Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Μπορεί ο GAP να απέτυχε ως πρωθυπουργός... αλλά σαν θεατρική φιγούρα πρώτευσε... [αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις και σχόλια]


Η συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν ήταν το ένα σκέλος της επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στην Τουρκία. Το δεύτερο, και μάλλον περισσότερο… ενδιαφέρον, αφορούσε στην ομιλία του στην ετήσια συνέλευση του Global Realations Forum. Εκεί όπου δίνουν το παρών και σημαίνοντες παράγοντες της οικονομικής ζωής της Τουρκίας.

Σύμφωνα με διαρροή σημείων της ομιλίας του, ο πρώην πρωθυπουργός παραθέτει ως εξής τη δική του αφήγηση της ελληνικής κρίσης, που οδήγησε τη χώρα μισό βήμα από τη χρεοκοπία και την κατάρρευση.

“Η Ελλάδα χρειαζόταν δραστικές αλλαγές στην οικονομία της, στο αναπτυξιακό της μοντέλο, στη λειτουργία του κράτους. Ως πρωθυπουργός αποφάσισα να ξεκινήσω αυτές τις αλλαγές. Πήρα το ρίσκο να αντιπαρατεθώ με τα κατεστημένα συμφέροντα. Αλλά την ίδια στιγμή, η ΕΕ και οι αγορές ζητούσαν δραστικά μέτρα λιτότητας.

Χρειάστηκε να θυσιάσω πολύτιμο μέρος από το πολιτικό μου κεφάλαιο για να μην καταρρεύσει η χώρα μου. Και παρά τον πόνο που προκάλεσε και προκαλεί η λιτότητα, σταθήκαμε όρθιοι ως χώρα και προχωράμε”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις και σχόλια. ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 Ιαν 2013
L'ex premier ministre Georges Papandréou revisite de manière satirique et humoristique une crise, qui est loin de finir...
Voilà du théâtre à l'image d'un pays qui se désintègre. Au début, le chaos sur le plateau est presque parfait.

Dans une sorte d'asile psychiatrique, Merkel, Sarkozy et autres Lagarde se payent la tête de leur bouc émissaire, la Grèce.
Mais rapidement, l'ébullition insolente de la jeune troupe est traversée par un rappel des traumatismes récents qui ont secoué la société grecque.
Manifestations,morts, lettres d'adieu de ceux qui se sont suicidés en place publique.

Vive la crise revisite la descente aux enfers financière de la Grèce et montre de façon parfois dramatique, mais le plus souvent humoristique les effets de l'austérité sur le quotidien de la population.
A travers une caricature du personnage phare, l'ex-premier ministre Georges Papandréou un voyage satirique et décalé dans une crise, qui semble loin d'être finie ...

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.