπανση του Λονδίνου προήρχετο από τις βιομηχανίες οι οποίες έκαιγαν ακάθαρτα υλικά και κατά προτίμηση κακής ποιότητας άνθρακα .

Ήδη από τον 13ο αιώνα, η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει αναγνωριστεί ως ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας στις μεγάλες πόλεις των Βρετανικών Νήσων, και η καύση του άνθρακα αναγνωρίστηκε ως η κύρια πηγή.

Η καύση του άνθρακα συνεχίστηκε και το πέπλο της αιθάλης πάνω από το Λονδίνο, απλώς χειροτέρευε.

Η βιομηχανική επανάσταση ως γνωστό …. έφερε καμινάδες εργοστασίων που απελευθερώνουν αέρια και τεράστιους αριθμούς σωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Μερικά από αυτά τα σωματίδια καταστρέφουν τον πνεύμονα και ερεθίζουν τους οφθαλμούς. Άλλα είναι δηλητηριώδη.

Άνθρακα επίσης έκαιγαν και τα όποια συστήματα κεντρικής θέρμανσης των κτιρίων … και όχι ξύλα …. όπως νομίζει η iefimerida.gr

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ :
« Η Μεγάλη αιθαλομίχλη του 1952»
http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://www.martinfrost.ws/htmlfiles/great_smog.html&prev=/search%3Fq%3DIn%2BDecember%2B1952%2Ba%2Bdense%2Bfog%2Bcovered%2BGreater%2BLondon%26hl%3Del%26tbo%3Dd&sa=X&ei=aGDlUJ-GIM2O4gTbpIGoBg&ved=0CEkQ7gEwAg


Στις αρχές Δεκεμβρίου του 1952, μια κρύα ομίχλη κατέβηκε από το Λονδίνο.

Λόγω του κρύου, οι Λονδρέζοι άρχισαν να καίνε περισσότερο «άνθρακα» από ό, τι συνήθως. Την ίδια στιγμή, η τελική μετατροπή των ηλεκτρικών τραμ του Λονδίνου σε λεωφορεία ντίζελ είχε ολοκληρωθεί. Η προκύπτουσα ατμοσφαιρική ρύπανση παγιδεύτηκε από το βαρύ στρώμα ψυχρού αέρα, και η συγκέντρωση των ρύπων αυξήθηκε δραματικά. Το νέφος ήταν τόσο παχύ που πολλές φορές έκανε την οδήγηση αδύνατη. Εισχώρησε εύκολα στους εσωτερικούς χώρους και οι συναυλίες και οι προβολές ταινιών ακυρώθηκαν καθώς το κοινό δεν θα μπορούσε να δει τη σκηνή ή στην οθόνη.

Δεδομένου ότι το Λονδίνο ήταν γνωστό για την ομίχλη του, δεν υπήρξε μεγάλος πανικός εκείνες τις ημέρες. Στις εβδομάδες που ακολούθησαν, οι ιατρικές υπηρεσίες κατάρτισαν στατιστικές και διαπίστωσαν ότι η ομίχλη είχε σκοτωθεί 4.000 ανθρώπους - οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν πολύ νέοι ή ηλικιωμένοι, ή είχαν προϋπάρχουσα αναπνευστικά προβλήματα.

Αυτές οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις οδήγησαν σε επανεξέταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η καταστροφή έδειξε στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ότι ήταν ένα πραγματικό και θανατηφόρο πρόβλημα. Οι νέοι κανονισμοί τέθηκαν σε ισχύ για τον περιορισμό της χρήσης των βρώμικων καυσίμων στη βιομηχανία και την απαγόρευση μαύρου καπνού. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι Πράξεις Clean Air του 1956 και του 1968, και το City του Λονδίνου (διάφορες εξουσίες) Νόμος του 1954.

ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ η iefimerida.gr:


«Μάλιστα, το γεγονός ότι εξαιτίας του φαινομένου βρήκαν το θάνατο 4.000 άτομα, οδήγησε την βρετανική κυβέρνηση στην απαγόρευση λειτουργίας τζακιών μέσα στην πόλη.»

Πηγή: Πώς ο καπνός από τα τζάκια σκότωσε 4.000 Λονδρέζους το 1952 | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/82110#ixzz2GulQgT82

ΒΕΒΑΙΑ Ο HEIL GAP ( or mind the GAP ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ …. ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 
"Η Μεγάλη αιθαλομίχλη του 1952"

Ο αριθμός των περίπου 4.000 νεκρών δεν αμφισβητήθηκε από τις ιατρικές και άλλες αρχές, αλλά πόσοι ακριβώς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως άμεσο αποτέλεσμα της ομίχλης δεν θα μαθευτεί ποτέ. Πολλοί που πέθαναν υπόφεραν ήδη από χρόνια αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά προβλήματα . Χωρίς την ομίχλη, μπορεί και να μην είχαν πεθάνει. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου κατά την εβδομάδα που έληξε στις 6 Δεκεμβρίου, 1952 ήταν 2.062, το οποίο ήταν κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή του έτους. Την επόμενη εβδομάδα, ο αριθμός ήταν 4.703. Το ποσοστό θανάτων κορυφώθηκε στους 900 ανά ημέρα και παρέμεινε άνω του μέσου όρου μέχρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ως αποτέλεσμα της ομίχλης η θνησιμότητα από βρογχίτιδα και πνευμονία επταπλασιάστηκε.

