Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Επαναστάτης ποπολάρος ή μια αποτυχημένη εκδοχή Δον Κορλεόνε στο πανελλαδικό κίνημα Ρομά;

Η Μελαχροινή Μαρτίδου σε άρθρο της τοπικής εφημερίδας ο "Χρόνος
γράφει για τον Γιάννη Αλεξίου ή Black Dragon:

ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Σχιζοφρενική προσέγγιση ενός βίντεο που προκαλεί ερωτηματικά


Πριν την όποια εισαγγελική παρέμβαση πρέπει η ίδια η κοινωνία να τοποθετηθεί.
Τσεκούρια, όπλα και αρχ…ια, προκαλούν γέλιο στην αρχή αλλά με μια δεύτερη θεώρηση προβληματίζουν σοβαρά
Να μην γίνει αιτία για προβοκάτσιες και …σύρραξη, Χρυσαυγιτών - Ρομά και πάει λέγοντας:

Οφείλουν να πάρουν θέση οι τσιγγάνοι του μαχαλά, να πουν την γνώμη τους οι αθλητές και προπονητές των πολεμικών τεχνών για την όλη εικόνα που περνά στο διαδίκτυο από ένα εκπρόσωπό τους που διατηρεί σχολή και αποκαλείται δάσκαλος!

Την μεταμόρφωση ενός ανθρώπου που ήθελε να ξεχωρίσει από τον συνοικισμό του Αναχώματος όπου μεγάλωσε, που έμαθε ελληνικά, που έγραψε στίχους διαμαρτυρίας και τους μελοποίησε, που συγκέντρωσε το λεξικό των Ρομά και συνεργάστηκε με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την καταγραφή του, που όμως στην πορεία απομονώθηκε, κλείστηκε κι αφοσιώθηκε στο κούνγκ φου και τις πολεμικές τέχνες πιστεύοντας πλέον ότι είναι ο …Θεός, παρακολουθούμε αυτές τις μέρες μετά την αποκριά με τα βίντεο που βγάζει κι ανεβάζει στο  you tube, με τα διαγγέλματα που ακολουθούν, αλλά και με μια σειρά απόψεων που διατυπώνει τακτικότατα επιχειρώντας να στρέψει πάνω του το πανελλήνιο ενδιαφέρον. Και το καταφέρνει αν δούμε πόσες χιλιάδες παρακολουθούν τον Γιάννη Αλεξίου και ότι μας λέει τελευταία, τόσο για τις εκπομπές που τον έχουν φιλοξενήσει, όσο και για τα επόμενα βήματά του, τις απόψεις του και όσα απειλητικά και μη διατυπώνει μέσα από μια σχιζοφρενική προσέγγιση που πραγματικά σε κάνει να θλίβεσαι όταν σκέφτεσαι ότι γνώριζες αυτό το άτομο και τώρα δεν το αναγνωρίζεις… 
Ποιοι όμως είναι πίσω από την ματιά του Γιάννη Αλεξίου; Ποιοι τον σκηνοθετούν ως νονό, ποιοι τον ενθαρρύνουν σε αυτή την πορεία και ποιοι τον προβάλλουν συστηματικά σε ότι κάνει ή τον βοηθούν για να υπάρχει ως σχολή πολεμικών τεχνών; Τα ερωτηματικά μένουν μετέωρα όπως και το πώς αποφάσισε ο μπακάλης της γειτονιάς του Αναχώματος να αλλάξει τον κόσμο με τα αλυσοπρίονα, τα όπλα και τα τσεκούρια έχοντας δίπλα του ορκισμένους κατάδικους που περιμένουν απλά το νεύμα του για να εκτελέσουν διαταγές. Κι όλα αυτά εκμεταλλευόμενος την δημοσιότητα του διαδικτύου και το απυρόβλητο που ισχύει στο ίντερνετ, όπου ο καθένας λέει, γράφει, προσβάλλει, χωρίς να λογοδοτεί. 

