Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Κ. Μπέης: Φτιάχνουν νόμους … επί αμοιβή !!! (3 Βίντεο)


Για μας είναι δεδομένο ότι η αστική τάξη το δικό της Σύνταγμα και τους δικούς της νόμους τους χρησιμοποιεί όποτε και με όποιον τρόπο θέλει, πότε κάνοντας τους κουρελόχαρτο και πότε εξαντλώντας την αυστηρότητα τους απέναντι σε όποιους θεωρεί ταξικούς εχθρούς.
Είναι αυτό που έλεγε επιγραμματικά ο πρόωρα χαμένος σύντροφος μας δικηγόρος Γ. Γκουντουνάς: «Η Δικαιοσύνη είναι η θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ».

Γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας: Οπως δηλαδή το κράτος είναι όργανο της ταξικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της κυρίαρχης τάξης, της αστικής (που κατέχει τα μέσα παραγωγής και εκμεταλλεύεται την εργατική τάξη), έτσι και η Δικαιοσύνη, που είναι στοιχείο αυτού του ταξικού κράτους, είναι και αυτή ταξική γιατί υπηρετεί, στα πλαίσια του κράτους, το ταξικό εκμεταλλευτικό σύστημα, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το καπιταλιστικό σύστημα.

Αυτή είναι η μια πλευρά και η ουσιαστική. Η άλλη –που αν δεν κάνουμε λάθος- βγαίνει σήμερα τόσο ξεκάθαρα στην επιφάνεια είναι ότι νόμοι και γνωμοδοτήσεις γίνονται … βάσει τιμολογίου! Ακούσαμε δηλαδή σήμερα να λέει ο πανεπιστημιακός καθηγητής Κ. Μπέης ότι ο καθένας απ’ αυτούς που συνέταξαν μια γνωμοδότηση –ολοφάνερα παράνομη ακόμα και με τους δικούς τους νόμους- πήρε σαν «αμοιβή» 25.000 ευρώ!!!! (αυτονόητο είναι ποιοι τους χρηματοδότησαν). ...



Θα αναρωτηθεί τώρα κάθε καλόπιστος αναγνώστης. Καλά, είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα δημόσια και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός εισαγγελέα; Μάλλον αφελής ερώτηση είναι. Οι «λειτουργοί της Θέμιδος» έχουν να ασχοληθούν με πιο «σοβαρές» υποθέσεις. Πώς θα φορτώσουν π.χ περισσότερα αδικήματα στα παιδιά που κατηγορούνται για την ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Αλλωστε ασχολήθηκαν στο παρελθόν με καταγγελίες που είχε κάνει ο ίδιος επιστήμονας και ανέφερε ότι πρώην πρωθυπουργός έπαιρνε μίζες σε «τούβλα»;

Αν και για μας η θεσμολαγνεία όχι μόνο δεν έχει κανένα νόημα αλλά οδηγεί και αποπροσανατολιστικά, καλό είναι να θυμηθούμε τότε που ο Κ. Μπέης έβαζε στο στο στόχαστρο του τον πρόεδρο της δημοκρατίας, που επικύρωσε με την υπογραφή του το μνημόνιο.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.