Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

"Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ" με fast track ... «Καθάρισες» ένα ακόμη (αι) έσχες!!! [έπονται και αθώοι οι επόμενοι!!! - Εύγε Θέμις Έχει κέφια!!!]

Σχετικό: Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012Αθώος ο Κούβελος για το αδήλωτο εκατομμύριο!

Η Ντόρα Μπακογιάννη απαλλάχτηκε οριστικά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αναφορικά με την υπόθεση της "ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες" σχετικά με το 1εκ. δολάρια του συζύγου της,Ισίδωρου Κούβελου,το οποίο δεν είχε δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» της κυρίας Μπακογιάννη το 2011.

Πρόκειται για ποσό που προερχόταν από ρευστοποίηση μετοχών του επιχειρηματία στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε στην Μ. Βρετανία για ναυπήγηση πλοίου.

Με το βούλευμα του (αριθμ. 231/13) το Συμβούλιο Εφετών κλείνει ουσιαστικά την υπόθεση, αφού ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο έχει απαλλαγεί με βούλευμα ο κ. Κούβελος, ο οποίος αντιμετώπιζε την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης. ...


Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κ. Μπακογιάννη είχε ζητήσει από την ολομέλεια της Βουλής να άρει την ασυλία της, ώστε η υπόθεση να κριθεί επί της ουσίας και να μη μείνει καμία σκιά για το θέμα.

Μπακογιάννη: H ελληνική Δικαιοσύνη με δικαίωσε

«Αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν υπήρξε επαύξηση της περιουσίας ούτε της δικιάς μου ούτε του συζύγου μου που να μην δικαιολογείται», αναφέρει σε δήλωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη μετά το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών .

«Δέχθηκα συκοφαντινή επίθεση λάσπης αλλά η ελληνική δικαιοσύνη αποκάλυψε την αλήθεια δικαιώνοντάς με», προσθέτει στην ανακοίνωση.

«Οι βουλευτές», επαναλαμβάνει η κ. Μπακογιάννη, «δεν έχουν ανάγκη από ειδικούς νόμους περί ευθύνης υπουργών και βουλευτικής ασυλίας και για αυτό επιβάλλεται να καταργηθούν στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση».

Υπενθυμίζεται πως η κ. Μπακογιάννη είχε κατηγορηθεί για παράλειψη δήλωσης ποσού ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, ναυτικό συνάλλαγμα, που είχε μεταφερθεί στο εξωτερικό ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος, με την πρώην υπουργό να δηλώνει επανειλημμένα πως η διακίνηση του ποσού ήταν καθ’ όλα νόμιμη.


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.