Ένα είναι σίγουρο. Όχι δεν είναι έτσι οι Ρομά της περιοχής μου. Δεν είναι η εικόνα που θέλει να περάσει με τόση σκληρότητα προκαλώντας τρόμο σε όσους δεν ξέρουν. Δεν είναι η Ροδόπη αρένα εντάσεων με τους Χρυσαυγίτες -ο πυρήνας τους εξ άλλου είναι μικρός εκτός κι αν έλθουν εισαγόμενοι από διπλανούς νομούς- δεν είναι η εστία του ρατσισμού, δεν είναι φωλιά κακοποιών που έρχονται με το πρόσχημα να καθαρίσουν την κοινωνία από την κόπρο του Αυγεία να ανοίξουν το δικό τους κλεφτοπόλεμο. Ο Γιάννης Αλεξίου πανέξυπνος, καταφέρνει αφού κέρδισε την δημοσιότητα, τις καλές σχέσεις με όλο το πολιτικό σύστημα, βραβεύσεις από δημάρχους, αποδοχή από βουλευτές και πολιτικό κόσμο, να κάνει την δική του προσωπική φιέστα άραγε με τι τίμημα, μέσα από μια ιδιότυπη επανάσταση με κίνητρο το κουγκ φου την φυσική του δύναμη και με θεωρία την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά και την τσιγγάνικη καταγωγή. Με πρόσχημα την επανάστασή του, γιατί όλα αυτά δημιουργούν τις προϋποθέσεις να ανοίξει μια νέα πυριτιδαποθήκη όπου προβοκάτσιες που δεν τις περιμένουμε θα βρουν αφορμή να σκάσουν στην περιοχή με  απρόβλεπτες συνέπειες, μπορούμε να ζήσουμε πολλά. 

Πριν την όποια εισαγγελική παρέμβαση αν υπάρξει πρέπει η ίδια η κοινωνία να τοποθετηθεί.
Οφείλουν να πάρουν θέση οι τσιγγάνοι του μαχαλά που υπάρχουν πολλοί και μυαλωμένοι, οι σύλλογοί τους, να πουν την γνώμη τους οι αθλητές και προπονητές των πολεμικών τεχνών για την όλη εικόνα που περνά στο διαδίκτυο από ένα εκπρόσωπό τους που διατηρεί σχολή και αποκαλείται δάσκαλος! 

Θα πρέπει να βοηθηθεί ο άνθρωπος να μην αυτοεκτίθεται, γιατί πέρα από το χιούμορ υπάρχει και η άλλη ανάγνωση που μόνο θετικά πρόσημα δεν δημιουργεί. Ο άλλοτε πολυτάλαντος Αλεξίου σε μια αποτυχημένη εκδοχή Δον Κορλεόνε πραγματικά σοκάρει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ήταν αυτή η πρόθεσή του εκτός κι αν λειτουργεί σαν ένα μέρος αποσταθεροποίησης μια και οι εποχές είναι πονηρές.

Μελαχροινή Μαρτίδου 

Η απάντηση από τον Γιάννη Αλεξίου προς Μελαχροινή Μαρτίδου:
Μη φοβάσαι, δεν θα σε πλακώσω στις μπάτσες!!

Έξαλλος με άρθρο της τοπικής εφημερίδας Ο Χρόνος είναι ο Γιάννης Αλεξίου!!! Στο νέο βίντεο που ανέβασε δηλώνει αγανακτισμένος με την δημοσιογράφο Μελαχροινή Μαρτίδου και το σύμφωνα με εκείνον προσβλητικό άρθρο της, δηλώνει πως κανείς δεν κρύβεται από πίσω του και κανένα κόμμα ενώ λέει χαρακτηριστικά πως ...δεν θα πλακώσει την Μαρτίδου στις μπάτσες γιατί δεν είναι ο Κασιδιάρης!!!


Ταυτόχρονα κάνει λόγο για πανελλαδικό κίνημα Ρομά που γιγαντώνει κάθε μέρα και τον στηρίζει και καλεί όσους δημοσιογράφους δεν είναι διαπλεκόμενοι να ερευνήσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τους τσιγγάνους και από ποιους φαγώθηκαν, όπως λέει.

Παρακολουθείστε το νέο βίντεο του Γιάννη Αλεξίου - Black Dragon:


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.