Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Συνέντευξη Αντώνη Ματζάρη: Καταπατήσεις δημοτικών εκτάσεων - Μεγαλύτεροι καταπατητές δημοτικοί σύμβουλοι !!!

Τελικά ο χρόνος αποδείχθηκε πολύ λίγος στη σημερινή συνέντευξη που πήρε ο Ακτιβιστής από τον Αντώνη Ματζάρη στην ραδιοφωνική εκπομπή του 106.1. Και έτσι ούτε για το ΚΑΠΠΑ γίνανε ερωτήσεις στον πρώην Πρόεδρό του, αλλά ούτε επαρκής χρόνος υπήρξε για συζήτηση σχετικά με το πρώτο συγγραφικό πόνημα του πρώην δημάρχου Θερμαϊκού. Ακόμη όμως και έτσι θα πρέπει οι φίλοι ακροατές να ικανοποιήθηκαν από μια πολύ ζωντανή συζήτηση που και ειδήσεις έβγαλε αλλά και κρίσεις και επικρίσεις δεν έλειψαν.
Ο πρώην δήμαρχος, που δεν έκρυψε λόγια, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με καταπάτηση δημοτικού οικοπέδου με ανέγερση παράνομου κτίσματος από επιχειρηματία στην Περαία, δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου είναι η μη καταγραφή των δημοτικών εκτάσεων. Πιστεύει πως "δεν ξέρουμε τι έχουμε ως Δήμος". Με αποτέλεσμα να γίνονται καταπατήσεις κυρίως από τωρινούς δημοτικούς συμβούλους. Και αποκάλυψε και μια περίπτωση κατά την οποία η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Αλεξανδρή, η κ. Ζηφκοπούλου ή η οικογένειά της, καταπάτησε κοινόχρηστο χώρο - οικόπεδο απέναντι από το σχολείο της Αγίας Τριάδας. Γίνανε δικαστήρια που ο δήμος (επί Ματζάρη) είχε δικαιωθεί, βγήκε άδεια για την ανέγερση παιδικού σταθμού αλλά η Διοίκηση Αλεξανδρή ατόνησε την υπόθεση, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί και σήμερα να είναι καταπατημένο από τη συγκεκριμένη οικογένεια.
Έκανε σκληρή κριτική στην σημερινή Διοίκηση του Δήμου την οποία χαρακτήρισε την χειρότερη που θα μπορούσαμε να έχουμε λέγοντας παραστατικά ότι βρίσκεται στο τελευταίο σκαλοπάτι. ...


Έκρινε ως θετικό το μοναδικό έργο της Διοίκησης Αλεξανδρή (την ανάπλαση της Φιλίππου) και θεωρεί πως η τωρινή δημοτική αρχή δεν έχει κανένα αναπτυξιακό πλάνο.
Επέκρινε όσους το 2010 στάθηκαν κριτικά στις διεργασίες των τεσσάρων του ΠΑΣΟΚ (Ματζάρης, Κύρκος, Οικονομίδης και Κούτουκας) στην κοινή τους κάθοδο για διεκδίκηση της δημαρχίας και χρέωσε την αποτυχία τους και σε επίθεση που δέχτηκε το εγχείρημα από τα μπλογκς. Και πιστεύει πως η ενδεχόμενη ανάδειξη του κ. Κύρκου στην Δημαρχία θα είχε πολλά να προσφέρει τότε στον τόπο, λόγω των καλών του σχέσεων με τον τότε υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση (είναι ζήτημα αντίληψης πως λειτουργεί το σύστημα....)
Θεωρεί πως ο Γιάννης Μαυρομάτης πρέπει να απεγκλωβιστεί από σχέσεις με ορισμένους "ανεγκέφαλους" που κατά την γνώμη του τον περιστοιχίζουν για να έχει ελπίδες μελλοντικής επικράτησής του.
Τέλος έγινε μια μικρή αναφορά στο βιβλίο του " Ο νονός μου ο Καλόγερος" που του έδωσε την ευκαιρία μέσα από τη ζωή του ήρωά του να περιγράψει την αγαπημένη του Περαία. Η ενασχόλησή του με την συγγραφή, όπως μας είπε τον έχει απορροφήσει και θεωρεί ότι έχει αποστρατευτεί από τα αυτοδιοικητικά.
Δυστυχώς ο περιορισμένος χρόνος της ραδιοφωνικής εκπομπής μας στέρησε και από απαντήσεις σχετικές με το ΚΑΠΠΑ, όπως η επιβεβαίωση της πληροφορίας που και παλαιότερα είχαμε γράψει και δεν έχει επίσημα επιβεβαιωθεί: Αν πράγματι, ως Πρόεδρος του ΚΑΠΠΑ, είχε παραχωρήσει την χρήση του στον Δήμο - με τον μοναδικό όρο την κάλυψη των υποχρεώσεων προς τα ΑΜΕΑ - και ο Δήμαρχος κ. Αλεξανδρής απέρριψε την πρόταση.
Ακούστε όμως όλη την συνέντευξη:


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.