Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

O Φ. Κουβέλης φέρεται αποφασισμένος να εγκαταλείψει την συγκυβέρνηση για το θέμα των τραπεζών!


Γράφει ο Εl Sito

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το εσωτερικό της ΔΗΜ.ΑΡ., ο Φώτης Κουβέλης αντιλήφθηκε το αδιέξοδο που υπάρχει στην τριμερή συγκυβέρνηση και είναι αποφασισμένος να θέσει θέμα εξόδου της ΔΗΜ.ΑΡ. από την τριμερή συγκυβέρνηση πατώντας πόδι στο θέμα των τραπεζών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα κύρια θέματα τριβής είναι οι συγχωνεύσεις τραπεζών και η πολιτική της κυβέρνησης να στηρίζει τις τράπεζες χωρίς ανταλλάγματα υπέρ του Δημοσίου. Εκτιμάται ότι οι υποθέσεις αυτές είναι δυνατόν στο άμεσο μέλλον να προκαλέσουν ποινικές διώξεις.
Τίθεται όμως και ένα εσωτερικό ζήτημα συνοχής. Κάποιοι στην ΔΗΜ.ΑΡ. αντιλαμβάνονται πλέον το αδιέξοδο (πολιτικό, προσωπικό και εκλογικό) στο οποίο έχουν περιέλθει και έχουν αρχίσει να...
καλοβλέπουν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. . Οι κατ΄ ιδίαν επαφές κάποιων φέρεται να έχουν πυκνώσει τελευταία.
Ο ίδιος ο Φ. Κουβέλης, που επανειλημμένα έχει κατηγορηθεί ως άνθρωπος του τραπεζικού κεφαλαίου, φέρεται πλέον να είναι αποφασισμένος να ρίξει το γάντι στην κυβέρνηση για το θέμα των τραπεζών απαιτώντας διαφάνεια, ορθολογισμό και ανταλλάγματα που θα προστατεύουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει κληθεί να πληρώνει με δυσβάσταχτα βάρη τα προβλήματα και τις επιλογές των τραπεζιτών. Όπως τονίζουν τα πρόσωπα αυτά, αλλού οι τράπεζες θα είχαν κλείσει και θα υπήρχαν ποινικές διώξεις, προκειμένου να μην παρασύρουν με τα ελλείμματά τους σε δίνη ολόκληρη την ελληνική οικονομία.
Το εάν θα επιβεβαιωθούν τελικά οι πηγές μας είναι ζήτημα μερικών εβδομάδων.
Αυτό που είναι βέβαιο, είναι οι τριγμοί στο εσωτερικό της ΔΗΜ.ΑΡ., η οποία πολιτικά απέχει παρασάγγες από το να μπορεί να αυτοαποκαλείται «αριστερό» πολιτικό μόρφωμα. Ισως αυτή να είναι η τελευταία ευκαιρία για κάποιους να αποδείξουν ότι πάνω από τις προσωπικές επιδιώξεις και τις κεντροδεξιές αντιλήψεις περί «νοικοκυραίων», εξακολουθεί να υφίσταται κάποια ουσιαστική πολιτική αντίληψη της συμπεριφοράς τους με γνώμονα αριστερή και όχι δήθεν «αριστερή» ιδεολογία

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.