Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Η τηλεφωνική απάντηση από το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν απλή, λιτή και απέριττη: «Δεν είναι στην αρμοδιότητά μας η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών. Χρειάζεται εισαγγελική άδεια»

 Ποιες φωτογραφίες δημοσιοποιεί η Αστυνομία;
Ζητήσαμε από την Αστυνομία τη φωτογραφία του λιμενικού που βίασε με ένα κλομπ τον μετανάστη στα Χανιά.

Αρνήθηκε να μας τη δώσει, αναφέρει σε ρεπορτάζ το lifo.gr

Δύο σημερινά περιστατικά είναι αυτά που ψάξαμε στο διαδίκτυο να δούμε ονόματα και διευθύνσεις.

Τίποτα... "Χρειάζεται εισαγγελική άδεια"!!!

Αλήθεια όταν διαβάζουμε τα παρακάτω περιστατικά:


1. Με κρατικό ΙΧ η μεταφορά ναρκωτικών από υπάλληλο της Εισαγγελίας Αθηνών
"Πάνω από 150 κιλά χασίς μετέφερε υπάλληλος της Εισαγγελίας Αθηνών. Παρακολουθούνταν από άνδρες της αστυνομίας και συνελήφθη

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας συνέλαβαν έναν υπάλληλο της Εισαγγελίας Αθηνών, να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών με αυτοκίνητο, το οποίο είχε κρατικές πινακίδες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, η ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 150 κιλά.

Οι άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών τον είχαν εντοπίσει στη Σαγιάδα να φορτώνει τέσσερις σάκους με χασίς στο αυτοκίνητο και τον ακολουθούσαν διακριτικά μέχρι τη Νέα Σελεύκεια όπου και τον συνέλαβαν. (news247)

2. «Φακελάκι»: Δυο χρόνια φυλάκιση στο γιατρό
"Με δυο χρόνια φυλακή τιμωρήθηκε σήμερα (Παρασκευή) ο γιατρός Στέφανος Παράσχος, που συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στο Νοσοκομείο Κιλκίς για «φακελάκι» 400 ευρώ, που ζήτησε απ` τον γιο ασθενούς κυρίας που νοσηλεύονταν στην Ορθοπεδική.

Τη ποινή επέβαλε το Πρωτοδικείο Κιλκίς, στο οποίο προσήχθη ο κατηγορούμενος με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Ο καταδικαστείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Κατά την ακροαματική διαδικασία η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα προσφέρθηκαν στον γιατρό χωρίς ο ίδιος να τα ζητήσει. Πάντως, η κατηγορία αφορά παθητική δωροδοκία αφού τα χρήματα ζητήθηκαν μετά την εγχείρηση του ασθενούς, κι όχι εκβιασμό που θα επέσυρε βαρύτερη" (kilkis24)

Μήπως η νομοθεσία εφαρμόζεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Μήπως στην Ελλάδα ζούμε ακόμα μόνο με το φάντασμα της τρομοκρατίας της ακροαριστεράς, την ώρα που στον υπόλοιπο κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, απ' ό,τι φαίνεται, κυριαρχεί η τρομοκρατία που ως ιδεολογία της έχει τον εθνικισμό και όχι τα τσιτάτα του Μπακούνιν; αναρωτιέται ο παραπάνω συντακτης και εμείς με την σειρά μας μένουμε με την ίδια απορία:

Γιατί κ. ή κα εισαγγελέα αυτή η διακριτική μεταχείριση;
και τα ναρκωτικά σκοτώνουν όπως και ένα μη φακελάκι σε ένα γιατρό και αυτό φέρνει τα ίδια αποτελέσματα.

Εμείς θα δώσουμε το site καταγγελιών στους αναγνώστες μας (http://www.edosafakelaki.org/)
και ελπίζουμε τα σταθμά να είναι ισόνομα και ισότιμα για όλους τους εγκληματίες. Διότι και στην πρώτη περίπτωση και στη δεύτερη περίπτωση ο πολίτης πρέπει να ενημερώνεται.
Οι νόμοι είναι σεβαστοί, αλλά δεν μπορούν πάντοτε να ικανοποιούν "το περί δικαίου αίσθημα" απόλυτα.

Τέλος επανερχόμαστε στην παραπάνω πηγή: 
"Η αλήθεια είναι πως εκ πρώτης όψεως δεν έχουν άδικο. Σύμφωνα με αυτό που αποκαλούμε «τρομονόμο», όταν οι ύποπτοι σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις, τότε ο εισαγγελέας μπορεί να δώσει άδεια για να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες και τα στοιχεία, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες και να προσκομίσουν πολύτιμες πληροφορίες για τους «εχθρούς του κράτους». 
Αυτό δεν είναι μια ελληνική τακτική, αλλά απαντά σε αρκετές χώρες. 
Σύμφωνα πάντα με ανεπιβεβαίωτες πηγές, η δημοσιοποίηση φωτογραφιών βοήθησε ώστε να βρεθεί η γιάφκα του Χαλανδρίου, που μέσω αυτής ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα του Μπουρζούκου και συνδέθηκε η ληστεία της Κοζάνης με την οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς. 
Και εδώ έρχεται άλλο ένα ηλίθιο ερώτημα: πώς ο εισαγγελέας θεώρησε ότι είναι τρομοκράτες και δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες, χωρίς να υπάρχει κάποιο στοιχείο; 
Το Σάββατο το βράδυ έμαθε τι εστί photoshop όλη η ελληνική επικράτεια, η γιάφκα του Χαλανδρίου, όμως, που έδεσε την υπόθεση, βρέθηκε την Κυριακή το πρωί. 
Μήπως η νομοθεσία εφαρμόζεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά; Μήπως στην Ελλάδα ζούμε ακόμα μόνο με το φάντασμα της τρομοκρατίας της ακροαριστεράς, την ώρα που στον υπόλοιπο κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, απ' ό,τι φαίνεται, κυριαρχεί η τρομοκρατία που ως ιδεολογία της έχει τον εθνικισμό και όχι τα τσιτάτα του Μπακούνιν; 
Ασφαλώς, οι τέσσερις στον Βελβεντό πρέπει να συλληφθούν και να δικαστούν. 
Δεν χωρά αμφιβολία. Επίσης, να σεβαστούμε και τον νόμο που θέλει να βγαίνουν πρόσωπα και ονόματα στη φόρα. Αλλά γιατί να μην ξέρουμε ποιοι είναι..."

Νάσος

ΥΣ: Επίσης ένα άλλο μεγάλο θέμα, τίμιε αναγνώστη μας είναι οι περίφημες ΕΔΕ, διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια...
Επιστολή αστυνομικού: Προκάτ ΕΔΕ, μεθοδεύσεις και καθυστερήσεις σε έρευνα σε βάρος αστυνομικών για ατασθαλίες..."
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.