Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Πισώπλατο ακόντιο από τη Σοφία... και η Νάντια Βαλαβάνη κατά Τσίπρα!

Αιχμές από τη Σακοράφα στον Τσίπρα

Τι έπαθε η Σοφία Σακοράφα και κατηγόρησε τον Τσίπρα ουσιαστικά ότι προδίδει τον αντιμνημονιακό αγώνα;

Η κ. Σακοράφα αναφέρεται στα ταξίδια του κ. Τσίπρα σε Ουάσινγκτον και Βερολίνο και στις «δηλώσεις νομιμότητας» που έκανε καθώς «πήραν το χαρακτήρα του καλού πολιτικού χώρου που δίνει τις εξετάσεις του στους δανειστές, στους τοκογλύφους, ώστε να προαχθεί σε εν δυνάμει κυβέρνηση».

Στο κείμενό της, που δημοσιεύτηκε στην προσωπική της ιστοσελίδα, η κ. Σακοράφα καυτηριάζει τη σκοπιμότητα και το μήνυμα που εξέπεμψαν τα ταξίδια του κ. Τσίπρα, αλλά και την υποχώρηση από το πεδίο των κοινωνικών αγώνων, κάνοντας λόγο για «αίσθημα πολιτικής απογοήτευσης» και για επιλογές «που μας καθιστούν αναξιόπιστους».

Χαρακτηριστικά, τον κατηγορεί για «αγιοποίηση του αμερικανικού καπιταλισμού», ενώ από την κριτική της δεν λείπει η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από τους δρόμους, λέγοντας «Πού ήταν τα δεκάδες χιλιάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Αθήνα; Γιατί δεν βρεθήκαμε συντονισμένα 500 στελέχη από την προηγουμένη εκεί, ώστε να μετατρέψουμε το θέμα της επιστράτευσης σε μείζον πολιτικό θέμα;».

Τι είπε η Ηρακλειώτισσα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ...


Δεν κρατήθηκε ούτε η Ηρακλειώτισσα Νάντια Βαλαβάνη; Από το βήμα της Κ.Ε. η στενή φίλη του Αλ. Αλαβάνου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «πρόδωσε» τον αγώνα κατά του Μνημονίου και ότι επέδειξε «θρησκευτική λατρεία» προς τον Ομπάμα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει «ιδεολογικό έλλειμμα» και «έλλειψη αξιοπιστίας» στο κόμμα της Αριστεράς.

Τι είπε η κ. Βαλαβάνη;

“Στη συνάντηση Πέρες αποτύχαμε να δώσουμε στίγμα, στη συνάντηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δώσαμε ένα στίγμα εξαιρετικά μαλακό, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα που ακολουθεί η χώρα μας αδύναμο, στη συνάντηση με Σόιμπλε δε βγήκε ξεκάθαρο στίγμα στην ελληνική κοινωνία, ενώ στη δε συνάντηση με το ΔΝΤ το στίγμα υπήρξε μάλλον στρεβλό, αφού αντί να βγει προς τα έξω η υπαναχώρηση του ΔΝΤ ως προς το μνημόνιο, βγήκε προς τα έξω μια θρησκευτικού τύπου λατρεία προς τον Ομπάμα και τις αξίες του αμερικανικού έθνους»

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου