Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Θεατρική παράσταση στη βουλή με την "άρση ασυλίας για Κασιδιάρη και Ταμήλο" - Δείτε τα πραγματικά περιστατικά χωρίς φόβο και πάθος

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου

Γράφει ο Εl Sito 

Τάδε έφη Δανίκας: "Η στρέβλωση, της στρέβλωσης, ω Ελλάς ενός απέραντου οίκου ανοχής. Τι λέω τώρα; Ακόμα κι εκεί η διαδικασία με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργεί. Μπαίνεις, πλένεσαι, το κάνεις, πληρώνεις, φεύγεις. Πατ κιουτ. Εδώ το απόλυτο μπορντέλο της χειρότερης γωνιάς της Αφρικής. Και στα όρθια και με AIDS η διεφθαρμένη πόρνη δηλαδή!"

Συνηθίζαμε παλαιότερα να λέμε το κοινοβούλιο ως ιερό χώρο ή ναό της δημοκρατίας. Βέβαια αυτό δένει συνειρμικά με τα ιερά και τις ιέρειες και το σκοπό που υπηρετούσαν έναντι αμοιβής. Η σύγχρονη όμως αντίληψη περί "μπορντέλο" δεν έχουμε καταλάβει για το πως προήλθε, αλλά έχουμε και  αναμφισβήτητες μαρτυρίες των εκλεγμένων ενοίκων ότι κατά καιρούς το έχουν κατονομάσει ως τέτοιο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη του ανεκδιήγητου Ψαριανού στο athensvoice:
"Επειδή η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι κουτσουρεμένη δεν φταίει το κοινοβούλιο, φταίνε αυτοί που κάνουν εκλογοκαλπονοθευτικά συστήματα. Από το ’65 το φωνάζανε «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», απαξιώσανε τον κοιβουλευτισμό και ήρθε η Χούντα. Βγαίνουν οι πολίτες και λένε οι 300 που τα φάγανε… Μα αυτοί που κυβερνάνε τα έφαγαν! Βέβαια, όλοι έχουμε ευθύνες, όπως και η Αριστερά έχει μεγάλη ευθύνη που με την πολυδιάσπασή της δίνει χώρο στο δικομματισμό, αλλά αυτό είναι άλλης ποιότητας θέμα..."
Σε επόμενο video και ο Ηλίας Κασιδιάρης ομολογεί ότι στο παρελθόν έχει και αυτός κατονομάσει τη βουλή ως "τέτοια", όπως και η Λιάνα Καννέλη σε αγόρευση έχει αναφερθεί όπως και τόσοι άλλοι βουλευτές, τώρα το πως όλοι αυτοί συμμετέχουν σε ένα "μπορντέλο" είναι άλλης τάξεως συζήτησης.
Αλλά ας πάμε τώρα στην εν τίτλο ψηφοφορία.

Με 205 ψήφους «υπέρ», 3 ψήφους «κατά» και μία ψήφο «παρών», αίρεται η ασυλία του Ηλ.Κασιδιάρη, για το χαστούκι στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.
Οι τρεις που ψήφισαν κατά της άρσης ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο υπουργός Πολιτισμού (ΝΔ) Γιάννης Ιωαννίδης. Εκείνος που ψήφισε «παρών» ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός. ...

Σημειώνεται ότι η ΝΔ στην Επιτροπή Δεοντολογίας είχε ταχθεί υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής αναφορικά με την επίθεση με γροθιές κατά της βουλευτού του ΚΚΕ κυρίας Λιάνας Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή. «Ο γραμματέας του κόμματος εκφράζεται και ως βουλευτής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης. Πάντως, κύκλοι της ΝΔ «άδειαζαν» τον κ. Κεφαλογιάννη υπογραμμίζοντας ότι η στάση του κόμματος ήταν κατηγορηματικά αντίθετη και ξεκάθαρη κατά της πράξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. 
Επίσης, σημειώνεται ότι η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας των βουλευτών είναι φανερή, ονομαστική ψηφοφορία, και στο κάθε ψηφοδέλτιο εκείνος που ψηφίζει αναγράφει το όνομά του.
Καράμπελας: «Έκανα φάουλ κομματικό, το παίρνω πάνω μου…».
Όσον αφορά τον κ. Καράμπελα με δηλώσεις του αιτιολόγησε την ψήφο του ως εξής: «Έκανα λάθος, ήθελα να περάσω άλλα μηνύματα. Αν ψήφιζα αυτή τη στιγμή θα ψήφιζα υπέρ της άρσης ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη. Ήθελα να περάσω το μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν αρκεί μια καταδίκη από ένα ακροατήριο για να καταδικάσουμε τη βία, αλλά συνολική καταδίκη από όλη την κοινωνία. Έκανα φάουλ κομματικό, το παίρνω επάνω μου».
Ι. Ιωαννίδης: «Εκ παραδρομής ψήφισα ΄΄όχι΄΄ ενώ η πρόθεσή μου ήταν ΄΄ναι΄΄»
Όσον αφορά τον υφυπουργό Αθλητισμού με δήλωσή του προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την στάση που τήρησε στην ψηφοφορία υποστηρίζοντας ότι «εκ παραδρομής στην ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ηλίας Κασιδιάρη ψήφισα ΄΄όχι΄΄ ενώ έχοντας ιδία γνώμη του επεισοδίου σαφέστατα η πρόθεσή μου ήταν να ψηφίσω ΄΄ναι΄΄».

