Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ο Κουνέλης, Himitice ή "τάτσι μήτσι κώτσις" και η αυτονόητη επιβεβαίωση του Στοχασμός-Πολιτική

"...ἔλεγε δὲ τὸν Ἰούδαν Σίμωνος Ἰσκαριώτην· οὗτος γὰρ ἔμελλεν αὐτόν παραδιδόναι, εἷς ὢν ἐκ τῶν δώδεκα". (Κατά Ιωάννην στ')

Φαίνεται ως η τάχα μεγάλη αποκάλυψη του "Πρώτου Θέματος", ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος σκέφτεται να προτείνει τον Φώτη Κουνέλη για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το "παραδιδόναι" του γέροντα Ισκαριώτη της πολιτικής είχε γραφτεί από εμάς σε πολλές αναρτήσεις μας από πολύ καιρό και με επίσημο τίτλο την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 (Κουνέλης: "Η απόδειξη του ότι μια φορά προδότης... για πάντα προδότης")

 Άρα τι το αποκαλυπτικό;
 
Ο ιστοχώρος μας δεν παράγει ειδήσεις (εκτός αυτών που έχουν την ένδειξη "αποκλειστικό") πολύ δε περισσότερο δεν τις αναπαράγει άκριτα, αυτό που διεκδικούμε όμως είναι η εγκυρότητα στην ανάλυση,  στην αξιοπιστία και την συνέπεια της πολιτικής κριτικής, χωρίς να χαϊδεύουμε αυτιά και να έχουμε κανενός είδους εξαρτήσεις.

Αλλά ας πάμε στο θέμα μας:

Μετά την "ευγενική πόρτα (τάχαμου - τάχαμου) της ενοποίησης των δύο ρεταλιών της κυβερνώσας "αριστεράς"  ο πολυπράγμων πολιτικός δολοπλόκος πετάει και το τελευταίο τυρί στον γεράκο της ΔΕΙΜΑΡ: "παραδιδόναι" το κόμμα σου  για ενσωμάτωση, πριν το συνέδριο και έπειτα θα σου ικανοποιήσω το "βίτσιο σου" για την πολυπόθητη καρέκλα του Παπούλια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Πρώτου Θέματος", η πρόταση Βενιζέλου για την υποψηφιότητα Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας αναμένεται να έχει θετική αποδοχή και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς και η Συγγρού αναγνωρίζουν τη σημαντική προσφορά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στη συγκρότηση και στη στήριξη της κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον σημερινό Πρωθυπουργό, σε πείσμα των φωνών λαϊκισμού, καθώς και της έντονης πίεσης που άσκησε και εξακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο της Κεντροαριστεράς επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ο ομόλογός του της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ο καταλληλότερος για να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια το 2015. 

Βέβαια η άρνηση θα είναι υποκριτική, αλλά ο Βενιζέλος είναι πολύ σκληρός παίκτης στη διαπραγματευτική πολιτική σκακιέρα και θα τον συντρίψει τον αφελή γεράκο αν συντριβεί και ο ίδιος στο προσεχές συνέδριο.

Νάσος


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.