Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε οριστικά τον αριστερό σοσιαλιστικό χώρο!


από "σίβυλλα"



Γράφει ο Εl Sito

Το χθεσινό άρθρο του Ευάγγελου Βενιζέλου, ήταν μόνο η αρχή. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρός του φαίνεται να ανακάλυψε τις αρχές του ΠΑΣΟΚ διαβάζοντας τυχαία την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη. Κατά τις πηγές μας, ο Ε.Βενιζέλος αντιλήφθηκε την πλήρη στροφή του κινήματος, από ένα μαχητικό σοσιαλιστικό κίνημα σε μία παράταξη της κεντροδεξιάς.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είναι αποφασισμένος να επανασυγκροτήσει το ΠΑΣΟΚ ως αμιγώς σοσιαλιστικό κόμμα με πολιτική στροφή 180 μοιρών. Για τον λόγο αυτό σκοπεύει στο εγγύς χρονικά διάστημα να έχει επαφές με...
αποτραβηγμένα στελέχη του κινήματος, καθαρούς σοσιαλιστές που δεν συμφωνούσαν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του πρόσφατου παρελθόντος και να θέσει ξανά στο τραπέζι τα ζητήματα του κοινωνικού μετασχηματισμού και το πατριωτικό πολιτικό DNA του κινήματος.
Είναι ευνόητο ότι η νέα αυτή αντίληψη, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες σε στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είναι απόλυτα ταυτισμένοι με τις πολιτικές των μνημονίων. Είναι σαφές ότι για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας δεν θα έχουν πια θέση στο «νέο» σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ του Ε. Βενιζέλου.
Το, εάν η συζητούμενη πολιτική στροφή αυτή, είναι γεγονός ή φήμες θα φανεί σχεδόν άμεσα. Το ζήτημα είναι, εάν η μεταστροφή αυτή θα είναι πραγματική και ουσιαστική ή απλά ένα πολιτικό τέχνασμα για να ματαιωθεί η διάλυση του ΠΑΣΟΚ και η αιμορραγία ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.