 Παραθέτουμε τα video για να θυμηθούμε ξανά το περιστατικό:


Ακολουθούν τα video των πρωταγωνιστών:
Σκάι για την άρση ασυλίας του Κασιδιάρη


Λ. Κανέλλη για την άρση ασυλίας του Κασιδιάρη


Κασιδιάρης για την δεύτερη άρση ασυλίας του


Το σημείο που πρέπει να προσεχθεί είναι αυτό που λέγεται "Off the record":
Η Λιάνα Κανέλλη είπε..."ΤΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!"


Ανακοίνωση εξέδωσε η Χρυσή Αυγή για την άρση ασυλίας του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ευτυχώς δεν κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας... Ο Συναγωνιστής Κασιδιάρης ζήτησε ο ίδιος την άρση της ασυλίας, όχι μόνο της δικής του, αλλά και των Δούρου-Κανέλλη που έχουν μηνυθεί και κατηγορούνται και αυτές για την ίδια υπόθεση. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο όμως οι κατηγορίες των δύο "κυριών" δεν έχουν έρθει ακόμα στη βουλή! Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής τόνισε ότι: "Όσοι νομίζουν πως με κατασκευασμένες κατηγορίες και με δικαστήρια θα περιορίσουν τη ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής, είναι πολύ γελασμένοι!"».

Με 170 «υπέρ», 32 «κατά» και 7 «παρών», αίρεται επίσης η ασυλία του Μιχ.Ταμήλου, για υπόθεση οφειλών δημοτικών επιχειρήσεων στο ΙΚΑ επί θητείας του στο δήμο Τρικάλων.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του «για να αθωωθεί και πάλι πανηγυρικά», όπως είπε στον απόηχο πρόσφατης δικαστικής απόφασης που τον δικαίωσε. Ο ίδιος είχε ζητήσει να αρθεί ταυτόχρονα και η ασυλία των βουλευτών Λ.Κανέλλη και Ρ.Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) οι οποίες όπως είπε τον προσέβαλαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

«Εγώ δεν καταδέχθηκα να μηνύσω τον κ. Κασιδιάρη. Ούτε καν καταδέχθηκα να πάω στον ιατροδικαστή αν και η μελανιά ήταν εκεί 20 μέρες. Είμαι πολύ σκληρή εγώ για να πεθάνω», ανέφερε η Λ.Κανέλλη.

Την άρση ασυλίας του είχε ζητήσει και ο Μιχ.Ταμήλος, όπως είπε, για να ξεκαθαρίσει το θέμα, λέγοντας ότι πλέον οι δημοτικές επιχειρήσεις έχουν συγχωνευτεί και οι οφειλές έχουν εξοφληθεί.

Τέλος... τι έχουν να δηλώσουν οι τρόφιμοι για την ομολογία;
"Ταμήλος ομολόγησε ότι παρανόμησε"


Ταμήλος: «Αντί να μας χτυπάτε, γιατί ψηφίσαμε τα μέτρα, μας χτυπάτε, γιατί ξύνουμε τα α… μας!»

Σ.Σ: Προκλητικός, αλλά και συνάμα πιο γραφικός από τη… Σαντορίνη μπορεί να χαρακτηριστεί ο βουλευτής Τρικάλων της Μ. , ο οποίος σε πρόσφατη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής για τους υδάτινους πόρους, υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να ερχόμαστε κάθε εβδομάδα στην και να πληρωνόμαστε μία φορά τον μήνα»!
Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, ο Ταμήλος παρέδωσε χθες στους δημοσιογράφους μαθήματα… δεοντολογίας: «Αντί να μας χτυπάτε, γιατί ψηφίσαμε τα μέτρα, μας χτυπάτε, γιατί ξύνουμε τα α… μας!». Θα βρεθεί κανείς να τον μαζέψει;

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.