Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Αμοιβές πάνω από 100.000 για τους λίγους και εκλεκτούς

Η Τρόικα και η κυβέρνηση μπορεί να ζητούν από τους πολίτες να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, να θεωρούν πως ο κατώτατος μισθός της εξαθλίωσης στην Ελλάδα είναι υψηλός και να έχουν βυθίσει το λαό στην απόλυτη φτώχεια, όμως τα δικά τους «παιδιά» αμείβονται καλύτερα και από αρχηγό κράτους.
Ο λόγος για τα golden boys και girls της νέας διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που επιλέχθηκε από την συγκυβέρνηση μετά από εντολή της Τρόικας και αμοίβονται με μισθούς που ξεπερνούν αυτόν του Πρωθυπουργού.Το θέμα έφερε στο προσκήνιο ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαίας, Νίκος Νικολόπουλος με ερώτηση του στη Βουλή.
Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, το μισθολόγιο της χλιδής έχει ως εξής:
  • Paul Koster του Robert ως Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου με ετήσιες αποδοχές εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000) και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής 
  • Αναστασία Σακελλαρίου του Χρήστου ως Διευθύνουσα Σύμβουλος με ετήσιες αποδοχές διακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ (215.000)
  • Μάριος Κολλιόπουλος του Νικολάου ως αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος με ετήσιες αποδοχές εκατόν ογδόντα πέντε χιλιάδες ευρώ (185.000 )
  • Αναστάσιος Γάγαλης του Μιχαήλ ως μέλος με ετήσιες αποδοχές εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες ευρώ (135.000)

Ο βουλευτής είχε παλιότερα σε ερώτηση του με τίτλο «ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΟΤΕΡΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ» καταγγείλει ότι με την υπογραφή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο Ηλίας Πλασκοβίτης διορίστηκε στις 20.7.2012 μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας, με εξαετή θητεία και απολαβές 12.000 ευρώ το μήνα. Σύνολο δηλαδή απολαβών 864.000 ευρώ. Δεδομένου πως ο Ηλίας Πλασκοβίτης κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Οικονομικών ως Γενικός Γραμματέας υπήρξε πρωτεργάτης του Μνημονίου τα ποσά αυτά προκάλούν ίλλιγγο και εξαγείρουν το κοινωνικό αίσθημα.

Ο Νίκος Νικολόπουλος στην ερώτηση του αναφέρεται και για τα όσα προκλητικά καταγγέλλει η Συνδικαλιστική Παράταξη του Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της, προκύπτει μείζον θέμα με ζητήματα που άπτονται των Εργασιακών και του εν γένει κόστους λειτουργίας του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για:
1. Πρακτικές «δύο μέτρων και δύο σταθμών» από τη Διοίκηση της Τράπεζας που από τη μία αυξάνει το λειτουργικό κόστος με: «στρατιές συμβούλων, μεγαλοστελεχών και ειδικών συνεργατών που αμείβονται με μισθούς που ξεκινούν από τις 4000 και 5000 ευρώ..» και από την άλλη προσπαθεί να αντισταθμίσει το «άνοιγμα» μέσα από «λογικές των μονομερών και αυθαίρετων προτάσεων, για μειώσεις του λειτουργικού κόστους σε βάρος των εργαζομένων».
2. Πολιτικές «έγκαιρης συνταξιοδότησης μεγαλοστελεχών για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους τόσο στις συντάξιμες αποδοχές όσο και στο εφάπαξ -πριν την εφαρμογή νέων δυσμενέστερων μέτρων -και την επαναπρόσληψη τους με συμβάσεις που πέραν των προηγουμένων, τους εξασφαλίζουν και πενταψήφιες αμοιβές».
3. Εγκρίσεις για «αδιαφανείς χορηγίες εκατομμυρίων ευρώ ή κοστοβόρες επιχειρηματικές ενέργειες αμφιβόλων αποτελεσμάτων».

Πάντως διαβάζοντας τέτοιου είδους επίσημα έγγραφα δικαίως αναρωτιόμαστε γιατί θα έπρεπε χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι να υποστούν αιματηρές μειώσεις στους μισθούς τους ενώ τα γνωστά «golden boys» να συνεχίζουν να απολαμβάνουν υπέρογκους μισθούς.
Δείτε την ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου:




 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.