ΜΑΛΙΣΤΑ ….
Δεν θέλω να υπεισέλθω στις λεπτομέρειες για το φαινόμενο της αντιστροφής …. Απλώς ας πούμε ότι όταν συμβαίνουν αναστροφές θερμοκρασίας (δηλαδή, όταν θερμός αέρας παραμένει κοντά στο έδαφος, αντί της ανόδου του υψηλοτέρα) και ο άνεμος είναι ήρεμος, τότε το νέφος μπορεί να παραμείνει παγιδευμένο σε μια πόλη για μέρες.
Ως αποτέλεσμα:
Οι ρυπογόνες πηγές προσθέτουν περισσότερους ρύπους στον αέρα, και τότε το νέφος χειροτερεύει.

Πάντως θα ήθελα να επισημάνω ότι η ομίχλη μπορεί να είναι σύνηθες φαινόμενο στο Λονδίνο όχι όμως και στην Αθήνα .

Κατά ειρωνικό τρόπο, το νέφος είναι συχνά πιο πυκνό μακρύτερα από τις πηγές της ρύπανσης, επειδή οι χημικές αντιδράσεις που προκαλούν το νέφος λαμβάνουν χώρα στην ατμόσφαιρα, ενώ οι ρύποι παρασύρονται από τον άνεμο ….

Η αιθαλομίχλη μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει προβλήματα υγείας, όπως άσθμα, εμφύσημα, χρόνια βρογχίτιδα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και ερεθισμό των οφθαλμών και μειωμένη αντίσταση σε κρυολογήματα και λοιμώξεις των πνευμόνων.
Το όζον στην αιθαλομίχλη αναστέλλει επίσης την ανάπτυξη των φυτών και μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στις καλλιέργειες και τα δάση.

Το νέφος που σχηματίζει ρύπους προέρχονται από πολλές πηγές, όπως τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα εργοστάσια και πολλά καταναλωτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων, λακ, κάρβουνο, χημικά διαλυτικά, ακόμα και πλαστικές συσκευασίες.
Στις τυπικές αστικές περιοχές, τουλάχιστον το ήμισυ του νέφους προέρχεται από αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά, και πλοία.


Δεν αγνοώ ούτε υποτιμώ όπως αρκετοί, την ατμοσφαιρική ρύπανση που προέρχεται από τα τζάκια, αλλά επισημαίνω … σε ότι αφορά τα τζάκια …. ότι το μονοξείδιο του άνθρακα αυξάνεται δραματικά λόγω της ατελούς καύσης, αυξάνεται δηλαδή … εάν τα τζάκια και οι ξυλόσομπες καίνε βρεγμένα ξύλα (ξύλα τα οποία καταβρέχουν επίτηδες κάποιοι έμποροι ώστε να αυξηθεί το βάρος τους …. για να κονομήσουν … κλέβοντας εννοείται στο ζύγι τον καταναλωτή και καταστρέφοντας επίσης το περιβάλλον).


Άρα είναι ευθύνη της πολιτείας και των δημοσίων υπάλληλων να κάνουν τους προβλεπόμενους ελέγχους, προς στους εμπόρους ξυλείας … από την στιγμή που το ίδιο το κράτος έχει θεσπίσει νόμο σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται να πωλούνταν πλέον βρεγμένα τα καυσόξυλα .

( φυσικά μιλάμε για καυσόξυλα και όχι να καίμε καρέκλες νοβοπάν λούστρα και κόλλες ….)

Αλλά ξέχασα … το ελληνικό κράτος φροντίζει τα κομματόσκυλα του …. και τιμωρεί τους πολίτες.
Οι δε μεγαλογιατροί αφού με δική τους ευθύνη κατά μεγάλο βαθμό διέλυσαν το ΕΣΥ αποφασίζουν σήμερα και για το περιβάλλον .
Όσο για τον συνήγορο του περιβάλλοντος ένα άκρως επικίνδυνο άτομο ... ο αθεόφοβος έκανε «αβαβά» καταγγελία φίλου ιστιοπλόου (συνταξιούχου αξιωματικού) ο όποιος του κατήγγειλε ότι αλβανός από διπλανή πολυκατοικία του έβαλε …. μέσα στην αυλή του την καμινάδα επιτοιχου λέβητα φυσικού αερίου ( έχω σε φωτοτυπία τις καταγγελίες ) … οπότε τι να περιμένεις από τέτοιο #$%^&@

Βέβαια στο τέλος …. πάντα έρχεται η λύση !

Ναι ελληνική λαέ …. η κυβέρνηση σου βρήκε και πάλι την λύση .

Να λοιπόν … άρχισαν να μας πηγαίνουν για τον φόρο διοξειδίου του άνθρακα!

Η iefimerida.gr: έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα … η δε συνέχεια του έργου θα παιχτεί τις επόμενες εβδομάδες από τα υπόλοιπα παπαγαλάκια !

HEIL GAP ( or mind the GAP )


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.