Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Κεραυνοί... Τσίπρα για το άγριο ξύλο μεταξύ αγροτών - αστυνομίας


Σοβαρά επεισόδια με ξυλοδαρμούς μεταξύ αστυνομικών και αγροτών που επιχείρησαν να κλείσουν την εθνική οδό στο ύψος της Ανθήλης σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι αγρότες επιχείρησαν να κλείσουν τον δρόμο!

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε σήμερα το συγκεκριμένο μπλόκο και αφού μίλησε με τους αγρότες ζήτησε εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό.
"Όχι μόνο έπρεπε να σας δεχθεί, αλλά έπρεπε να είχε έρθει ο ίδιος σστα μπλόκα" είπε ο Τσίπρας σχετικά με την άρνηση του Πρωθυπουργού να συναντηθεί μαζί τους.
«Πρόεδρε, να μην τα ξεχάσεις αυτά που μας είπες», φώναξαν οι αγρότες, για να τους απαντήσει ο κ. Τσίπρας: «Εμείς μόνο ένα πράγμα μπορούμε να κάνουμε. Ή να αγωνιστούμε και να τα ανατρέψουμε τα παντα, ή να πέσουμε μαχόμενοι».
Εν μεταξύ, εκατοντάδες αγρότες έκαναν πορεία με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Λαμίας, με τελικό προορισμό τα δικαστήρια της πόλης, όπου έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν οι δώδεκα συνάδελφοί τους που είχαν συλληφθεί κατά τα χθεσινά επεισόδια στον κόμβο της Ανθήλης.
Στο πλευρό των 12 βρίσκονται αγροτοσυνδικαλιστές από όλα τα μπλόκα των αγροτών της χώρας, αλλά και εκατοντάδες συνάδελφοί τους από την Κεντρική Ελλάδα και τη Φθιώτιδα.

Χθες...

Μερίδα των αγροτών κατευθύνθηκε προς τα ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένα στον παράδρομο για να εμποδίσουν την διέλευση των αγροτών ενώ την ίδια ώρα οι υπόλοιποι ανέβαιναν κρατώντας σημαίες και πανηγυρίζοντας στην Εθνική Οδό.
Τα ΜΑΤ κατευθύνθηκαν προς την Εθνική και ο πόλεμος ξεκίνησε! Οι αγρότες άρχισαν να πετούn ξύλα, πέτρες, καφέδες και νερά στους αστυνομικούς.

Ο ίδιος ο αστυνομικός Διευθυντής Γρηγόρης Τσιμιτσέλης συνεπλάκη με τους αγρότες όταν επιχείρησε σύλληψη. Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησε τραυματισμένος και με σκισμένα ρούχα.
Οι αγρότες αποχώρησαν αρκετή ώρα αργότερα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην σημερινή συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 400 αγρότες από όλη την Φθιώτιδα, την Λοκρίδα και την Βοιωτία.
Λίγο μετά τις δυο ο πρόεδρος του Αγροτικού Παμφθιωτικού Συλλόγου συνελήφθη μαζί με τον Ντ. Πανταζή μέλος του Παμφθιωτικού και έναν ακόμη από το μπλόκο του Δομοκού.
Έξω από την αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας συγκεντρώθηκαν αγρότες για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες όσοι όμως βρέθηκαν εκεί συνελήφθησαν επίσης.

Οι αγρότες από το μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού αποφάσισαν σε γενική συνέλευση το μεσημέρι να αποσυρθούν. «Αν δεν ψεκάσουμε τώρα θα χάσουμε την παραγωγή της νέας χρονιάς» είπε ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, ροδακινοπαραγωγός, Κώστας Λιολιόπουλος, προσθέτοντας: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών και συντασσόμαστε στα δίκαια αιτήματα του κλάδου».

Στο «κόκκινο» μπλόκο της Νίκαιας, στη Θεσσαλία, το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό για μία ώρα της εθνικής οδού.

Νέες συλλήψεις στις Σέρρες
Ένταση δημιουργήθηκε σήμερα στα αγροτικά μπλόκα των Σερρών επειδή η αστυνομία δεν επέτρεψε στους αγρότες να κλείσουν οδικές αρτηρίες.

Ειδικότερα στο μπλόκο των Κερδυλλίων έγιναν τέσσερις συλλήψεις αγροτών όταν μετά το κλείσιμο του τμήματος της Εγνατίας Οδού, πάνω από τη γέφυρα των Κερδυλλίων, προκλήθηκε ένταση επειδή άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να δώσουν σε κυκλοφορία την Οδό κάτι που τελικά πέτυχαν.

Οι τέσσερις συλληφθέντες αγρότες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Νιγρίτας, ενώ αγρότες της περιοχής βρίσκονται αυτήν την ώρα έξω από το αστυνομικό τμήμα σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Στρατή, «οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρισκόταν στα Κερδύλλια, έκαναν και χρήση χημικών για να διαλύσουν το αγροτικό μπλόκο».

Την ίδια ώρα στο αγροτικό μπλόκο, στη διασταύρωση του Λευκώνα που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, αγρότες συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομικής δύναμης και να κλείσουν πεζοί την Εθνική οδό Σερρών - Προμαχώνα.

Προσαγωγές αγροτών στην Κόρινθο

Επεισόδια σημειώθηκαν στο 103 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών στο Βέλο Κορινθίας, όταν οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό.

Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση, έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και απωθήθηκαν οι αγρότες, η δε κυκλοφορία των οχημάτων δεν διακόπηκε καθόλου στην εθνική οδό.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία, οι αγρότες βρίσκονται στην άκρη του δρόμου και υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν.

Ενημέρωση 7:20
Σέρρες- Ελεύθεροι οι 4 αγρότες
Την πόρτα της εξόδου του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας πέρασαν πριν από λίγο οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν, στο μπλόκο των Κερδυλλίων, για απείθεια απέναντι στις αστυνομικές αρχές, κατά τη συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ αγροτών και ανδρών των ΜΑΤ.

Κατά την έξοδό τους από το αστυνομικό τμήμα οι αγρότες δήλωσαν ότι θα εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ στράφηκαν και κατά της κυβερνητικής πολιτικής που ασκείται για τα αγροτικά ζητήματα.

«Οι αγρότες δεν πτοούνται, αντιθέτως η σκληρή στάση της κυβέρνησης θα μας ωθήσει στα άκρα», δήλωσαν μεταξύ άλλων οι αγρότες.

Έξω από το αστυνομικό τμήμα της Νιγρίτας σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες αγρότες, βρέθηκαν αγρότες από το μπλόκο των Κερδυλλίων, αλλά και αγρότες από το μπλόκο του Λευκώνα που επισήμαναν για ακόμη μία φορά ότι «όλοι είναι ενωμένοι, έχουν κοινούς στόχους και κοινά αιτήματα». 

Διαβάστε επίσης
΄Επεσε ξύλο με τους αγρότες- Συμπλοκές με τα ΜΑΤ- Συλλήψεις (video)
Χ.Α: «Τα golden boys, τα ΜΑΤ και οι αγρότες!»
ΚΚΕ: Το μόνο που καταφέρνουν είναι να πεισμώνουν περισσότερο τους αγρότες

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.