Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Βενιζέλος - Σαμαράς "ρουπώνουν" τους καραμανλικούς βουλευτές

Το τελευταίο χαρτί παίζουν τα δύο κυβερνητικά συνεταιράκια στην τρικομματική κυβέρνηση με τον κυρ Φώτη να ονειρεύεται την θέση του Παπούλια (τι σου είναι αυτά τα αξιώματα!!)
Οι συμφωνίες κυρίων, "βοήθα με να σε βοηθώ ν' ανεβούμε το βουνό", έχουν να κάνουν με την επιβίωση των αρχηγών, των πάλαι κραταιών δικομματικών σχηματισμών. Με τις εκατέρωθεν αλληλέγγυες επιλογές ελπίζουν να ροκανίσουν τον εκλογικό χρόνο, αφού ακόμη ούτε χρόνο δεν έχουν κλείσει, με την κοινή συμπόρευση τους.
Η σημερινή ορκωμοσία του  Κυριάκου Βιρβιδάκη ως νέου υφυπουργού Ανάπτυξης και μάλιστα αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ, είναι μέσα σε αυτή την συνεταιρέστικη συμφωνία. Μπορεί να φαίνεται ως  έκπληξη ή και αιφνιδιασμός  αλλά στην ουσία εμείς θα την χαρακτηρίσουμε ως μία προσπάθεια επίδειξης αρχηγικής οντότητας. Βάζουμε έναν Μητσοτακικό για να δείξουμε ότι εμείς ελέγχουμε τις ομάδες μας και παίζουμε δυναμικά το παιχνίδι της εξουσίας.
Τα φιλικά ΜΜΕ αντιγράφουν το ένα το άλλο:
"Ο πρώην δήμαρχος Χανίων, ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και… ανιψιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αναλαμβάνει την ευθύνη να “τρέξει”, ή μάλλον να… ξεμπλοκάρει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, από την κατάλληλη και γρήγορη αξιοποίηση των οποίων, η κυβέρνηση προσδοκά να δοθούν ανακουφιστικές ανάσες στην οικονομία, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις..."
Για εμάς τίμιε αναγνώστη μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, η παθητική στάση του Χατζηδάκη σε αντιδράσεις είναι δεδομένη, παρόλο ότι γνωρίζει ότι του αφαιρεί το μεγαλύτερο μέρος των αρμοδιοτήτων του να διαχειριστεί τα προγράμματα ΕΣΠΑ, αλλά αυτό είναι το ελάσσων το μείζον είναι ότι έτσι αποφεύγει έναν επώδυνο ανασχηματισμό  και δεν δημιουργεί προβλήματα στον ετοιμόρροπο Βενιζέλο να πάει στο προσεχές συνέδριο (ας το πούμε έτσι) λιγότερο "λαβωμένος" (σε υπουργεία και αρμοδιότητες).
Τα εσωκομματικά παιχνίδια είναι γνωστά και επαναλαμβάνονται την κάθε φορά περίπου τα ίδια, εδώ βέβαια δεν έχουμε κάποιον υπουργό να θέσει veto γιατί το yes man τον εκφράζει απόλυτα.

Νάσος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.